Stratégiai célok és kutatás-fejlesztés a Miskolci Egyetemen

írta Sajtóközlemény, 2016. augusztus 1–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

CAMPUS

A Miskolci Egyetem folyamatosan nagy hangsúlyt helyez az infrastruktúrájának fejlesztésére, amely a képzési célok minőségi támogatáson túlmenően megteremti a K+F+I intézményi stratégia megvalósításának feltételeit is, növelve az intézmény innovációs potenciálját.

Stratégiai célok és kutatás-fejlesztés a Miskolci Egyetemen

„A Miskolci Egyetem infrastruktúra fejlesztése az oktatás és a kutatás versenyképesebbé tétele érdekében”

TIOP-1.3.4-15/1-2015-0003

A Miskolci Egyetem folyamatosan nagy hangsúlyt helyez az infrastruktúrájának fejlesztésére, amely a képzési célok minőségi támogatáson túlmenően megteremti a K+F+I intézményi stratégia megvalósításának feltételeit is, növelve az intézmény innovációs potenciálját. A laboratóriumi-, és műhelyfejlesztések, a gép-, és eszközbeszerzések nemcsak a képzések gyakorlati hátterét teremtik meg, de alapjai lehetnek a korszerű kutatási irányok (például nanotechnológia, mechatronika, vegyipari, környezetvédelem, megújuló energia, logisztika) folyamatos fejlesztésének is, amelyek építenek a Miskolci Egyetem hagyományaira, valamint megteremti annak a lehetőségét is, hogy magas szintű, minőségi szolgáltatásokkal álljon az Egyetem a környezetében lévő vállalatok rendelkezésére. Ez összhangban van a Miskolc Város tudásigényes munkahelyteremtést célzó programjaival, valamint a Miskolci Egyetem intézményfejlesztési terveivel.

A fejlesztések hosszú távú célja a Miskolci Egyetem oktatási-, kutatási-, innovációs-, valamint külső- és belső szolgáltatási infrastruktúrájának struktúra váltásokat is tartalmazó megújítása, az Intézmény komplex értelemben vett versenyképességének növelése. Az oktatás területén a gyakorlatorientált képzések fejlesztése; az oktatói-kutatói és a kiszolgáló terek korszerűsítése, felújítása.  A K+F területen pedig erősödő kutatási profilú egyetemmé válás stratégiájának infrastrukturális megalapozása. A fejlesztendő kutatási területek – összhangban az Intelligens Szakosodási Stratégia régióra és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyére meghatározott fő irányokkal - szolgálják a Város és a Régió kiemelt területeit, a környezet igényeit és elvárásait.

A fejlesztések forrásteremtése érdekében a Miskolci Egyetem pályázatot nyújtott be a „Felsőoktatás struktúra váltása és levéltárak oktatási célú fejlesztése – retrospektív pályázat” pályázati kiírásra, a fentiekben hivatkozott címmel és azonosító számmal.

A pályázatban megfogalmazott projekt átfogó célja a Miskolci Egyetem gyakorlati képzéssel, oktatással, kutatással kapcsolatos infrastruktúrájának fejlesztése, szinergiahatások elérése, illeszkedve az OP-k célkitűzéseihez. A projekt az Egyetem fejlesztési stratégiája több elemének megvalósulását elősegíti. A fejlesztések segítik a Bologna rendszerű képzés igényeinek megvalósítását, a PhD képzésben a gyakorlatban is hasznosítható kutatások előtérbe helyezését, hozzájárulnak a PhD fokozatszerzéshez, a tudományos teljesítmények növeléséhez.

A megvalósuló fejlesztések jól szolgálják a Miskolci Egyetem Intézményfejlesztési Tervében meghatározott célokat is.

CAMPUS: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 459 cikkből

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30