Diploma, több éves ipari tapasztalattal

írta Boldizsár Csongor, 2016. szeptember 8–ánMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

CAMPUS

A duális képzésre felvételt nyert anyagmérnök hallgatók 2016. szeptember 7-én írták alá szerződéseiket a számukra gyakorlati jártasságot biztosító vállalatokkal.

Diploma, több éves ipari tapasztalattal

A Műszaki Anyagtudományi Kar már második alkalommal indítja el duális képzését. Az előző évben a Járműipari öntészeti specializáción választhatták a duális képzést a hallgatók, idén azonban már Hőkezelés és képlékenyalakítás, valamint Polimer- és Vegyipari technológia specializációkon is fogadnak hallgatókat az egyetem partnervállalatai.

Az idei tanévben 17 partnervállalat összesen 25 elsőéves anyagmérnököt fogad, amely mind a vállalatok számában, mind a diákok vonatkozásában jelentős növekedést jelent az előző évhez képest. A szerződés aláíró ünnepséget Dr. Mende Tamás, a Műszaki Anyagtudományi Kar duális képzési felelőse konferálta, aki köszöntötte a jelenlévő oktatókat, a cégek képviselőit és a hallgatókat, majd Dr. Palotás Árpád Bence a Műszaki Anyagtudományi Kar dékánja nyitóbeszédében elsősorban a duális képzés előnyeire helyezte a hangsúlyt, és kiemelte, hogy a hallgatók ipari gyakorlattal a hátuk mögött fogják átvenni oklevelüket a képzés végén, tehát jelentős előnnyel indulnak majd a többi pályakezdő között. Abbéli reményét fejezte ki, hogy az aláírt szerződések nem csupán a megszabott ideig biztosítanak majd gyakorlati helyet a hallgatóknak, hanem mindkét fél megelégszik a közös munka eredményeivel és a jövőben is folytatódhat a sikeres kooperáció.

Ezt követően Dr. Horváth Zita, általános rektorhelyettes köszöntötte a vendégeket. Beszédében kitért arra, hogy a hallgatók életében ez a nap nagy jelentőséggel bír, hiszen új életpályát kezdenek el, ami remélhetőleg sikerekkel kecsegtet számukra. Örömét fejezte ki, hogy a tavalyi aláíró ünnepség helyszínéül szolgáló termet a rendezvény immáron kinőtte, ez egyaránt köszönhető a cégek bővülésének, illetve a hallgatói létszám növekedésének. Végezetül hozzátette, hogy a duális képzés egy olyan stratégiai irányvonalat jelenthet, amely valamilyen módon segíthet orvosolni a Magyarországon uralkodó mérnökhiányt.

A köszöntő beszédek sorát David Toth, a NEMAK Győr Alumíniumöntöde Kft. ügyvezető igazgatója zárta. Kiemelte, a magyar ipar számára is fontos, hogy olyan mérnökök kerüljenek ki a munkaerőpiacra, akik mögött megfelelő akadémiai háttér és gyakorlati tapasztalat is áll, ennek a záloga lehet a duális képzés. Reményét fejezte ki, hogy a vállalatok és a Miskolci Egyetem között továbbra is fennáll ez a szoros kapcsolat. Az esemény záróakkordjaként az anyagmérnök hallgatók a cégek képviselőivel együtt ünnepélyes keretek között aláírták szerződéseiket, majd a záróbeszédet Szabóné Bánfalvi Marianna, a BorsodChem Zrt. HR vezetője tartotta meg. A rendezvényt fogadással, délután pedig szakmai fórumokkal zárták.

CAMPUS: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 436 cikkből

 • TIBES KONCERT AZ EGYETEMEN (10.15)

  TIBES KONCERT AZ EGYETEMEN (10.15) • 50 napja

  Csaba Tibor (Tibes) népszerű zenész, dalszerző-rapper az Alvajárók ébredése és egyéb nagysikerű dalok szerzője, előadója október 15-én koncertet ad a ROCKWELL KLUB előtti szabadtéri színpadon. Gyere te is, ott a helyed! Belépés:INGYENES!

 • Élelmezési Világnap - 2019. október 16-18.

  Élelmezési Világnap - 2019. október 16-18. • 51 napja

  Élelmezési Világnap (World Food Day): egy nap, melyet világszerte ünnepelnek. Egy esemény, amire világszerte odafigyelnek - részben magyar emberek 40 évvel ezelőtti kezdeményezésének köszönhetően! Őrizzük meg ezt a szellemiséget, és az Élelmezési Világnap alkalmából rendezzünk egy eredményes gyűjtést a Miskolci Egyetemen október 16-17-18-án!

 • Észak Állásbörze

  Észak Állásbörze • 52 napja

  Másodszor rendezték meg a Miskolci Egyetemen az Észak Állásbörze, amely a tavalyihoz hasonló sikert hozott: a többtucatnyi munkát kínáló cég, vállalkozás standjait sok százan keresték fel. Sokan már munkaszerződés konkrét ígéretével távoztak az állásbörzéről, mások több kedvező ajánlat közül választhatnak majd.

 • Katonai Toborzóiroda nyílt a Miskolci Egyetemen

  Katonai Toborzóiroda nyílt a Miskolci Egyetemen • 66 napja

  Szeptember 16-án a Magyar Honvédség átadta a Miskolci Egyetemen kialakított toborzóirodáját, ahol folyamatosan várják a katonai szolgálati formák iránt érdeklődőket.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30