Berényi Barbi kapta a Furmann Dávid-díjat

írta Borsod Online, MEgazin, 2020. március 17–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

CAMPUS

Berényi Barbi, a MEgazin újságírója kapta a 2019-es írásaiért a Furmann Dávid-díjat, amelyet az alapítvány kuratóriuma ítélt oda.

Berényi Barbi kapta a Furmann Dávid-díjat

Berényi Barbi, anglisztika szakos hallgató, a MEgazin újságírója kapta a 2019-es írásaiért a Furmann Dávid-díjat, amelyet az alapítvány kuratóriuma ítélt oda.

A díjátadót a MEgazin rendhagyó stábülésén tartották március 9-én, amelyen ott volt Furmann Dávid édesanyja, dr. Pankucsi Márta jogász-szociológus is. Az ünnepélyes eseményen jelen voltak a kuratórium tagjai, Bujdos Attila, az Észak-Magyarország újságírója, szerkesztője, valamint Szűcs Tamás középiskolai tanár, a PDSZ elnöke, aki egyben egykori, Földes gimnáziumbeli osztályfőnökeként történetekkel idézte fel és méltatta Furmann Dávid alakját.

Furmann Dávid (1979-2016) politológus volt, aki az újságírásban is kipróbálta tehetségét egyetemista korában, valamint írt verseket, dalszövegeket, tanulmányokat. A cikkeit, elemzéseit, interjúit is tartalmazza a Szoba Kiadónál 2007-ben megjelent Soul Brother című kötete. Az emlékét őrző alapítvány egyebek között egyetemi újságírók munkáját ismeri el. Annak idején a MERt újságnál (a MEgazin jogelődje - a szerk.) is díjazták az egyetemi újságírók munkáját.

A kuratórium részéről Bujdos Attila újságíró adta át a díjat, aki így fogalmazott: Berényi Barbi az írásaiban „az előtte járóktól különbözni akaró, a tudatos élet módjában sok tekintetben bizonytalan, tanácsokat váró korosztályhoz beszél. Élni. Hogyan élni. Az üzenet a jelent nagyítja. Az eltékozolt idő: eltékozolt idő. Kezdj magaddal valamit. Ismerd fel a lehetőséget. A maga felismert lehetőségét a biztatásra használja. Fogadjuk el: ma és itt ez is lehet az újságírás, az új utakat kereső szakma értelme. Ha ilyennek ismeri a közönségét, ez tényleges szolgálat. Értelmes munka, távlatokkal” - összegezte méltató gondolatait Bujdos Attila.

Szívből gratulálunk, Barbi! :-)
MEgazin Szerkesztőség

Fotók: Kiss Viktor

CAMPUS: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 451 cikkből

 • Számos jelenlegi és egykori oktatónk kapott kitüntetést Miskolc város napján

  Számos jelenlegi és egykori oktatónk kapott kitüntetést Miskolc város napján • 9 napja

  Régi hagyomány, hogy május 11-én, Miskolc város napján a város kitüntetésekkel ismeri el a miskolci polgárok és szervezetek kiemelkedő munkáját. Az idei kitüntetettek között kiemelkedően sok, 11 fő nem csak a városnak, de egyetemünknek is egykori vagy jelenlegi polgára.

 • Sajtómeghívó - Védőmaszkok átadása a Viola Időskorúak Otthonában

  Sajtómeghívó - Védőmaszkok átadása a Viola Időskorúak Otthonában • 11 napja

  A Miskolci Egyetem Egészségügyi Kara a jelenlegi veszélyhelyzetben a társadalmi felelősségvállalás jegyében - az önkéntes hallgatói segítő munkán túl – közvetítő szerepet is vállal a civil szervezetek között.

 • A járványügyi helyzetben is folyamatos a toborzás

  A járványügyi helyzetben is folyamatos a toborzás • 27 napja

  A Magyar Honvédség a koronavírus járvány miatt egyik napról a másikra munkájukat vesztett embereknek is szeretne alternatívát kínálni.

 • Egy miskolci az első százezerben...

  Egy miskolci az első százezerben... • 56 napja

  A Magyar Tudomány 2020. februári számában Gimesi Júlia beszámol a PLOS Biology című lapban 2019 őszén publikált elemzésről, aminek csatolmányában néven nevezik a „világ 100.000 legjobb kutatóját”. Az adatbankban találunk egyéb miskolci vonatkozásokat is.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30