Ha most pályázatol, ősszel már álmaid országában tanulhatsz

írta Tempus Közalapítvány, 2018. január 25–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

KÖZÉRDEKŰ

Nem igaz, hogy csak a legtehetősebb fiatalok tanulhatnak külföldön. A Campus Mundi programban akár 350.000 Ft ösztöndíjat is kaphatsz havonta, és a világ szinte bármelyik országába kiutazhatsz néhány hónapra. Tévhitek és tények a külföldi tanulásról.

Ha most pályázatol, ősszel már álmaid országában tanulhatsz

Nem túl bonyolult a pályázás?

Egyáltalán nem. A pályázás egy jól kezelhető online rendszerben történik, ahol regisztráció után el tudod menteni az adataidat, így nem kell kapkodnod a kitöltéssel. Pályázni folyamatosan lehet, de ha most jelentkezel, az őszi félévben már a kiszemelt országban tanulhatsz. A pályázati folyamatról és a külföldi egyetemekről érdeklődj az intézményed Campus Mundi kapcsolattartójánál.

Van értelme jelentkezni, ha nem elég jók a jegyeim?

Mindenképp! Valóban előny, ha átlag felettiek a tanulmányi eredményeid, de egy szakmailag alaposan kidolgozott motivációs levél is meghozhatja a sikert számodra. Plusz pontot jelenthet emellett minden olyan aktivitás, ami kapcsolódik a tanulmányaidhoz. Egy tanévben több mint 1000 hallgató kaphat támogatást, így neked is nagy esélyed van elnyerni az ösztöndíjat!

Meg lehet élni az ösztöndíjból?

Nem is akárhogy! A Campus Mundi program kifejezetten magas ösztöndíjakkal támogatja a külföldi tanulást és szakmai gyakorlatot, hogy ugyanúgy élvezhesd az egyetemista létet, mint itthon. Az ösztöndíj mértéke célországtól függően havonta 200-350 ezer forint, emellett pedig megkapod az itthoni ösztöndíjadat, plusz szociális támogatást is igényelhetsz.

Mi lesz velem egyedül külföldön?

Bírni fogod! Valóban nem könnyű család és barátok nélkül nekivágni az ismeretlennek, de akik már hazajöttek, azt mondják, hogy épp a bátorság, az önállóság és a kitartás az, amiben nagyot fejlődtek, és ennek az élet minden területén hasznát veszik. Nemzetközi környezetben gyorsan megy az ismerkedés, álmaid országában pedig életre szóló élményeket szerezhetsz.

Nem hallottál még erről az ösztöndíjról?

A Campus Mundi programot 2016-ban hirdette meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma, és már több mint 1500 magyar fiatal nyert támogatást a külföldi tanulmányaihoz. Európán belül legtöbben az Egyesült Királyságba, Németországba és Franciaországba utaztak, az Európán kívüli országok közül pedig az USA, Ausztrália, Kanada és Japán volt a legnépszerűbb.

További információ a www.campusmundi.hu honlapon és a Campus Mundi Facebook oldalon található.

A program az EFOP-3.4.2 kiemelt projekt „Campus Mundi - felsőoktatási mobilitási és nemzetköziesítési program” címen az Európai Unió és Magyarország Kormányának támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg a Tempus Közalapítvány kezelésében.

 

KÖZÉRDEKŰ: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 159 cikkből

 • Világélelmezési nap a Miskolci Egyetemen

  Világélelmezési nap a Miskolci Egyetemen • 174 napja

  A Világélelmezési napot minden évben október 16-án több mint 150 országban megtartják. Ehhez a fontos és nemes eseményhez csatlakozik október 16-án és 17-én (9.00-14.00h között) a Miskolci Egyetem is.

 • Véradás az Egyetemen!

  Véradás az Egyetemen! • 199 napja

  Mint ahogy az bizonyára Önök előtt is ismeretes, a Magyar Vöröskereszt fő feladatai közé tartozik a rászorulók megsegítése, az ifjúság egészséges életmódra történő nevelése, az elsősegélynyújtó tanfolyamok szervezése, lebonyolítása, illetve a véradásszervezés. Szervezetünk, 1939 óta tartó, folyamatos feladata a térítésmentes véradások szervezése, a véradók toborzása.

 • Érdekel a fotózás? Jelentkezz az OBH fotópályázatára!

  Érdekel a fotózás? Jelentkezz az OBH fotópályázatára! • 218 napja

  Érdekel a fotózás? Jelentkezz az OBH fotópályázatára! Az Országos Bírósági Hivatal elnöke „Fókuszban a bíróság” címmel 2018-ban is pályázatot hirdet amatőr fotográfusok részére.

 • Egyetemünkön ülésezett az FDSZ

  Egyetemünkön ülésezett az FDSZ • 278 napja

  Június 14-én kibővített küldöttértekezletet tartott a Miskolci Egyetemen a Felsőoktatásban Dolgozók Szakszervezete (FDSZ). Az ülést Dr. Dabasi - Halász Zsuzsanna nyitotta meg, aki amellett, hogy Egyetemünk oktatója, a Szakszervezet miskolci elnöki posztját is betölti.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Rada János

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30