Versmondó és verséneklő verseny a Váci Dunakanyar Színházban

írta Sajtóanyag , 2016. november 9–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

KÖZÉRDEKŰ

November 12-ig lehet jelentkezni az idei Kaleidoszkóp VersFesztivál versenyeire, amik a Váci Dunakanyar Színházban zajlanak e hónap végén. Az 56-os forradalom tiszteletére forradalmi versekkel, Shakespeare évfordulóján pedig szonettmondással és énekléssel szállhatnak versenybe kicsik és nagyok egyaránt.

Versmondó és verséneklő verseny a Váci Dunakanyar Színházban

Versmondó és verséneklő verseny

a Váci Dunakanyar Színházban!

November 12-ig lehet jelentkezni az idei Kaleidoszkóp VersFesztivál versenyeire, amik a Váci Dunakanyar Színházban zajlanak e hónap végén. Az 56-os forradalom tiszteletére forradalmi versekkel, Shakespeare évfordulóján pedig szonettmondással és énekléssel szállhatnak versenybe kicsik és nagyok egyaránt.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulóján „Forradalom - Forr a dalom”, Shakespeare halálának 400. évéhez érkezvén "A Szonett dicsérete" címmel rendeznek vers- és prózamondó, verséneklő, valamint szonetténeklő és szonettmondó versenyt a Magyar Versmondók Egyesülete és társszervezetei a Kaleidoszkóp VersFesztivál keretében. Mindkét verseny nyitott valamennyi korosztály számára, határon innen és túlról.

A Magyar Versmondók Egyesülete, az Északkelet-magyarországi Regionális Versmondó Egyesülettel és a Váci Dunakanyar Színházzal együttműködve - a Kaleidoszkóp VersFesztivál keretében - meghirdeti A SZONETT DICSÉRETE című versenyt és találkozót versmondók, valamint verséneklők részére - tisztelegve és emlékezve a 400 éve elhunyt zseniális drámaíróra és költőre, William Shakespeare-re.
 

Nevezési feltételek:

Kötelező Shakespeare valamelyik szonettjének megszólaltatása.

Szabadon választott a magyar és a világirodalom (műfordítás) bármely szonett műfajában született alkotása.

Ugyancsak a Kaleidoszkóp VersFesztivál keretében hirdetjük meg a FORRADALOM - FORR A DALOM című versenyt és találkozót vers- és prózamondók, valamint verséneklők részére, emlékezve az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeire és hőseire.

Nevezési feltételek:

A verseny résztvevői a magyar és a világirodalom (műfordítás) alkotásaiból bármely olyan verset, prózát, prózarészletet választhatnak, amely az 1956-os forradalom és szabadságharcról szól, illetve arról emlékezik meg.

Mindkét versengést két kategóriában és két feldolgozási formában hirdetjük meg.

Versmondóknak: Ifjúsági: 14-18 éves korcsoportban, Felnőtt: 19. évtől

Verséneklőknek: életkori kategória megjelölése nélkül

A november 25-től 27-ig zajló VersFesztivál számos más kulturális programot is tartogat: a Váci Dunakanyar Színházban lesz egyebek mellett a magyarországi bemutatója az Első Magyar Versszínház amerikai turnéról visszatért Szabadnak születtem című előadásának, Pankotay Péter és Lutter Imre közreműködésével. Újszerű 56-os versszínházi performanszt mutat be a Magyar Versmondók Egyesülete fiatal társulata Mindig új élet lesz a vérből... címmel, Bakos-Kiss Gábor, a Nemzeti Színház művészének rendezésében.

A Kávészünet zenekar slam poetryvel ötvözött lemezbemutató koncertet ad, Presser Gábor, Dusán és Demjén Ferenc dalszövegeiből készült önálló estjével fellép R. Kárpáti Péter, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház művésze, Pregitzer Fruzsina pedig Mécs László költő tanár életművéből válogatva ad elő pódiumi estet. Kiállítás nyílik az 1956-os eseményekhez kapcsolódó költészeti alkotások nyomán, és aNemzeti VERSeny versfilmes műveiből, versklipjeiből is láthat válogatást a közönség.

Mellékelten küldjük a két verseny felhívását, emellett a versenyekről és a fesztiválprogramokról a www.versfesztival.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

 

KÖZÉRDEKŰ: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 176 cikkből

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Horváth Zita rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Berényi Barbara

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Oláh Zsófia

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Berényi Barbara, Balázs Zsófia, Fülöp Petra, Hedrich László, Kiss Viktor, Kecsmár Gergő, Molnár Balázs, Rada János, Venczel-Tóth Evelin, Zsiga Bianka, Smolnicki Szilárd, Oláh Zsófia, Siroki Andrea, Somoskői Dóra

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30