Magánegyetemként működik tovább a Miskolci Egyetem

írta uni-miskolc.hu, 2020. június 8–ánMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

KÖZÉRDEKŰ

Költségvetési szerv helyett magánegyetemként látja el közfeladatait a Miskolci Egyetem 2020. augusztus 1-től, ami rugalmasabb működést és a versenyképesség növelését teszi lehetővé.

Magánegyetemként működik tovább a Miskolci Egyetem

Ugyanakkor a Magyar Állam továbbra is biztosítja az egyetem finanszírozását, hiszen 2022-től az intézménnyel 15-20 éves hosszú távú garanciákat biztosító szerződést, továbbá ennek keretei között 3-5 éves egyedi finanszírozási megállapodásokat köt. Az egyetem jogállásának megváltozása és a Magyar Állammal kötendő finanszírozási szerződések megnyitják a lehetőséget az egy éven túli, közép- és hosszú távú tervek elkészítése és megvalósítása előtt, ami versenyelőnyt jelent az állami egyetemekkel szemben. Az egyetem új fenntartója a Magyar Állam helyett az állam által alapított Universitas Miskolcinensis Alapítvány lesz.

Az átalakulásról szóló sajótájékoztatón hangsúlyozták, hogy ez a modellváltás a hallgatók jogállását semmiben sem érinti, mivel a magyar állami ösztöndíjas támogatási forma változatlanul fennmarad számukra, és továbbra is részesülni fognak minden támogatásban, amelyet jelenleg is megkapnak.

A sajtótájékoztatón a szenátus által megválasztott rektorjelölt, prof. dr. Horváth Zita is bemutatkozott, aki hangsúlyozta, hogy a modellváltással az egyetem finanszírozása igazságosabb és kiszámíthatóbb lesz a jelenleginél.

A sajtótájékoztató sajtóanyaga ITT olvasható.

Forrás: uni-miskolc.hu
Fotó: Beiskolázási Központ

KÖZÉRDEKŰ: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 176 cikkből

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30