Könyvtári programok februárban

írta Dr. Korányi Mariann, 2017. január 31–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

KÖZÉRDEKŰ

Könyvtár Randi, Jóga és Meditáció. Tekintsétek meg Dr. Korányi Mariann jógaoktató és meditációs tréner februári programajánlóját, mely programoknak a helyszíne a Miskolci Egyetemi Könyvtár.

Könyvtári programok februárban

Könyvtár Randi, Jóga és Meditáció

1.
Könyvtár Randi február 15.

Egy jó könyv olvasásával elveszíted vagy megtalálod önmagad. Most barátokat is találhatsz a könyveddel. Egy könyv jó ok az ismerkedésre. A könyvtár egy jó hely a kötetlen társasági együttlétre. Gyere el a Könyvtár Randira barátkozni és tudd meg, mit olvasnak mostanában az ME diákok.

Egyetemünk különböző épületeiben szeparálódott diákjainknak klassz találkozóhelye - más campusokhoz hasonlóan - a könyvtár. Egy kis időre most feloldjuk a Könyvtár csendjét, hogy megnyissuk a teret a kapcsolatteremtésre és az ismerkedésre is. Egy új rendezvényt szeretnénk a Hallgatók figyelmébe ajánlani. A Valentin napot követően, 2017. február 15-én, szerdán 17:00-19:00 óra között rendezzük meg a nagyszabású Könyvtár Randit. Az ismerkedési csoportban a különböző karok diákjai játékos formában mutatkoznak be a kedvenc könyvük segítségével. A könyvek témája bármi lehet, a lényeg, hogy mostanában olvasd és hozd magaddal. Vagy egyszerűen csak térj be, válassz egy könyvet, vedd le a Könyvtár polcáról és lapozz bele a Randi előtt. A Hallgatók részére szervezett zártkörű program ingyenes, a moderátor: Dr. Korányi Mariann. Infó és jelentkezés: mariann.koranyi@gmail.com , valamint a könyvtár Facebook oldalán és a Hírlevélben.

Írd be a Naptáradba:   Könyvtár Randi 2017.02.15. 17:00-19:00
Hozz vagy válassz egy jó könyvet!   –   Mondd el, miért tetszik, és miért ajánlod!
Hívd meg barátaidat is!   –  Szólj nekik, hogy van egy jó ismerkedési lehetőség!
Tölts el két önfeledt, vidám órát !    –   Ismerd meg más karok diákjait is a könyved apropóján!

2.
Jóga és Meditáció keddenként, február 21-től

Az előző félévben mind a Hallgatók, mind pedig a Dolgozók körében népszerűségre tettek szert a Könyvtár szervezésében a jóga és a meditációs foglalkozások. Most újra indulnak – folyamatos csatlakozással – a kezdő tanfolyamok, melyek a haladóbbaknak is kiváló alkalmat teremtenek a gyakorlásra.

A jógával megmozgattuk és megnyújtottuk az ülésben elgémberedett izmokat, és a rozsdás ízületeket is jól bejárattuk. A mindenki által kivitelezhető jógatartások a gerinc frissességét és a feszültség levezetését hozták a résztvevőknek. Légzőgyakorlatok és relaxáció vezették be a meditációt. A koncentrációs meditáció a legegyszerűbb és leghatásosabb technika a zajos, gondolatokkal teli tudat elcsendesedésére, a koncentrációra. Idén februárban folytatódik a jóga és a meditáció keddenként a Könyvtárban, Dr. Korányi Mariannal, a Könyvtár Jóga- és Meditációs sarkában. Ez alkalomra paravánokkal leválasztjuk ezt a szőnyeggel borított részt, és egy kisebb öltözőt is kialakítunk az érkezőknek. Gyere, próbáld ki magad is! A Jóga 16:30-kor a Meditáció 17:30-kor kezdődik. Első alkalom: 2017. február 21. Kezdő, 10 alkalmas tanfolyam, folyamatos csatlakozással. A Hallgatók és a Dolgozók számára kedvezményes jeggyel, illetve bérlettel látogatható.

Fotó: Kiss Viktor (archív)

KÖZÉRDEKŰ: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 177 cikkből

  • Kortárs Hangon 2023 Nemzetközi Irodalmi pályázat

    Kortárs Hangon 2023 Nemzetközi Irodalmi pályázat • 473 napja

    Az Eszterházy Károly Egyetem már 19. éve szervezi a Kortárs Hangon Nemzetközi Irodalmi Pályázatot, melyen a határainkon túli egyetemek magyar hallgatói is többször sikeresen szerepeltek. A nemzetközi irodalmi pályázat vers és kispróza műfajban kínál lehetőséget tehetséges hallgatóknak. A pályázat célkitűzése, hogy a Kárpát-medencében magyar nyelven tanuló egyetemi hallgatóknak anyanyelvápoló tehetséggondozó fórumot biztosítsanak.

  • Magánegyetemként működik tovább a Miskolci Egyetem

    Magánegyetemként működik tovább a Miskolci Egyetem • 1417 napja

    Költségvetési szerv helyett magánegyetemként látja el közfeladatait a Miskolci Egyetem 2020. augusztus 1-től, ami rugalmasabb működést és a versenyképesség növelését teszi lehetővé.

  • A Miskolci Toborzó Iroda május 21-én szünetel

    A Miskolci Toborzó Iroda május 21-én szünetel • 1435 napja

    A Miskolci Toborzó Iroda tájékoztatja a lakosságot, hogy május 21-én, csütörtökön szünetel az ügyfélfogadás. Péntektől a szokásos nyitvatartási időben (H-CS: 8:00-15:30, P:8:00-12:00) várjuk a honvédelem iránt érdeklődőket a Miskolci Toborzó Irodában (Miskolc, Hatvanötösök útja 2.)

  • Sajtómeghívó - Védőmaszkok átadása a Viola Időskorúak Otthonában

    Sajtómeghívó - Védőmaszkok átadása a Viola Időskorúak Otthonában • 1442 napja

    A Miskolci Egyetem Egészségügyi Kara a jelenlegi veszélyhelyzetben a társadalmi felelősségvállalás jegyében - az önkéntes hallgatói segítő munkán túl – közvetítő szerepet is vállal a civil szervezetek között.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Horváth Zita rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Berényi Barbara

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Oláh Zsófia

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Berényi Barbara, Balázs Zsófia, Fülöp Petra, Hedrich László, Kiss Viktor, Kecsmár Gergő, Molnár Balázs, Rada János, Venczel-Tóth Evelin, Zsiga Bianka, Smolnicki Szilárd, Oláh Zsófia, Siroki Andrea, Somoskői Dóra

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30