Jubileumi évfolyam

írta Boldizsár Csongor , 2017. február 20–ánMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

KÖZÉRDEKŰ

2017. februárjában indult el a huszonötödik hegesztő szakmérnök évfolyam a Gépészmérnöki és Informatikai Kar Anyagszerkezettani és Anyagtechnológiai Intézetének gondozásában.

Jubileumi évfolyam

A hegesztő szakmérnök posztgraduális képzés Magyarországon először a Miskolci Egyetemen vette kezdetét 1961 februárjában. Az ötvenhat év alatt összesen 361 fő szerezte meg sikeresen hegesztő szakmérnök oklevelét a képzésnek köszönhetően. Prof. Dr. Lukács János intézetigazgató köszöntötte a jubileumi évfolyam tagjait, majd rövid történeti áttekintőt adott a képzésről. Megemlítette, hogy sem a Miskolci Egyetemen, sem máshol Magyarországon nincs ilyen hosszú múltra visszatekintő nemzetközi, posztgraduális képzés. Hozzátette, hogy a hegesztő szakmérnök képzés négyszer újult meg az évek során, a hagyományos posztgraduális képzéstől eljutottak az EWE/IWE (Európai/Nemzetközi Hegesztő Mérnök) diplomát adó képzésig. Kiemelte, hogy a kollégáival egyetemben változatlanul magas színvonalon fogják átadni az ismereteket, mind az elméleti és mind a gyakorlati képzés vonatkozásában, hogy a hallgatók sikeresen tudják elsajátítani a világszinten egységesen elfogadott követelményrendszer alapján összeállított tananyagot, ami alapján másfél év elteltével nemzetközi hegesztőmérnök diplomát vehetnek át. 

KÖZÉRDEKŰ: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 163 cikkből

 • Élelmezési Világnap - 2019. október 16-18.

  Élelmezési Világnap - 2019. október 16-18. • 46 napja

  Élelmezési Világnap (World Food Day): egy nap, melyet világszerte ünnepelnek. Egy esemény, amire világszerte odafigyelnek - részben magyar emberek 40 évvel ezelőtti kezdeményezésének köszönhetően! Őrizzük meg ezt a szellemiséget, és az Élelmezési Világnap alkalmából rendezzünk egy eredményes gyűjtést a Miskolci Egyetemen október 16-17-18-án!

 • Sajtómeghívó „3D LAB” ünnepélyes átadására

  Sajtómeghívó „3D LAB” ünnepélyes átadására • 80 napja

  2019. augusztus 29-én csütörtökön 10 órakor kerül sor a 3D Laboratórium átadására a Miskolci Egyetemen, amely új dimenziót jelent az anyagvizsgálatban, szolgáltatásban és kutatásban egyaránt. Az alkalomhoz kapcsolódó ünnepélyes szalagátvágásra tisztelettel meghívjuk a sajtó képviselőit.

 • AMPER 2019 Felvételi Juniális

  AMPER 2019 Felvételi Juniális • 177 napja

  Tisztelettel meghívjuk Önt a 2019. június 14-én tartandó AMPER Felvételi Juniálisra, amelyet az egyetem Díszaulájában és Díszudvarában rendezünk.

 • Ösztöndíj lehetőség | Stipendium mentor • 182 napja

  A HÖOK Stipendium Hungaricum Mentorhálózata és a Miskolci Egyetem SHSN felvételt hirdet a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogrammal Magyarországra érkező hallgatók integrációs, kortárs segítői feladatellátására a 2019/2020-es tanévre vonatkozóan.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30