Jubileumi évfolyam

írta Boldizsár Csongor , 2017. február 20–ánMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

KÖZÉRDEKŰ

2017. februárjában indult el a huszonötödik hegesztő szakmérnök évfolyam a Gépészmérnöki és Informatikai Kar Anyagszerkezettani és Anyagtechnológiai Intézetének gondozásában.

Jubileumi évfolyam

A hegesztő szakmérnök posztgraduális képzés Magyarországon először a Miskolci Egyetemen vette kezdetét 1961 februárjában. Az ötvenhat év alatt összesen 361 fő szerezte meg sikeresen hegesztő szakmérnök oklevelét a képzésnek köszönhetően. Prof. Dr. Lukács János intézetigazgató köszöntötte a jubileumi évfolyam tagjait, majd rövid történeti áttekintőt adott a képzésről. Megemlítette, hogy sem a Miskolci Egyetemen, sem máshol Magyarországon nincs ilyen hosszú múltra visszatekintő nemzetközi, posztgraduális képzés. Hozzátette, hogy a hegesztő szakmérnök képzés négyszer újult meg az évek során, a hagyományos posztgraduális képzéstől eljutottak az EWE/IWE (Európai/Nemzetközi Hegesztő Mérnök) diplomát adó képzésig. Kiemelte, hogy a kollégáival egyetemben változatlanul magas színvonalon fogják átadni az ismereteket, mind az elméleti és mind a gyakorlati képzés vonatkozásában, hogy a hallgatók sikeresen tudják elsajátítani a világszinten egységesen elfogadott követelményrendszer alapján összeállított tananyagot, ami alapján másfél év elteltével nemzetközi hegesztőmérnök diplomát vehetnek át. 

KÖZÉRDEKŰ: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 176 cikkből

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30