Tavaszi szelek fújnak a Miskolci Egyetemen

írta Rada János , 2017. március 31–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

KÖZÉRDEKŰ

A Tavaszi Szél Konferencia a hazai tudományos élet mára hagyományos, egyszers-mind rangos eseménye, mely során fiatal, még a doktori fokozat-szerzés előtt álló kutatók mutatják be legújabb tudományos eredményeiket. A magyar doktorandusz-hallgatók éves konferenciájának 2017. március 31-től április 2-ig a Miskolci Egyetem ad otthont.

Tavaszi szelek fújnak a Miskolci Egyetemen

A Doktoranduszok Országos Szövetsége (DOSz) 2017-ben immár 20. alkalommal szerve­zi meg a „fiatal magyar kutatók és doktoranduszok világtalálkozóját”, amelynek idén a Miskolci Egyetem lesz a házigazdája. A konferencia országos jelentőségét az is jól példáz­za, hogy a három napos rendezvényen 20 tudományos szekcióban és 52 alszekcióban mintegy 550 fiatal kutató fog előadást tartani. A magyar ill. angol munkanyelven meghirde­tett, unikális konferencia, melynek fővédnöke Prof. Dr. Pálinkás József, a Nemzeti Kutatá­si, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke, a doktorandusz-hallgatók és a doktorjelöltek mellett a legtehetségesebb mesterszakos hallgatók jelentkezését is várta.

A DOSz jelmondatához („Közösség a tudományért”) híven jelen esemény céljai között is szerepel, hogy az – fórumot teremtve a fiatal kutatók számára – a közösség épüléséhez is hozzájáruljon. Ahogy a Miskolci Egyetemet is tudományos sokszínűség jellemzi, úgy a Tavaszi Szél során is a legkülönfélébb tudományterületekkel foglalkozó fiatal kutatók oszt­ják meg egymással gondolataikat, és építhetnek egymással gyümölcsöző kapcsolatokat.

A konferencián természetesen a Miskolci Egyetem fiatal kutatói is szerepelni fognak, hiszen a Műszaki Földtudományi, a Műszaki Anyagtudományi, a Gépészmérnöki és Infor­matikai, az Állam- és Jogtudományi, a Gazdaságtudományi, valamint a Bölcsészettudo­mányi Karon egyaránt működik doktori iskola és PhD képzés, ami Északkelet-Magyaror­szág vezető felsőoktatási intézményének tudományos kiválóságát is igazolhatja.

A Miskolci Egyetem rövid időn, pontosabban egy héten belül másodjára fogad be rangos, országos szinten jelentős tudományos rendezvényt: az Országos Tudományos Diákköri Konferencia Állam- és Jogtudományi Szekciójának, ill. Kémiai és Vegyipari Szekciójának ülései idén ugyanis szintúgy a miskolci campuson zajlanak le. A Miskolci Egyetem tehát továbbra is jelentékeny, központi szerepet játszik Magyarország tudományos életében.

Fotó: Végh Csaba (minap.hu)

KÖZÉRDEKŰ: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 176 cikkből

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30