Tavaszi rendezvényeső a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karán

írta Műszaki Anyagtudományi Kar, 2017. április 9–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

KÖZÉRDEKŰ

A 11 külföldi – köztük angol, olasz, spanyol, görög, osztrák, szlovén – konzorciumi partnert tömörítő ICARUS Horizont 2020 projektet 2016 nyarán, a Burgosi Egyetem (Spanyolország) vezetésével nyerte el a Miskolci Egyetem. A brüsszeli finanszírozású, közel 2,7 millió eurós támogatással megvalósuló projekt miskolci rendezvényén az első 6 hónapban történt szakmai előrehaladásról, valamint az űripari célra fejlesztendő nanoszerkezetű anyagok további kutatási irányairól vitáztak a konzorciumi partnerek.

A Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Kara által, a Széchenyi 2020 program keretében, az aktuális tervezési ciklusban elnyert projektek szoros kapcsolatban állnak a már futó projektekkel, kiegészítik egymást. A kilenc új kutatói státuszt teremtő, nano-GINOP elnevezésű GINOP-2.3.2-15-2016-00027 azonosító számú projekt közel 900 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatással valósul meg. A projekt keretében több mint harminc munkatárs foglalkozik kristályos és amorf nanoszerkezetű anyagok kutatásával és fejlesztésével, melyhez hozzájárul a kutatóhelyi infrastruktúra koordinált fejlesztését célul kitűző, a Műszaki Földtudományi Karral közösen elnyert GINOP-3DLAB elnevezésű, GINOP-2.3.3-15-2016-00024 azonosító számú projekt, melynek keretében 4 nagy értékű eszköz beszerzése történik, szintén közel 900 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatásból.

Mindezek az örvendetes tények mutatják, hogy a műszaki anyagtudomány- és technológiafejlesztés magyarországi fővárosa Miskolc, valamint hogy a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Kara nemzetközi területen is kiemelkedő szerepet játszik.

KÖZÉRDEKŰ: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 168 cikkből

 • A Miskolci Egyetem továbbra is a növekedés útján • 24 napja

  A Miskolci Egyetemre felvett hallgatók száma 2019-ben a 2018. évihez képest 10 százalékkal emelkedett, amivel a felsőoktatási intézmények között országosan is az élmezőnyben foglalunk helyet.

 • Így segíthetsz Te is az ausztráliai erdőtüzeknél!

  Így segíthetsz Te is az ausztráliai erdőtüzeknél! • 31 napja

  Már szeptember óta tartanak Ausztrália területein az erdőtüzek, amelyek eddig 20 emberéletet és több mint 1500 otthont követelt. Ezenkívül még 28 embert nyilvánítottak eltűntnek és több mint 480 millió állat pusztult el az elmúlt pár hónapban. Ausztrália most a közösségi média segítségét kéri.

 • Tisztább levegőt mindenkinek!

  Tisztább levegőt mindenkinek! • 57 napja

  Miskolc levegőtisztasága szempontjából évek óta jelentős probléma a szálló por koncentráció növekedése és a kedvezőtlen meteorológiai körülmények által kialakuló szmogos periódusok előfordulása. Erre reflektálva kezdett el foglalkozni a témával, Báthory Csongor az Energia-és Minőségügyi Intézet doktorandusz-hallgatója. Az alábbiakban a vele készült interjú olvasható.

 • Csaba Tibor (Tibes) interjú

  Csaba Tibor (Tibes) interjú • 63 napja

  Csaba Tibor (Tibes) népszerű dalszerző-rapper fiatalkorában megtapasztalta milyen a gyorsan jött hírnév, ami idővel a boldogság helyett a földre küldte, élete legmélyebb korszakát eredményezve. Egy beszélgetés azonban mindent megváltoztatott az életében. Hogy mi is hangzott el ott? erről és más érdekességekről olvashattok az alábbi vele készült interjúból.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30