Együttműködési megállapodást kötött a Miskolci Egyetem és az Aluinvent Zrt.

írta Sajtóanyag , 2017. április 23–ánMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

KÖZÉRDEKŰ

Együttműködési megállapodást kötött a Miskolci Egyetem és a Felsőzsolcai Ipari Parkban működő Aluinvent Zrt. A Miskolci Egyetem elkötelezett az innovatív KKV-kkel való együttműködés irányában. Az Aluinvent Zrt. fenn kívánja tartani kiemelkedő kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységét és ebbe a Miskolci Egyetem releváns kutatási és szolgáltatási kapacitásait is bevonná.

Együttműködési megállapodást kötött a Miskolci Egyetem és az Aluinvent Zrt.
A Miskolci Egyetem elkötelezett az innovatív KKV-kkel való együttműködés irányában. Az Aluinvent Zrt. fenn kívánja tartani kiemelkedő kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységét és ebbe a Miskolci Egyetem releváns kutatási és szolgáltatási kapacitásait is bevonná. A Miskolci egyetemmel közösen a partnerek elkötelezettek a régió start-up ökoszisztémájának megteremtése irányában. Az együttműködési megállapodás tárgya, célja a kölcsönös előnyökön alapuló szakmai együttműködés formális kereteinek megteremtése. Így a K+F+I terén közös programok kezdeményezése, az egyetemi hallgatók gyakorlati képzési hátterének kialakításában, különös tekintettel a duális képzés kölcsönösen előnyös feltételeinek kialakítására.
 
Az Aluinvent a megalakulás (2012) óta az alkalmazotti létszámot nyolc főről 18 főre növelte. A jövő év végére teljes kapacitással működő gyár három műszakban mintegy negyven embert foglalkoztat majd. A jelenlegi 18 fős alkalmazotti létszámból 11 fő diplomás és 8 fő a Miskolci Egyetemen végzett, a cég munkatársai közül 3 fő tudományos fokozattal rendelkezik, s közülük 1 fő szintén a Miskolci Egyetemen szerezte meg azt. Az Aluinvent célja, hogy itt, Borsodban a magyar alumínium ipar innovációs kompetencia centrumaként működjön. Ehhez szoros partneri kapcsolatra törekszik a Miskolci Egyetemmel is.
 
 
Dr. Babcsán Norbert az Aluinvent Zrt. alelnöke és technológiai igazgatója, mérnök üzletember maga is büszke arra, hogy a Miskolci Egyetemen végzett egyben a Miskolci Egyetem címzetes egyetemi docense. Az elmúlt több mint két évtizedben kutatásait több mint húsz tudományos folyóiratban és könyvfejezetben publikálta. Öt évet töltött fémhabkutatásokkal Nyugat-Európa legnevesebb laboratóriumaiban. Nyolc fémhabokat érintő szabadalom feltalálója. Az elmúlt
években mintegy 20 hallgató írta nála diplomamunkáját a Miskolci Egyetemről.
 
A most aláírt együttműködési megállapodás további szoros szakmai együttműködést jelent az a partnerek számára nem csak az oktatás és a képzés területén, hanem a konkrét kutatási és fejlesztési elképzelések megvalósításában is. A Miskolci Egyetem az Aluinvent által művelt tudományterületeken szakmai szakértői támogatást nyújt az Aluinvent számára a felmerülő igények szerint és a kölcsönösség alapján, valamint nyílt szakértői együttműködést biztosít. Mint emlékezetes az Aluinvent Zrt. idén februárban avatta fel a Felsőzsolcai Ipari Parkban található 1000 t/éves kapacitású gyárát, ahol az ipari innovációs díjas környezetbarát alumínium hab építőipari paneleket gyártja. Az alumíniumhab egy olyan könnyű alumínium,
 
ami úszik a vízen és a fához hasonlóan megmunkálható nem korrodálódik. Panelek formájában építőipari burkolatként, álmennyezetként, légkondicionáló falakként és dekoratív csempékként is használható. Az Aluinvent Zrt egy induló cég, amely nem a századik okostelefonos szoftvert vagy az ezeregyedik webes szolgáltatást fejleszti, hanem egy hungarikumnak tekinthető magyar ipari innovációt juttatott el a széles körű nemzetközi siker előszobájáig. Az alumínium hab gyártás terén a világ élvonalába tartozó cég a Miskolci Egyetemmel kötött együttműködésével a megszerzett tudást és kompetenciát a felsőfokú oktatásba integrálhatja és az egyetemmel együtt tovább fejlesztheti azt.
KÖZÉRDEKŰ: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 167 cikkből

 • Így segíthetsz Te is az ausztráliai erdőtüzeknél!

  Így segíthetsz Te is az ausztráliai erdőtüzeknél! • 2 napja

  Már szeptember óta tartanak Ausztrália területein az erdőtüzek, amelyek eddig 20 emberéletet és több mint 1500 otthont követelt. Ezenkívül még 28 embert nyilvánítottak eltűntnek és több mint 480 millió állat pusztult el az elmúlt pár hónapban. Ausztrália most a közösségi média segítségét kéri.

 • Tisztább levegőt mindenkinek!

  Tisztább levegőt mindenkinek! • 28 napja

  Miskolc levegőtisztasága szempontjából évek óta jelentős probléma a szálló por koncentráció növekedése és a kedvezőtlen meteorológiai körülmények által kialakuló szmogos periódusok előfordulása. Erre reflektálva kezdett el foglalkozni a témával, Báthory Csongor az Energia-és Minőségügyi Intézet doktorandusz-hallgatója.

 • Csaba Tibor (Tibes) interjú

  Csaba Tibor (Tibes) interjú • 34 napja

  Csaba Tibor (Tibes) népszerű dalszerző-rapper fiatalkorában megtapasztalta milyen a gyorsan jött hírnév, ami idővel a boldogság helyett a földre küldte, élete legmélyebb korszakát eredményezve. Egy beszélgetés azonban mindent megváltoztatott az életében. Hogy mi is hangzott el ott? erről és más érdekességekről olvashattok az alábbi vele készült interjúból.

 • Kortárs Hangon 2020

  Kortárs Hangon 2020 • 44 napja

  Az Eszterházy Károly Egyetem 16. éve szervezi – a Miskolci Egyetemmel közösen – a Kortárs Hangon Nemzetközi Irodalmi pályázatot. A magyar felsőoktatásban teljesen egyedülálló hallgatói tehetséggondozás elsődleges célkitűzése; a Kárpát-medencében magyar nyelven tanuló fiataloknak egyik fontos anyanyelvápoló fórumaként tudjon lehetőséget biztosítani tehetséges egyetemistáknak.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30