Együttműködési megállapodást kötött a Miskolci Egyetem és az Aluinvent Zrt.

írta Sajtóanyag , 2017. április 23–ánMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

KÖZÉRDEKŰ

Együttműködési megállapodást kötött a Miskolci Egyetem és a Felsőzsolcai Ipari Parkban működő Aluinvent Zrt. A Miskolci Egyetem elkötelezett az innovatív KKV-kkel való együttműködés irányában. Az Aluinvent Zrt. fenn kívánja tartani kiemelkedő kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységét és ebbe a Miskolci Egyetem releváns kutatási és szolgáltatási kapacitásait is bevonná.

Együttműködési megállapodást kötött a Miskolci Egyetem és az Aluinvent Zrt.
A Miskolci Egyetem elkötelezett az innovatív KKV-kkel való együttműködés irányában. Az Aluinvent Zrt. fenn kívánja tartani kiemelkedő kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységét és ebbe a Miskolci Egyetem releváns kutatási és szolgáltatási kapacitásait is bevonná. A Miskolci egyetemmel közösen a partnerek elkötelezettek a régió start-up ökoszisztémájának megteremtése irányában. Az együttműködési megállapodás tárgya, célja a kölcsönös előnyökön alapuló szakmai együttműködés formális kereteinek megteremtése. Így a K+F+I terén közös programok kezdeményezése, az egyetemi hallgatók gyakorlati képzési hátterének kialakításában, különös tekintettel a duális képzés kölcsönösen előnyös feltételeinek kialakítására.
 
Az Aluinvent a megalakulás (2012) óta az alkalmazotti létszámot nyolc főről 18 főre növelte. A jövő év végére teljes kapacitással működő gyár három műszakban mintegy negyven embert foglalkoztat majd. A jelenlegi 18 fős alkalmazotti létszámból 11 fő diplomás és 8 fő a Miskolci Egyetemen végzett, a cég munkatársai közül 3 fő tudományos fokozattal rendelkezik, s közülük 1 fő szintén a Miskolci Egyetemen szerezte meg azt. Az Aluinvent célja, hogy itt, Borsodban a magyar alumínium ipar innovációs kompetencia centrumaként működjön. Ehhez szoros partneri kapcsolatra törekszik a Miskolci Egyetemmel is.
 
 
Dr. Babcsán Norbert az Aluinvent Zrt. alelnöke és technológiai igazgatója, mérnök üzletember maga is büszke arra, hogy a Miskolci Egyetemen végzett egyben a Miskolci Egyetem címzetes egyetemi docense. Az elmúlt több mint két évtizedben kutatásait több mint húsz tudományos folyóiratban és könyvfejezetben publikálta. Öt évet töltött fémhabkutatásokkal Nyugat-Európa legnevesebb laboratóriumaiban. Nyolc fémhabokat érintő szabadalom feltalálója. Az elmúlt
években mintegy 20 hallgató írta nála diplomamunkáját a Miskolci Egyetemről.
 
A most aláírt együttműködési megállapodás további szoros szakmai együttműködést jelent az a partnerek számára nem csak az oktatás és a képzés területén, hanem a konkrét kutatási és fejlesztési elképzelések megvalósításában is. A Miskolci Egyetem az Aluinvent által művelt tudományterületeken szakmai szakértői támogatást nyújt az Aluinvent számára a felmerülő igények szerint és a kölcsönösség alapján, valamint nyílt szakértői együttműködést biztosít. Mint emlékezetes az Aluinvent Zrt. idén februárban avatta fel a Felsőzsolcai Ipari Parkban található 1000 t/éves kapacitású gyárát, ahol az ipari innovációs díjas környezetbarát alumínium hab építőipari paneleket gyártja. Az alumíniumhab egy olyan könnyű alumínium,
 
ami úszik a vízen és a fához hasonlóan megmunkálható nem korrodálódik. Panelek formájában építőipari burkolatként, álmennyezetként, légkondicionáló falakként és dekoratív csempékként is használható. Az Aluinvent Zrt egy induló cég, amely nem a századik okostelefonos szoftvert vagy az ezeregyedik webes szolgáltatást fejleszti, hanem egy hungarikumnak tekinthető magyar ipari innovációt juttatott el a széles körű nemzetközi siker előszobájáig. Az alumínium hab gyártás terén a világ élvonalába tartozó cég a Miskolci Egyetemmel kötött együttműködésével a megszerzett tudást és kompetenciát a felsőfokú oktatásba integrálhatja és az egyetemmel együtt tovább fejlesztheti azt.
KÖZÉRDEKŰ: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 177 cikkből

  • Kortárs Hangon 2023 Nemzetközi Irodalmi pályázat

    Kortárs Hangon 2023 Nemzetközi Irodalmi pályázat • 468 napja

    Az Eszterházy Károly Egyetem már 19. éve szervezi a Kortárs Hangon Nemzetközi Irodalmi Pályázatot, melyen a határainkon túli egyetemek magyar hallgatói is többször sikeresen szerepeltek. A nemzetközi irodalmi pályázat vers és kispróza műfajban kínál lehetőséget tehetséges hallgatóknak. A pályázat célkitűzése, hogy a Kárpát-medencében magyar nyelven tanuló egyetemi hallgatóknak anyanyelvápoló tehetséggondozó fórumot biztosítsanak.

  • Magánegyetemként működik tovább a Miskolci Egyetem

    Magánegyetemként működik tovább a Miskolci Egyetem • 1412 napja

    Költségvetési szerv helyett magánegyetemként látja el közfeladatait a Miskolci Egyetem 2020. augusztus 1-től, ami rugalmasabb működést és a versenyképesség növelését teszi lehetővé.

  • A Miskolci Toborzó Iroda május 21-én szünetel

    A Miskolci Toborzó Iroda május 21-én szünetel • 1431 napja

    A Miskolci Toborzó Iroda tájékoztatja a lakosságot, hogy május 21-én, csütörtökön szünetel az ügyfélfogadás. Péntektől a szokásos nyitvatartási időben (H-CS: 8:00-15:30, P:8:00-12:00) várjuk a honvédelem iránt érdeklődőket a Miskolci Toborzó Irodában (Miskolc, Hatvanötösök útja 2.)

  • Sajtómeghívó - Védőmaszkok átadása a Viola Időskorúak Otthonában

    Sajtómeghívó - Védőmaszkok átadása a Viola Időskorúak Otthonában • 1437 napja

    A Miskolci Egyetem Egészségügyi Kara a jelenlegi veszélyhelyzetben a társadalmi felelősségvállalás jegyében - az önkéntes hallgatói segítő munkán túl – közvetítő szerepet is vállal a civil szervezetek között.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Horváth Zita rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Berényi Barbara

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Oláh Zsófia

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Berényi Barbara, Balázs Zsófia, Fülöp Petra, Hedrich László, Kiss Viktor, Kecsmár Gergő, Molnár Balázs, Rada János, Venczel-Tóth Evelin, Zsiga Bianka, Smolnicki Szilárd, Oláh Zsófia, Siroki Andrea, Somoskői Dóra

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30