14. EGYETEMI KOSÁRLABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG – ÖSSZEFOGLALÓ

írta Pásztor Imre, 2017. július 21–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

KÖZÉRDEKŰ

A 14. Egyetemi Kosárlabda Európa-bajnokságon szereplő magyar együttesek közül a TFSE lányai csoportelsőként jutottak be a legjobb 8 közé, míg a Debreceni Egyetem és a Miskolci Egyetem férfi csapata az alsóház helyosztóin folytatja a küzdelmet.

14. EGYETEMI KOSÁRLABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG – ÖSSZEFOGLALÓ

Hazánk egyetemi női kosárlabda-bajnoka, a TFSE 43 pont különbségű (73-30) győzelemmel kezdte meg szereplését a pozsonyi Comenius Egyetem együttese ellen. A második sikeres lépést az észt egyetemi csapat ellen aratták: 70-22-es sikerükkel teljesítették első céljukat, bejutottak a legjobb 8 közé, melyet az elmúlt években nem tudtak elérni. A TFSE rendkívül egységes, csoportelsőként továbbjutott csapatából talán Németh Almát, Karlóczai Juliannát és Miháczi Dianát emelhetnénk ki.

A magyar férficsapatok közül a bajnok Debreceni Egyetem első találkozóján a harmadik negyed közepéig, Kósa Tamás, Jávor Barna és Pék Dávid vezérletével tartani tudta a lépést a több remek fizikai adottságokkal megáldott játékost felvonultató francia rivális Rouen Egyetem ellen, amely a végére felőrölte ellenállásukat és 72-50 arányban nyert. A tartalékos debreceniek a folytatásban csak időnként tudtak felnőni a remek játékerőt képviselő Bologna Egyeteméhez, amely végig vezetve, 84-61-re győzött. A harmadik játéknapon viszont okos játékkal szerezte meg első, ráadásul fölényes győzelmét a cívisvárosi csapat (83-62), a még szintén nyeretlen román Pitesti Egyetem ellenében.

A házigazda Miskolci Egyetem férficsapata óriási lelkesedéssel, ám végig nagyon idegesen, görcsösen játszotta első találkozóját és nagy csatában 57-48-ra kikapott a higgadtabb, a kritikus helyzetekben pontosabb német riválisától, a Münster Egyetem legénységétől. Ezt követően második meccsét is elveszítette a Miskolci Egyetem, akik a remek erőből álló, végső győzelemre is esélyes lengyel Marie Curie Skladowska Egyetemmel szemben maradtak alul, igaz, csak 7 ponttal (56-49). A mutatott játék viszont javult és bizakodásra adott okot az utolsó csoportmérkőzés előtt. A Máté Balázs, Takács Dániel, Kopasz Márton húzta miskolciak aztán megtörték az „átkot” és elkönyvelhették első győzelmüket. A még szintén győzelem nélkül álló szlovén Primorska Egyetemmel szemben 92-68-ra diadalmaskodtak.

Mindkét férfi gárdánk – a Debreceni és a Miskolc Egyetem – az alsóházban folytatja Eb-szereplését. A két csapat győzelemmel és jó játékkal zárta a csoportkört, ami biztató lehet a pénteken kezdődő helyosztókra. A Miskolci Egyetem csapata pénteken 13:45-től játszik a portugál Aveiró Egyetem csapatával a Generali Arénában, és ha azt megnyeri, akkor szombaton időben ugyanekkor lép pályára a Jégcsarnokban. Pénteken a Debrecen a szlovák Comenius Egyetem csapatával játszik, ugyancsak 13:45-től, de a Jégcsarnokban, és ha sikerrel veszi az akadályt, akkor a két magyar csapat egymás ellen mérkőzhet majd szombaton a Jégcsarnokban, ismét 13:45-ös kezdési időpontban, a 9-10 helyért.

Szintén pénteken, és szintén 13:45-kor kezdődik a TFSE küzdelme is a horvát Osijek Egyetem ellen, az Egyetemi Körcsarnokban. A magyar lányok esélyesebbek, majd aztán szombaton, ismét 13:45-kor játszhatnak a döntőért, ha élve esélyükkel megverik az Osijeket.

A döntő és bronzmérkőzés a nők esetében is a Generali Arénában lesz, ahogy a vasárnap 16:00 órakor kezdődő férfi bronz és a 20:30-kor kezdődő férfidöntő mérkőzés is. Az eddig látottak alapján továbbra is érdemes kilátogatni a miskolci Egyetemi Kosárlabda Eb mérkőzéseire, a miskolciakat már eddig is közel félezres szurkolótábor bíztatta meccsről meccsre, de ahogy nő a tét, úgy várnak a szervezők még több embert és még jobb, izgalmasabb mérkőzéseket, s ezzel még nagyobb érdeklődést.

KÖZÉRDEKŰ: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 163 cikkből

 • Élelmezési Világnap - 2019. október 16-18.

  Élelmezési Világnap - 2019. október 16-18. • 21 napja

  Élelmezési Világnap (World Food Day): egy nap, melyet világszerte ünnepelnek. Egy esemény, amire világszerte odafigyelnek - részben magyar emberek 40 évvel ezelőtti kezdeményezésének köszönhetően! Őrizzük meg ezt a szellemiséget, és az Élelmezési Világnap alkalmából rendezzünk egy eredményes gyűjtést a Miskolci Egyetemen október 16-17-18-án!

 • Sajtómeghívó „3D LAB” ünnepélyes átadására

  Sajtómeghívó „3D LAB” ünnepélyes átadására • 55 napja

  2019. augusztus 29-én csütörtökön 10 órakor kerül sor a 3D Laboratórium átadására a Miskolci Egyetemen, amely új dimenziót jelent az anyagvizsgálatban, szolgáltatásban és kutatásban egyaránt. Az alkalomhoz kapcsolódó ünnepélyes szalagátvágásra tisztelettel meghívjuk a sajtó képviselőit.

 • AMPER 2019 Felvételi Juniális

  AMPER 2019 Felvételi Juniális • 152 napja

  Tisztelettel meghívjuk Önt a 2019. június 14-én tartandó AMPER Felvételi Juniálisra, amelyet az egyetem Díszaulájában és Díszudvarában rendezünk.

 • Ösztöndíj lehetőség | Stipendium mentor • 157 napja

  A HÖOK Stipendium Hungaricum Mentorhálózata és a Miskolci Egyetem SHSN felvételt hirdet a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogrammal Magyarországra érkező hallgatók integrációs, kortárs segítői feladatellátására a 2019/2020-es tanévre vonatkozóan.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30