Kortárs Hangon '18 eredmény

írta Jónás Zoltán, 2018. március 7–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

KÖZÉRDEKŰ

Az Eszterházy Károly Egyetem és a Miskolci Egyetem hallgatók részére tizennegyedik éve kiírt Kortárs Hangon Nemzetközi Irodalmi pályázat elbírálási folyamata lezajlott. Köszönjük a pályázóknak a beküldött pályaműveket és mindazok munkáját, akik segítették, hogy eljusson híre a hallgatókhoz.

Kortárs Hangon '18 eredmény

Hagyományaink szerint a pályázat eredményhirdetését, a díjátadó, kötetbemutató Gálánkat sajtó-nyilvános eseményként Eger, Miskolc, Nagyvárad, Komárom, Kolozsvár után ismét Egerben rendezzük 2018. Április 12-én délután 15 órától Az Eszterházy Károly Egyetem Líceum Oratótorium Artium Pyrkerianum Kápolnájában. A Gálánkat – immár negyedik éve – a nyertesekkel egy 3 napos Kreatív Írásművészeti Műhelyben folytatjuk.

Örömünkre szolgált, hogy meghívásunkra 3 országból 12 egyetemi intézményből 107 hallgató – történetünk során a legtöbb – tisztelt meg alkotásaival! Értékelve a hallgatói érdeklődést és a színvonalat, a szokásosnál kettővel több pályázó kap elismerést; Gálánkon 3 első, 3 második, 3 harmadik és 4 különdíjat adunk át.

A fölkért, hivatásos irodalmi szakemberekből álló 5 fős zsűri bírálta el a pályázatokat. Ez évben már negyedik alkalommal az egyetemek régióiból rangos irodalmi lapok – Pozsonyból az Irodalmi Szemle, Nagyváradról a Várad, Kolozsvárról a Helikon, Egerből az Agria és idén először Nyíregyházáról a Vörös postakocsi – társult pályázatunk támogatóihoz, az általuk legsikeresebbnek ítélt pályázónak lapdíjat, és ehhez társuló  közlési lehetőséget biztosítva a lapjukban. Ennek eredményeként szélesebb nyilvánosságot kapnak sikeres hallgatóink.

Az idei felhívásunkra az alábbi egyetemek hallgatói tiszteltek meg pályázatukkal: Komárom, Sellye János Egyetem 12 fő, Nagyvárad, Partiumi Keresztény Egyetem 2 fő, Kolozsvár, Babes Bolyai Tudomány Egyetem 23 fő, Kolozsvár, EMTE Sapientia Kara 1 fő, Marosvásárhely EMTE Sapientia Kara 9 fő, Marosvásárhely, Magyar Orvostudományi és Gyógyszerészeti Egyetem, 4 fő, Marosvásárhely Magyar Művészeti Egyetem, 1 fő,  Csíkszereda, EMTE Sapientia Kara 2 fő, Nyíregyházi Egyetem, 4 fő, Miskolci Egyetem, 19 fő, Eszterházy Károly Egyetem, Eger, 26 fő, Eszterházy Károly Egyetem Jászberényi kara 4 fő.

A pályázat műveiből költészetnapra megjelenő válogatott kötetbe az alábbi hallgatók írásait ítélték megjelenésre méltónak bírálóink:

KOLOZSVÁR, BBTE

Vass Csaba, Szallós-Kiss  Csaba, Kovács Péter, Kovács Péter Zoltán, Bíró Helga Imola, Rusu Szidónia, Sebestyén Kinga, Bertalan Tímea Magdolna, Jakab Erika, Fülöp Dorottya, Mărcuțiu-Rácz Dóra, Sárkány Tímea.

KOLOZSVÁR, Sapientia EMTE

György Alida

MAROSVÁSÁRHELY, Sapientia EMTE

Nyikó Anetta, Szász Gyopár, Borsos Bálint, Pálffy Tamás Szabolcs

MAROSVÁSÁRHELY, Magyar Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem

Miklósi Dorottya Anna, Veress Szidónia Krisztina, Bod Réka Barbara

MAROSVÁSÁRHELY, Magyar Művészeti Egyetem

Vass Márton

NAGYVÁRAD, Partiumi Keresztény Egyetem

Gagyi Judit Eszter

KOMÁROM, Selye János Egyetem

Jung István, Ollé Tamás, Plonicky Tamás, Baka L Patrik, Istók Béla

NYÍREGYHÁZA, Nyíregyházi Egyetem

Bugya Anikó, Kun Ágnes, Deme Judit

MISKOLC, Miskolci Egyetem

Krajnyák Ádám, Kőrösi Ferenc, Nagy Laura, Hubai Gábor, Tóth Gergely

EGER, Eszterházy Károly Egyetem

Rump Tímea, Csató Anita, Bugyi Nikolett, Kispál Dániel, Prokaj Lídia, Forgács Fanni, Makláriné Baksa Anita, Nagy Gergő, Bakos Martin, Galda Gábor Attila, Herédi Rebeka, Ábrahám Edit

EGER, Eszterházy Károly Egyetem, Jászberényi Campus

Baráth Anikó, Kalmár Gergely, Kriegel Zsófia.

Ők 50-en  azok, akik között ott van az a 13 pályázó is, akiket bírálóink kiválasztottak, jelöltek valamilyen díjra.

A zsűri összetétele:

A zsűri elnöke:

  • dr. Kusper Judit, Eszterházy Károly Egyetem Nyelv- és Irodalomtudományi Intézet Igazgatója, Eger

A zsűri tagjai:

  • Filip Gabriella, újságíró, kritikus, könyvtáros, Miskolc
  • dr. Szentesi Zsolt, főiskolai tanár, Eszterházy Károly Egyetem, Magyar Irodalom tanszék, Eger
  • Posta Mariann, a Kortárs Hangon pályázat korábbi többszörös nyertese, díjazottja, saját kötetes szerző
  • Magolcsay Nagy Gábor, a Kortárs Hangon pályázat korábbi többszörös nyertese, díjazottja, több saját kötetes szerző                                                                          

Pályázatunk ünnepélyes eredményhirdetésére, a díjak átadására és a Költészet Nap tiszteletére megjelenő Kortárs Hangon ’18 irodalmi pályázat válogatott kötetének bemutatására 2018. április 12-én, csütörtökön 15 órától kerül sor Egerben, az Eszterházy Károly Egyetem Líceum, Oratórium Artium Pyrkerianum Kápolnájában. Ugyanekkor kerül nyilvánosságra a támogató irodalmi, művészeti lapok – Irodalmi Szemle – Pozsony, Várad – Nagyvárad, Helikon – Kolozsvár, Agria – Eger, A Vörös Postakocsi Nyíregyháza – által a legtehetségesebb pályázóknak megítélt „Lapdíj” és a lap által biztosított közlési lehetőség. Ehhez csatlakozott még egy különdíjjal az Erdélyi Magyar Írók ligája.

Az ünnepi Gálánkra a fenti névsorból a díjazottak és a lapdíjasok külön, névre szóló meghívót kapnak!

A Kortárs Hangon ’18 válogatott hallgatói kötetet még ebben a félévben valamennyi pályázónkhoz eljuttatjuk.

A későbbiek során pályázóink igény szerint megkaphatják levélben a zsűri rá vonatkozó véleményét.

Minden pályázónknak további sok sikert és örömet kívánunk alkotói pályáján!

Irodalmi műveiket a következő évben is várjuk pályázatunkra!

 

KÖZÉRDEKŰ: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 177 cikkből

  • Kortárs Hangon 2023 Nemzetközi Irodalmi pályázat

    Kortárs Hangon 2023 Nemzetközi Irodalmi pályázat • 446 napja

    Az Eszterházy Károly Egyetem már 19. éve szervezi a Kortárs Hangon Nemzetközi Irodalmi Pályázatot, melyen a határainkon túli egyetemek magyar hallgatói is többször sikeresen szerepeltek. A nemzetközi irodalmi pályázat vers és kispróza műfajban kínál lehetőséget tehetséges hallgatóknak. A pályázat célkitűzése, hogy a Kárpát-medencében magyar nyelven tanuló egyetemi hallgatóknak anyanyelvápoló tehetséggondozó fórumot biztosítsanak.

  • Magánegyetemként működik tovább a Miskolci Egyetem

    Magánegyetemként működik tovább a Miskolci Egyetem • 1390 napja

    Költségvetési szerv helyett magánegyetemként látja el közfeladatait a Miskolci Egyetem 2020. augusztus 1-től, ami rugalmasabb működést és a versenyképesség növelését teszi lehetővé.

  • A Miskolci Toborzó Iroda május 21-én szünetel

    A Miskolci Toborzó Iroda május 21-én szünetel • 1409 napja

    A Miskolci Toborzó Iroda tájékoztatja a lakosságot, hogy május 21-én, csütörtökön szünetel az ügyfélfogadás. Péntektől a szokásos nyitvatartási időben (H-CS: 8:00-15:30, P:8:00-12:00) várjuk a honvédelem iránt érdeklődőket a Miskolci Toborzó Irodában (Miskolc, Hatvanötösök útja 2.)

  • Sajtómeghívó - Védőmaszkok átadása a Viola Időskorúak Otthonában

    Sajtómeghívó - Védőmaszkok átadása a Viola Időskorúak Otthonában • 1415 napja

    A Miskolci Egyetem Egészségügyi Kara a jelenlegi veszélyhelyzetben a társadalmi felelősségvállalás jegyében - az önkéntes hallgatói segítő munkán túl – közvetítő szerepet is vállal a civil szervezetek között.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Horváth Zita rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Berényi Barbara

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Oláh Zsófia

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Berényi Barbara, Balázs Zsófia, Fülöp Petra, Hedrich László, Kiss Viktor, Kecsmár Gergő, Molnár Balázs, Rada János, Venczel-Tóth Evelin, Zsiga Bianka, Smolnicki Szilárd, Oláh Zsófia, Siroki Andrea, Somoskői Dóra

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30