Tavaszi élelmiszergyűjtés

írta sajtóanyag, 2020. március 19–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

KÖZÉRDEKŰ

Az Egyetemek Harca az Éhezés Ellen csoport és a Miskolci Egyetem Modern Filológiai Intézet, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Vöröskereszttel karöltve tavaszi élelmiszergyűjtést szervez a rászorulók számára.

Tavaszi élelmiszergyűjtés

AZ ÉHEZÉS NEM ISMERI AZ ÉVSZAKOT!

A télnek lassan vége, hamarosan megérkezik a tavasz. Most már nem kell harcolnunk a sötét, hideg napok és hosszú éjszakák ellen. Az évszakok jönnek-mennek, nekünk pedig különböző bosszúságokkal kell megküzdenünk. Akiknek viszont nincs elegendő élelmük, azoknak valami olyasmivel kell szembenézniük, ami független az évszakoktól. Ezért az Egyetemek Harca az Éhezés Ellen csoport és a Miskolci Egyetem Modern Filológiai Intézet, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Vöröskereszttel karöltve tavaszi élelmiszergyűjtést szervez a rászorulók számára. Március 24. és 26. között az egyetem kijelölt területein tartós élelmiszereket gyűjtenek, melyeket a Vöröskereszt fog eljuttatni a megyében élő rászorulóknak. Ezzel a jótékonysági kampánnyal szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy a rászorulók nem kizárólag Karácsonykor szenvednek hiányt.  

Bizonyára vannak olyanok közöttetek, akik tudni szeretnék, hogyan történik az Egyetemek Harca A Világ Éhezés Ellen élelmiszergyűjtő kampány adományainak szétosztása. Az adományok szétosztásáért a helyi Vöröskereszt a felelős. Ez kétféle módon történik.

  1. Családi csomagok készítése. Ezt a Vöröskereszt munkatársai gyűjtik össze, akik például egy csomagba olaját, cukrot, lisztet, konzerveket tesznek. Ha az összegyűjtött élelmiszerek között például sok a liszt, de kevés az olaj, a Vöröskereszt munkatársai a kézpénzadományokból pótolják a szükséges árucikkeket, hogy a csomagok egyforma tartalmúak legyenek. Ily módon mind a készpénz adományokat, mind pedig a tartós élelmiszereket arra használjuk, hogy segítsük a szükséget szenvedő embereket. Ezeket a csomagokat csak olyan emberek kapják, akik dokumentumokkal bizonyítani tudják, hogy valóban rászorulnak a segítségre.
  2. A Vöröskereszt miskolci szervezeténél (Miskolc, Győri Kapu 123), a kerítésen egy elosztó doboz található, amely az utcafront felől nyílik. A dobozt bárki kinyithatja. A nap folyamán a Vöröskereszt munkatársai néhány darab árucikket helyeznek a dobozba, amelyet bárki – anélkül, hogy éhségét, ínségét bizonyítani kellene – kivehet. Egy adott időpontban azonban csak néhány árucikk található a dobozban, hogy elejét vegyük a visszaélésnek.

Fotó: sajtóanyag

KÖZÉRDEKŰ: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 176 cikkből

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30