XIV. Felsőoktatási Média Konferencia - Díjazták a felsőoktatási médiában tevékenykedő legtehetségesebb fiatalokat

írta Schäffer Anett , 2015. május 31–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

KÖZÉRDEKŰ

A Felsőoktatási Média Konferenciát idén tizennegyedik alkalommal rendezték meg április 23-án a budapesti Design Terminálban, mely igazán különleges hátteréül szolgált a felsőoktatásról, médiáról, fiatalokról, művészetről, fesztiválról szóló előadásoknak, az oktatás és a munka világa közötti szakadékról szóló kerekasztal beszélgetésnek, az újságírás rejtelmeibe beavató workshopnak és a MESE díjátadójának.

XIV. Felsőoktatási Média Konferencia - Díjazták a felsőoktatási médiában tevékenykedő legtehetségesebb fiatalokat

A konferencia-előadások sorát Dr. Szabó István, a Szent István Egyetem Gépészmérnöki Karának dékánja nyitotta meg Mérlegen a magyar felsőoktatás című előadásával, melyben a Bologna rendszerről és a duális képzések bevezetésének hosszútávú hatásairól is szót ejtett.

Az Áthidalható-e a szakadék? Az oktatás és a munka világa című kerekasztal beszélgetésen igazán sokféle szempontból hallhattunk véleményeket arról, hogy milyen lehetőségeik vannak a frissdiplomás munkavállalóknak és az álláskeresési tanácsok is elhangzottak.

A következő előadásokban az X, Y és Z generáció különbségeiről, a Petőfi TV, rádió és weboldal összehangolásáról, a magyar kreatívipar magyarországi és külföldi lehetőségeiről, a fiatal zenekarokat támogató Cseh Tamás Program működéséről, a Borsodi Kingdom of Hegyalja néven megújuló Hegyalja Fesztiválról is hallhattunk.

A konferencia utolsó előadásának, a Ki a … érdekel?! workshop címe is utal rá, hogy zárásként igazi laza beszélgetést hallhattunk újságíróktól a hatásos, de etikus címválasztásról.

A konferencia betetőzéseként átadták a Magyar Egyetemi és Sajtó Egyesület (MESE) díjait a legtehetségesebb hallgatói újságíróknak, fotósoknak és videósoknak. Az Év Hallgatói Újságírója díjat, az Év Írása díjat publicisztika és interjú kategóriában Kékesi Alexandra (Pécsi Tudományegyetem) kapta. Az Év Írása díjat riport kategóriában Ress Alexandra Héla (Eszterházy Károly Főiskola) kapta. Idén kiosztották az Év Írása különdíját is, melyet Schäffer Anett (Miskolci Egyetem), lapunk újságírója vehetett át.

Az Év Fotója díjat hír és esemény kategóriában Szilágyi Dénes ( Nemzeti Közszolgálati Egyetem), portré kategóriában Nagy Mariann (Wesley János Lelkészképző Főiskola) nyerte el.

Az Év Videója díjat intézményi kategóriában Kertész Attila Mihály (McDaniel College Budapest), hallgatói kategóriában Kelcz Dávid (Szegedi Tudományegyetem) kapta.

Pro Sperare díjjal idén a Nemzeti Közszolgálati Egyetem lapját, a Forum Publicumot jutalmazták.

KÖZÉRDEKŰ: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 176 cikkből

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Horváth Zita rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Berényi Barbara

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Oláh Zsófia

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Berényi Barbara, Balázs Zsófia, Fülöp Petra, Hedrich László, Kiss Viktor, Kecsmár Gergő, Molnár Balázs, Rada János, Venczel-Tóth Evelin, Zsiga Bianka, Smolnicki Szilárd, Oláh Zsófia, Siroki Andrea, Somoskői Dóra

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30