XIV. Felsőoktatási Média Konferencia - Díjazták a felsőoktatási médiában tevékenykedő legtehetségesebb fiatalokat

írta Schäffer Anett , 2015. május 31–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

KÖZÉRDEKŰ

A Felsőoktatási Média Konferenciát idén tizennegyedik alkalommal rendezték meg április 23-án a budapesti Design Terminálban, mely igazán különleges hátteréül szolgált a felsőoktatásról, médiáról, fiatalokról, művészetről, fesztiválról szóló előadásoknak, az oktatás és a munka világa közötti szakadékról szóló kerekasztal beszélgetésnek, az újságírás rejtelmeibe beavató workshopnak és a MESE díjátadójának.

XIV. Felsőoktatási Média Konferencia - Díjazták a felsőoktatási médiában tevékenykedő legtehetségesebb fiatalokat

A konferencia-előadások sorát Dr. Szabó István, a Szent István Egyetem Gépészmérnöki Karának dékánja nyitotta meg Mérlegen a magyar felsőoktatás című előadásával, melyben a Bologna rendszerről és a duális képzések bevezetésének hosszútávú hatásairól is szót ejtett.

Az Áthidalható-e a szakadék? Az oktatás és a munka világa című kerekasztal beszélgetésen igazán sokféle szempontból hallhattunk véleményeket arról, hogy milyen lehetőségeik vannak a frissdiplomás munkavállalóknak és az álláskeresési tanácsok is elhangzottak.

A következő előadásokban az X, Y és Z generáció különbségeiről, a Petőfi TV, rádió és weboldal összehangolásáról, a magyar kreatívipar magyarországi és külföldi lehetőségeiről, a fiatal zenekarokat támogató Cseh Tamás Program működéséről, a Borsodi Kingdom of Hegyalja néven megújuló Hegyalja Fesztiválról is hallhattunk.

A konferencia utolsó előadásának, a Ki a … érdekel?! workshop címe is utal rá, hogy zárásként igazi laza beszélgetést hallhattunk újságíróktól a hatásos, de etikus címválasztásról.

A konferencia betetőzéseként átadták a Magyar Egyetemi és Sajtó Egyesület (MESE) díjait a legtehetségesebb hallgatói újságíróknak, fotósoknak és videósoknak. Az Év Hallgatói Újságírója díjat, az Év Írása díjat publicisztika és interjú kategóriában Kékesi Alexandra (Pécsi Tudományegyetem) kapta. Az Év Írása díjat riport kategóriában Ress Alexandra Héla (Eszterházy Károly Főiskola) kapta. Idén kiosztották az Év Írása különdíját is, melyet Schäffer Anett (Miskolci Egyetem), lapunk újságírója vehetett át.

Az Év Fotója díjat hír és esemény kategóriában Szilágyi Dénes ( Nemzeti Közszolgálati Egyetem), portré kategóriában Nagy Mariann (Wesley János Lelkészképző Főiskola) nyerte el.

Az Év Videója díjat intézményi kategóriában Kertész Attila Mihály (McDaniel College Budapest), hallgatói kategóriában Kelcz Dávid (Szegedi Tudományegyetem) kapta.

Pro Sperare díjjal idén a Nemzeti Közszolgálati Egyetem lapját, a Forum Publicumot jutalmazták.

KÖZÉRDEKŰ: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 167 cikkből

 • Így segíthetsz Te is az ausztráliai erdőtüzeknél!

  Így segíthetsz Te is az ausztráliai erdőtüzeknél! • 3 napja

  Már szeptember óta tartanak Ausztrália területein az erdőtüzek, amelyek eddig 20 emberéletet és több mint 1500 otthont követelt. Ezenkívül még 28 embert nyilvánítottak eltűntnek és több mint 480 millió állat pusztult el az elmúlt pár hónapban. Ausztrália most a közösségi média segítségét kéri.

 • Tisztább levegőt mindenkinek!

  Tisztább levegőt mindenkinek! • 29 napja

  Miskolc levegőtisztasága szempontjából évek óta jelentős probléma a szálló por koncentráció növekedése és a kedvezőtlen meteorológiai körülmények által kialakuló szmogos periódusok előfordulása. Erre reflektálva kezdett el foglalkozni a témával, Báthory Csongor az Energia-és Minőségügyi Intézet doktorandusz-hallgatója.

 • Csaba Tibor (Tibes) interjú

  Csaba Tibor (Tibes) interjú • 35 napja

  Csaba Tibor (Tibes) népszerű dalszerző-rapper fiatalkorában megtapasztalta milyen a gyorsan jött hírnév, ami idővel a boldogság helyett a földre küldte, élete legmélyebb korszakát eredményezve. Egy beszélgetés azonban mindent megváltoztatott az életében. Hogy mi is hangzott el ott? erről és más érdekességekről olvashattok az alábbi vele készült interjúból.

 • Kortárs Hangon 2020

  Kortárs Hangon 2020 • 44 napja

  Az Eszterházy Károly Egyetem 16. éve szervezi – a Miskolci Egyetemmel közösen – a Kortárs Hangon Nemzetközi Irodalmi pályázatot. A magyar felsőoktatásban teljesen egyedülálló hallgatói tehetséggondozás elsődleges célkitűzése; a Kárpát-medencében magyar nyelven tanuló fiataloknak egyik fontos anyanyelvápoló fórumaként tudjon lehetőséget biztosítani tehetséges egyetemistáknak.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30