Oktatási együttműködési megállapodást írt alá a MaVíz és a Miskolci Egyetem

írta Sajtóközlemény, 2015. október 15–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

KÖZÉRDEKŰ

Október 15-én a Miskolci Egyetem szenátusi tanácstermében Prof. Dr. Torma András, a Miskolci Egyetem rektora, Dr. Deák Csaba, az egyetem kancellára és Nagy Edit, a Magyar Víziközmű Szövetség (MaVíz) főtitkára oktatási együttműködési megállapodást írt alá.

Oktatási együttműködési megállapodást írt alá a MaVíz és a Miskolci Egyetem

Október 15-én a Miskolci Egyetem szenátusi tanácstermében Prof. Dr. Torma András, a Miskolci Egyetem rektora, Dr. Deák Csaba, az egyetem kancellára és Nagy Edit, a Magyar Víziközmű Szövetség (MaVíz) főtitkára oktatási együttműködési megállapodást írt alá. A megállapodás célja, hogy segítségével megteremtsék a Miskolci Egyetem, valamint a Magyar Víziközmű Szövetség (MaVíz) és annak tagszervezetei közötti kölcsönös előnyökön alapuló szakmai együttműködés formális kereteit, növeljék az ezen a területen folyó saját tevékenységük szakmai megalapozottságát, továbbá a jövőben közös programokat kezdeményezzenek a K+F+I terén, kialakítsák az egyetemi hallgatók gyakorlati képzési hátterét, a duális képzés feltételeit, és lehetőséget teremtsenek a közös pályázati tevékenységre.A MIVÍZ Miskolci Vízmű Kft. és a Miskolci Egyetem már a múltban is több területen működött együtt, így a most aláírt dokumentum ennek a közös munkának a megerősítése.

Nagy Edit, a Magyar Víziközmű Szövetség főtitkára az együttműködési megállapodás aláírásakor hangsúlyozta, hogy a víziközmű ágazat munkaerő-utánpótlását Miskolcon és országosan is segíteni kívánják azzal, hogy a MIVÍZ Miskolci Vízmű Kft. és a Miskolci Egyetem között a múltban kialakult jó kapcsolatra alapozva még magasabb szintre emelik az együttműködést az egyetemmel.Prof. Dr. Torma András, az egyetem rektora kiemelte, hogy a Miskolci Egyetem és annak Műszaki Földtudományi Kara, mint az észak-magyarországi régió egyik meghatározó műszaki kutatóhelye elkötelezett aziránt, hogy a fenntartható vízkészlet-gazdálkodás globális kihívásait és regionális aspektusait szem előtt tartva továbbfejlessze a több évtizede kialakított, döntően a felszín alatti vizekhez kapcsolódó kompetenciáit. A rektor hangsúlyozta, hogy az egyetem Műszaki Földtudományi Karának deklarált célja, hogy elsősorban hazai, de nemzetközi kutatóhelyekkel és piaci szereplőkkel is együttműködve érje el kutatási eredményeit, fejlesztve ezzel a karon folyó oktatási tevékenységet is.A Magyar Víziközmű Szövetség (MaVíz) a magyarországi víz- és csatorna-szolgáltató szervezetek, valamint a kapcsolódó vízipar, kereskedelem és oktatási intézmények társadalmi úton szervezett, önálló szakmai érdekképviseleti szervezete. A Szövetség üzemeltető tagjai közé tartozik a Magyarországon engedéllyel működő 40 víziközmű szervezetből 38, amivel a Szövetség a magyarországi víziközmű-szolgáltatás 95 százalékát fedi le, további mintegy 100 tagszervezete pedig a hazai vízipart, -kereskedelmet és -szolgáltatókat, ezeknek üzleti hátterét, valamint a szakterületen működő oktatási intézményeket képviseli.fotó: Kiss Viktor

KÖZÉRDEKŰ: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 168 cikkből

 • A Miskolci Egyetem továbbra is a növekedés útján • 24 napja

  A Miskolci Egyetemre felvett hallgatók száma 2019-ben a 2018. évihez képest 10 százalékkal emelkedett, amivel a felsőoktatási intézmények között országosan is az élmezőnyben foglalunk helyet.

 • Így segíthetsz Te is az ausztráliai erdőtüzeknél!

  Így segíthetsz Te is az ausztráliai erdőtüzeknél! • 31 napja

  Már szeptember óta tartanak Ausztrália területein az erdőtüzek, amelyek eddig 20 emberéletet és több mint 1500 otthont követelt. Ezenkívül még 28 embert nyilvánítottak eltűntnek és több mint 480 millió állat pusztult el az elmúlt pár hónapban. Ausztrália most a közösségi média segítségét kéri.

 • Tisztább levegőt mindenkinek!

  Tisztább levegőt mindenkinek! • 57 napja

  Miskolc levegőtisztasága szempontjából évek óta jelentős probléma a szálló por koncentráció növekedése és a kedvezőtlen meteorológiai körülmények által kialakuló szmogos periódusok előfordulása. Erre reflektálva kezdett el foglalkozni a témával, Báthory Csongor az Energia-és Minőségügyi Intézet doktorandusz-hallgatója. Az alábbiakban a vele készült interjú olvasható.

 • Csaba Tibor (Tibes) interjú

  Csaba Tibor (Tibes) interjú • 63 napja

  Csaba Tibor (Tibes) népszerű dalszerző-rapper fiatalkorában megtapasztalta milyen a gyorsan jött hírnév, ami idővel a boldogság helyett a földre küldte, élete legmélyebb korszakát eredményezve. Egy beszélgetés azonban mindent megváltoztatott az életében. Hogy mi is hangzott el ott? erről és más érdekességekről olvashattok az alábbi vele készült interjúból.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30