Pályázatok (2014.04.16.)

írta Balogh Péter, 2014. április 16–ánMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

KÖZÉRDEKŰ

Magyar nyelvi és magyarságismereti képzésre a 2014/2015-ös tanévre

A Balassi Intézet pályázatot hirdet a kulturális és nyelvi azonosságtudat megőrzésének és erősítésének érdekében a 2014/2015-ös tanévre ösztöndíjra, a Kárpát-medencén kívül, nyugati diaszpórában élő magyar származású személyek számára magyar nyelvi és magyarságismereti  képzésre. A magyar nyelvi és magyarságismereti állami ösztöndíj célja: a nyugati diaszpórában élő magyar származású (külföldi állampolgárságú!) fiatalok magyar nyelvtudásának és magyarságismeretének fejlesztése. A kétszemeszteres magyarországi tanulmányokra a Balassi Intézetben kerül sor.
A pályázat 18. életévét betöltött, elsősorban egyetemista korú, magyar származású fiatalok számára kerül kiírásra. A pályázatnál elbírálásra kerül a társadalmi körökben folytatott közösségi munka, egyetemi ajánlás, valamint a magyar kultúrával, művészettel vagy más területtel kapcsolatos tevékenység. A pályázónak 2014. március 28-ig regisztrálnia kell magát a Balassi Intézet ügyfélkapu rendszerében a http://sao.bbi.hu/login/registration weboldalon.

Schwarzkopf Alapítvány utazási ösztöndíj fiatalok számára

A Schwarzkopf Alapítvány kétféle utazási ösztöndíj lehetőséget nyújt a fiatalok számára. Az alapítvány olyan tanulmányi kirándulásokhoz nyújt támogatást, melynek során a pályázó a szomszédos európai országok politikai és kulturális fejlődését vizsgálja.

Támogatási formák:

1. Klasszikus utazási támogatás

 • Pályázhatnak: 18-26 év közötti fiatalok
 • Az utazási támogatás mértéke: max. 550 Euro

2. Schwarzkopf Alapítvány és a Deutsche Bahn utazási támogatás

 • Pályázhatnak: 17-25 év közötti fiatalok
 • Támogatás formája: InterRail Global Pass jegy, 422 euró értékben

Pályázatok beadási határideje: 2014. szeptember 1. 

További információk: http://palyazatok.org/schwarzkopf-alapitvany-utazasi-osztondij-fiatalok-szamara/

Westminster Egyetem (London) ösztöndíjak

A londoni Westminster Egyetem meghirdette a 2014/2015 évi egyetemi és  posztgraduális ösztöndíjait. Az ösztöndíjak között van teljes ellátást (tandíj, szállás, utazás, stb.), csak a tandíjat biztosító ösztöndíjak, illetve részképzésre is pályázható támogatási lehetőség. Az ösztöndíjak egyrészt az Egyetem média, művészeti és design kara művészet és design, divat, TV, film és mozgókép, újságírás és tömegtájékoztatás, zene és a fotográfia, másrészt pénzügyi és üzleti szakterületeken vehetők igénybe.

Az ösztöndíj kérelmek benyújtási határideje:

 • UK/EU állampolgárok számára egyetemi ösztöndíjak:  2014. április 4.
 • Nemzetközi és minden posztgraduális ösztöndíj: 2014. április 25.
 • UK/EU állampolgárok számára részképzéses ösztöndíjak: 2014. augusztus 15.
 • Posztgraduális ösztöndíj – 2014. október 17. – 2015 január

További információk: http://palyazatok.org/westminster-egyetem-london-osztondijak/

Táblázat

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras sed justo posuere, facilisis purus ac, sodales dui. Pellentesque sit amet risus luctus, molestie mi nec, volutpat nunc. Aliquam pretium sem nibh, eu luctus nunc euismod id. Ut suscipit arcu id felis pharetra, eu vulputate magna tincidunt. In rutrum egestas odio pharetra consectetur. 

Caption
Fejléc1 Fejléc2 Fejléc3 Fejléc4
Cras sed justo posuere, facilisis purus ac, sodales dui. Pellentesque sit amet risus luctus, molestie mi nec, volutpat nunc. Aliquam pretium sem nibh, eu luctus nunc euismod id. Aliquam pretium sem nibh 302 1.203m
t t t t
tt t t tt
tt tt t tt
d t t t
t t t t
t t t t

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras sed justo posuere, facilisis purus ac, sodales dui. Pellentesque sit amet risus luctus, molestie mi nec, volutpat nunc. Aliquam pretium sem nibh, eu luctus nunc euismod id. Ut suscipit arcu id felis pharetra, eu vulputate magna tincidunt. In rutrum egestas odio pharetra consectetur. 

KÖZÉRDEKŰ: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 161 cikkből

 • AMPER 2019 Felvételi Juniális

  AMPER 2019 Felvételi Juniális • 91 napja

  Tisztelettel meghívjuk Önt a 2019. június 14-én tartandó AMPER Felvételi Juniálisra, amelyet az egyetem Díszaulájában és Díszudvarában rendezünk.

 • Ösztöndíj lehetőség | Stipendium mentor • 97 napja

  A HÖOK Stipendium Hungaricum Mentorhálózata és a Miskolci Egyetem SHSN felvételt hirdet a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogrammal Magyarországra érkező hallgatók integrációs, kortárs segítői feladatellátására a 2019/2020-es tanévre vonatkozóan.

 • Világélelmezési nap a Miskolci Egyetemen

  Világélelmezési nap a Miskolci Egyetemen • 327 napja

  A Világélelmezési napot minden évben október 16-án több mint 150 országban megtartják. Ehhez a fontos és nemes eseményhez csatlakozik október 16-án és 17-én (9.00-14.00h között) a Miskolci Egyetem is.

 • Véradás az Egyetemen!

  Véradás az Egyetemen! • 352 napja

  Mint ahogy az bizonyára Önök előtt is ismeretes, a Magyar Vöröskereszt fő feladatai közé tartozik a rászorulók megsegítése, az ifjúság egészséges életmódra történő nevelése, az elsősegélynyújtó tanfolyamok szervezése, lebonyolítása, illetve a véradásszervezés. Szervezetünk, 1939 óta tartó, folyamatos feladata a térítésmentes véradások szervezése, a véradók toborzása.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30