Pályázatok (2014.04.16.)

írta Balogh Péter, 2014. április 16–ánMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

KÖZÉRDEKŰ

Magyar nyelvi és magyarságismereti képzésre a 2014/2015-ös tanévre

A Balassi Intézet pályázatot hirdet a kulturális és nyelvi azonosságtudat megőrzésének és erősítésének érdekében a 2014/2015-ös tanévre ösztöndíjra, a Kárpát-medencén kívül, nyugati diaszpórában élő magyar származású személyek számára magyar nyelvi és magyarságismereti  képzésre. A magyar nyelvi és magyarságismereti állami ösztöndíj célja: a nyugati diaszpórában élő magyar származású (külföldi állampolgárságú!) fiatalok magyar nyelvtudásának és magyarságismeretének fejlesztése. A kétszemeszteres magyarországi tanulmányokra a Balassi Intézetben kerül sor.
A pályázat 18. életévét betöltött, elsősorban egyetemista korú, magyar származású fiatalok számára kerül kiírásra. A pályázatnál elbírálásra kerül a társadalmi körökben folytatott közösségi munka, egyetemi ajánlás, valamint a magyar kultúrával, művészettel vagy más területtel kapcsolatos tevékenység. A pályázónak 2014. március 28-ig regisztrálnia kell magát a Balassi Intézet ügyfélkapu rendszerében a http://sao.bbi.hu/login/registration weboldalon.

Schwarzkopf Alapítvány utazási ösztöndíj fiatalok számára

A Schwarzkopf Alapítvány kétféle utazási ösztöndíj lehetőséget nyújt a fiatalok számára. Az alapítvány olyan tanulmányi kirándulásokhoz nyújt támogatást, melynek során a pályázó a szomszédos európai országok politikai és kulturális fejlődését vizsgálja.

Támogatási formák:

1. Klasszikus utazási támogatás

 • Pályázhatnak: 18-26 év közötti fiatalok
 • Az utazási támogatás mértéke: max. 550 Euro

2. Schwarzkopf Alapítvány és a Deutsche Bahn utazási támogatás

 • Pályázhatnak: 17-25 év közötti fiatalok
 • Támogatás formája: InterRail Global Pass jegy, 422 euró értékben

Pályázatok beadási határideje: 2014. szeptember 1. 

További információk: http://palyazatok.org/schwarzkopf-alapitvany-utazasi-osztondij-fiatalok-szamara/

Westminster Egyetem (London) ösztöndíjak

A londoni Westminster Egyetem meghirdette a 2014/2015 évi egyetemi és  posztgraduális ösztöndíjait. Az ösztöndíjak között van teljes ellátást (tandíj, szállás, utazás, stb.), csak a tandíjat biztosító ösztöndíjak, illetve részképzésre is pályázható támogatási lehetőség. Az ösztöndíjak egyrészt az Egyetem média, művészeti és design kara művészet és design, divat, TV, film és mozgókép, újságírás és tömegtájékoztatás, zene és a fotográfia, másrészt pénzügyi és üzleti szakterületeken vehetők igénybe.

Az ösztöndíj kérelmek benyújtási határideje:

 • UK/EU állampolgárok számára egyetemi ösztöndíjak:  2014. április 4.
 • Nemzetközi és minden posztgraduális ösztöndíj: 2014. április 25.
 • UK/EU állampolgárok számára részképzéses ösztöndíjak: 2014. augusztus 15.
 • Posztgraduális ösztöndíj – 2014. október 17. – 2015 január

További információk: http://palyazatok.org/westminster-egyetem-london-osztondijak/

Táblázat

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras sed justo posuere, facilisis purus ac, sodales dui. Pellentesque sit amet risus luctus, molestie mi nec, volutpat nunc. Aliquam pretium sem nibh, eu luctus nunc euismod id. Ut suscipit arcu id felis pharetra, eu vulputate magna tincidunt. In rutrum egestas odio pharetra consectetur. 

Caption
Fejléc1 Fejléc2 Fejléc3 Fejléc4
Cras sed justo posuere, facilisis purus ac, sodales dui. Pellentesque sit amet risus luctus, molestie mi nec, volutpat nunc. Aliquam pretium sem nibh, eu luctus nunc euismod id. Aliquam pretium sem nibh 302 1.203m
t t t t
tt t t tt
tt tt t tt
d t t t
t t t t
t t t t

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras sed justo posuere, facilisis purus ac, sodales dui. Pellentesque sit amet risus luctus, molestie mi nec, volutpat nunc. Aliquam pretium sem nibh, eu luctus nunc euismod id. Ut suscipit arcu id felis pharetra, eu vulputate magna tincidunt. In rutrum egestas odio pharetra consectetur. 

KÖZÉRDEKŰ: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 167 cikkből

 • Így segíthetsz Te is az ausztráliai erdőtüzeknél!

  Így segíthetsz Te is az ausztráliai erdőtüzeknél! • 12 órája

  Már szeptember óta tartanak Ausztrália területein az erdőtüzek, amelyek eddig 20 emberéletet és több mint 1500 otthont követelt. Ezenkívül még 28 embert nyilvánítottak eltűntnek és több mint 480 millió állat pusztult el az elmúlt pár hónapban. Ausztrália most a közösségi média segítségét kéri.

 • Tisztább levegőt mindenkinek!

  Tisztább levegőt mindenkinek! • 27 napja

  Miskolc levegőtisztasága szempontjából évek óta jelentős probléma a szálló por koncentráció növekedése és a kedvezőtlen meteorológiai körülmények által kialakuló szmogos periódusok előfordulása. Erre reflektálva kezdett el foglalkozni a témával, Báthory Csongor az Energia-és Minőségügyi Intézet doktorandusz-hallgatója.

 • Csaba Tibor (Tibes) interjú

  Csaba Tibor (Tibes) interjú • 33 napja

  Csaba Tibor (Tibes) népszerű dalszerző-rapper fiatalkorában megtapasztalta milyen a gyorsan jött hírnév, ami idővel a boldogság helyett a földre küldte, élete legmélyebb korszakát eredményezve. Egy beszélgetés azonban mindent megváltoztatott az életében. Hogy mi is hangzott el ott? erről és más érdekességekről olvashattok az alábbi vele készült interjúból.

 • Kortárs Hangon 2020

  Kortárs Hangon 2020 • 42 napja

  Az Eszterházy Károly Egyetem 16. éve szervezi – a Miskolci Egyetemmel közösen – a Kortárs Hangon Nemzetközi Irodalmi pályázatot. A magyar felsőoktatásban teljesen egyedülálló hallgatói tehetséggondozás elsődleges célkitűzése; a Kárpát-medencében magyar nyelven tanuló fiataloknak egyik fontos anyanyelvápoló fórumaként tudjon lehetőséget biztosítani tehetséges egyetemistáknak.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30