MEgreen - Zöldüljön az Egyetem!

írta Stumphauzer Laura, 2016. március 7–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

KÖZÉRDEKŰ

Egy új kezdeményezés indult a Miskolci Egyetemen, amely a környezet védelmére és tisztántartására hivatott felhívni a figyelmet, és ennek kapcsán különféle programokat is szervez. Uri Zsombort, a MEgreen vezetőjét kerestük fel, hogy bemutassa a csoportot és tevékenységüket.

MEgreen - Zöldüljön az Egyetem!

Honnan jött ennek a környezetvédelmi öntevékeny csoportnak az ötlete?

Az ötlet a ME-HÖK Kulturális és Sport Bizottság tagjainak fejében fogalmazódott meg. Úgy gondoltuk tudunk csinálni valamit páratlan környezetünk szépségének és tisztaságának megóvásáért. Fontosnak tartjuk, hogy egyetemistaként felhívjuk a figyelmet arra, hogy tenni kell azért, hogy még sokáig gyönyörködhessünk benne.

Milyen tevékenységeket végez a csoport?

Az előző félévben alakítottuk meg csoportunk és rögtön bele is vágtunk a munkába.  Három takarítási akciót is szerveztünk, melyeken összességében több mint százan vettek részt önkéntesen. Ezek után az Egyetem és ME-HÖK segítségével elindítottunk egy padrenoválási akciót, amellyel szintén hallgatótársaink foglalkoznak szabadidejükben. Közben folyamatosan dolgozunk azon, hogy minél többeket megmozgassunk, illetve újabb ötletek megvalósításával tegyük színesebbé az egyetemi környezetet.  Ilyen például az E/4-es kollégium mögött kialakításra került közösségi tér, ahol a jó idő közeledtével több közösségi programot is fogunk szervezni. De építettünk hulladék anyagokból különböző játékokat és így tovább. Frissen létrehozott oldalunkon mindenki nyomon tudja követni az eseményeket. Az oldal neve MEgreen és az alábbi linken érhetitek el:
www.facebook.com/MEgreenmiskolc/

Kik csatlakozhatnak a csoporthoz?

A Csoport várja azokat a Miskolci Egyetemi Hallgatókat, Oktatókat és Dolgozókat, akik készek tenni környezetünk védelméért. Várjuk azokat, akik szeretik a természetet és szeretnének egy jó közösség tagjává válni. Amennyiben felkeltettük érdeklődésed keress minket a mehokksb@uni-miskolc.hu e-mail címen.

 

Vannak-e nagyobb tervek, célok amiket a jövőben szeretnétek megvalósítani?

Szervezünk a félév során is több takarítási, parkosítási és egyéb megmozdulást, illetve folyamatosan igyekszünk tájékoztatni az Egyetem Polgárait az egyetemi környezetet érintő aktualitásokról.

 

Mikor és mi lesz a következő akciótok?

A MEgreen és a Hallgatói Önkormányzat 2016. március 17-én és 18-án takarítást szervez. Első programunkon a Bolyai Kollégiumok környezetét tisztítjuk meg a különböző zöldhulladékoktól, hogy felkészítsük a területet a tavaszra. Egy facebook eseményt is létrehoztunk, amely az 

„Egyetemi Környezet Szépítés, azaz EKS” nevet kapta és az alábbi linken érhető el www.facebook.com/events/948574771904968/

Minden érdeklődőt várunk szeretettel!

 

Fotó: Stumphauzer Laura, Uri Zsombor

 

KÖZÉRDEKŰ: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 176 cikkből

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30