Az Egészségügyi Kar Jubileumi Ünnepsége

írta Boldizsár Csongor, 2016. május 9–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

KÖZÉRDEKŰ

2016. május 6-án a miskolctapolcai Calimbra Hotelben ünnepelték meg a 15. évfordulóját annak, hogy a Miskolci Egyetemhez integrálták a miskolci székhelyű egészségtudományi képzést.

Az Egészségügyi Kar Jubileumi Ünnepsége

A rendezvényen köszöntők és visszaemlékezések idézték fel a munkával teli évek legfontosabb pillanatait. A konferencia díszvendégeként Pelczné Dr. Gáll Ildikót, az Európai Parlament alelnökét, valamint Csöbör Katalint, országgyűlési képviselőt köszöntötték. A jubileumi konferenciát Dr. Horváth Zita általános rektorhelyettes, Török Dezső, a Megyei Közgyűlés elnöke, Kiss Gábor, Miskolc város alpolgármestere, valamint Dr. Csiba Gábor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója köszöntötte. Ezt követően Dr. Tóth Judit, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségpolitikai Főosztály vezetője tartott ünnepi beszédet.

A köszöntőbeszédek után Dr. Kiss-Tóth Emőke, az Egészségügyi Kar dékánja tartotta meg előadását „Felelősséggel és tudással a régió egészségéért” címmel. Köszönetét fejezte ki a korábbi vezetők, oktatók és munkatársak felé, akik jelentős mértékben hozzájárultak ahhoz, hogy a Miskolci Egyetem Egészségügyi Kara előkelő állhat az országos egészségtudományi képzési intézmények rangsorát tekintve. Az ünnepség második részében a kar előző dékánjai, Dr. Peja Márta prof. em. és Prof. Dr. Barkai László idézték fel az általuk vezetett időszakok legjelentősebb eseményeit, majd Prof. Dr. Besenyei Lajos, az egyetem 15 évvel ezelőtti rektora üdvözölte a rendezvényt. Az előadások sorát Kiss Máté, az Egészségügyi Kar Hallgatói Önkormányzata elnökének beszéde zárta. A rendezvény adott alkalmat arra, hogy a Dr. Kiss-Tóth Emőke átnyújtsa a Jubileumi Emlékérmeket és a kari kitüntetéseket. 

 

 

Fotó: Kulcs Magazin 

KÖZÉRDEKŰ: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 176 cikkből

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30