Benini egyetem delegációja látogatott a Miskolci Egyetemre

írta uni-miskolc, 2016. május 26–ánMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

KÖZÉRDEKŰ

2016. május 24-én egy hét tagú delegáció érkezett a Miskolci Egyetemre az Afrika nyugati részén fekvő Benini Köztársaságból.

Benini egyetem delegációja látogatott a Miskolci Egyetemre

A fővárosban, Cotonou­ban található, 82 ezer hallgatót számláló University of Abomey-Calavi egye­tem széles körű oktatási és kutatási tevékenységgel rendelkezik, hasonlóan a Miskolci Egyetem profiljához. A delegáció tagjai között dékánok, dékánhe­lyettesek és egyetemi tanárok képviselték intézményük szakterületeit. A fél napos program során a műszaki területeken történő oktatási és kutatási együttműködési lehetőségeket vizsgálták meg, meghatározva azokat az irá­nyokat, amelyekben szoros kapcsolatok alakíthatók ki a két intézmény között. A délelőtti megbeszélést délután a karok nemzetközi szinten is elismert labo­ratóriumainak bemutatása követte. Külön ki kell emelni, hogy a benini delegá­ció tagjai között olyan szakember is volt, aki 1987-ben olajmérnökként egye­temünkön, az akkori Bányamérnöki Karon szerzett diplomát, és jelenleg a be­nini National Water Institute (Nemzeti Vízkutató Intézet) vezetője. Ez is jó példája annak a széles körű nemzetközi oktatási-kutatási tevékenységnek és együttműködésnek, amely a Miskolci Egyetemet bekapcsolja a világ szakmai vérkeringésébe. 

Fotó: Lengyel Attila 

KÖZÉRDEKŰ: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 176 cikkből

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30