X. Kutatók Éjszakája a Miskolci Egyetemen

írta Kiss Viktor, uni-miskolc, 2016. szeptember 29–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

AKTUALITÁSOK

Immár 10 éve, hogy a Miskolci Egyetem először nyitotta meg a kapuit a kíváncsi gyerekek, fiatalok és szüleik előtt. A nagy érdeklődésre való tekintettel a jubileumi Kutatók Éjszakája szeptember 30-án (pénteken) 17 órától újra kinyitja kapuit és a tudomány varázslatos világába kalauzolja el az érdeklődőket.

X. Kutatók Éjszakája a Miskolci Egyetemen

Immár 10 éve, hogy a Miskolci Egyetem először nyitotta meg a kapuit a kíváncsi gyerekek, fiatalok és szüleik előtt. A nagy érdeklődésre való tekintettel a jubileumi Kutatók Éjszakája szeptember 30-án (pénteken) 17 órától újra kinyitja kapuit és a tudomány varázslatos világába kalauzolja el az érdeklődőket.

A számos érdekes és izgalmas program, mint a látványcsapolás és alumíniumöntés; érdekes kémiai, látványos fizikai kísérletek; interaktív bűnügyi játék; bányalátogatás; vicces vagy meghökkentő kulturális szokások; szablyavívás; egészségügyi vizsgálatok; felbukkanó robotok mellett idén először extrém tüzeléstechnikai előadáson is részt vehetnek az érdeklődők, és a bátrabbak a MElmeHázában tesztelhetik a tudásukat.

A Kutatók Éjszakája idei programfüzete ITT olvasható el részletesen és lapozgatható formátumban.

A rendezvény idején ismét közlekedik majd a retrobusz, illetve egy másik, modern busz, amelyeknek menetrendje ITT olvasható.

AKTUALITÁSOK: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 488 cikkből

 • Adventi üzenet az Ökumenikus Egyetemi Lelkészségtől

  Adventi üzenet az Ökumenikus Egyetemi Lelkészségtől • 28 napja

  A Miskolci Egyetemen immáron 13 éve működik az Egyetemi Lelkészség. Ökumenikus mini-intézmény lévén, négy felekezet (római és görög katolikus, református és evangélikus) munkáját fogja össze. Az önállóság fenntartása mellett minden közösen végezhető tevékenységet együtt szerveznek a lelkészek.

 • Ismerkedés az 5G-vel

  Ismerkedés az 5G-vel • 28 napja

  November 20-án az 5G-ről láthatott érdekes előadást a Miskolci Egyetem könyvtárának Disputa terében minden érdeklődő, a Vodafone alkalmazottjainak előadásában. Az előadást Hegyi Barnabás – villamosmérnök -, valamint Emri Dávid – folyamat- és innovációmenedzsment – tartotta.

 • Tisztább levegőt mindenkinek!

  Tisztább levegőt mindenkinek! • 28 napja

  Miskolc levegőtisztasága szempontjából évek óta jelentős probléma a szálló por koncentráció növekedése és a kedvezőtlen meteorológiai körülmények által kialakuló szmogos periódusok előfordulása. Erre reflektálva kezdett el foglalkozni a témával, Báthory Csongor az Energia-és Minőségügyi Intézet doktorandusz-hallgatója.

 • Bevonattechnikai előadás

  Bevonattechnikai előadás • 30 napja

  Dr. Ostorházi László, az Ostorházi Bevonattechnikai Kft. tulajdonosa tartott előadást november 12-én Korrózió a járműiparban címmel.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30