X. Kutatók Éjszakája a Miskolci Egyetemen

írta Kiss Viktor, uni-miskolc, 2016. szeptember 29–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

AKTUALITÁSOK

Immár 10 éve, hogy a Miskolci Egyetem először nyitotta meg a kapuit a kíváncsi gyerekek, fiatalok és szüleik előtt. A nagy érdeklődésre való tekintettel a jubileumi Kutatók Éjszakája szeptember 30-án (pénteken) 17 órától újra kinyitja kapuit és a tudomány varázslatos világába kalauzolja el az érdeklődőket.

X. Kutatók Éjszakája a Miskolci Egyetemen

Immár 10 éve, hogy a Miskolci Egyetem először nyitotta meg a kapuit a kíváncsi gyerekek, fiatalok és szüleik előtt. A nagy érdeklődésre való tekintettel a jubileumi Kutatók Éjszakája szeptember 30-án (pénteken) 17 órától újra kinyitja kapuit és a tudomány varázslatos világába kalauzolja el az érdeklődőket.

A számos érdekes és izgalmas program, mint a látványcsapolás és alumíniumöntés; érdekes kémiai, látványos fizikai kísérletek; interaktív bűnügyi játék; bányalátogatás; vicces vagy meghökkentő kulturális szokások; szablyavívás; egészségügyi vizsgálatok; felbukkanó robotok mellett idén először extrém tüzeléstechnikai előadáson is részt vehetnek az érdeklődők, és a bátrabbak a MElmeHázában tesztelhetik a tudásukat.

A Kutatók Éjszakája idei programfüzete ITT olvasható el részletesen és lapozgatható formátumban.

A rendezvény idején ismét közlekedik majd a retrobusz, illetve egy másik, modern busz, amelyeknek menetrendje ITT olvasható.

AKTUALITÁSOK: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 470 cikkből

 • A Miskolci Egyetem az innovációs házépítő világverseny élmezőnyében • 24 napja

  A Miskolci Egyetem csapata 4 díjat nyert a Solar Decathlon Europe elnevezésű rangos, nemzetközi egyetemi hallgatók innovációs házépítő-versenyén.

 • Hat éves rekordot döntött a Miskolci Egyetem

  Hat éves rekordot döntött a Miskolci Egyetem • 28 napja

  Tovább emelte népszerűségét a Miskolci Egyetem, immáron hat éves rekordot döntött a felvettek száma – derül ki a 2019. július 24-én közzétett ponthatárok első értékeléséből. A Miskolci Egyetemre felvett hallgatók száma a tavalyihoz képest több, mint 5 százalékkal emelkedett, amivel várhatóan a felsőoktatási intézmények között országosan is az élmezőnyben foglalunk helyet.

 • Gyógypedagógiai képzés indul a Miskolci Egyetemen

  Gyógypedagógiai képzés indul a Miskolci Egyetemen • 29 napja

  Újabb mérföldkőhöz érkezett a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Karának megújulása: 2019-ben immár a gyógypedagógia (BA) alapszak is elrajtol a miskolci campuson. Az új alapképzés korszerű digitális tananyagokkal várja a jelentkezőket, akik akár állami ösztöndíjas férőhelyekre is pályázhatnak a pótfelvételi eljárás keretében.

 • Valétálás a Miskolci Egyetemen

  Valétálás a Miskolci Egyetemen • 55 napja

  Fáklyás menettel, selmeci dalokat énekelve búcsúztak el az egyetemtől és a várostól a végzős hallgatók Miskolcon. Ünnepélyes keretek között, ünnepi beszédekkel kezdődött 2019. június 26-án 21 órakor a végzős miskolci egyetemisták búcsúünnepsége, a Szalamander.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30