Állami elismerést kaptak a Miskolci Egyetem oktatói

írta Sajtóközlemény, 2022. augusztus 20–ánMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

AKTUALITÁSOK

A Miskolci Egyetem öt tanára is állami elismerést kapott az államalapítás ünnepén. Az augusztus 20. alkalmából adományozható kitüntetéseket Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter és Vitályos Eszter, a tárca parlamenti államtitkára adta át Budapesten, a Pesti Vigadóban.

Állami elismerést kaptak a Miskolci Egyetem oktatói
Kimagasló, példamutató tevékenységéért a Magyar Érdemrend Lovagkereszt (polgári tagozat) kitüntetést vehetett át:
 
DR. FELSZEGHI SÁRA foglalkozás-egészségügyi főorvos, a Miskolci Egyetem címzetes egyetemi tanára, az Egészségtudományi Kar Egészségügyi Szakmai és Módszertani Központjának vezető főorvosa;

DR. HAVASI ISTVÁN bányamérnök, a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kara Geofizikai és Térinformatikai Intézetének igazgatója, a Geodéziai és Bányaméréstani Intézeti Tanszékének tanszékvezető egyetemi docense;
 
DR. LUKÁCS JÁNOS ELEMÉR gépészmérnök, a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kar Anyagszerkezettani és Anyagtechnológiai Intézete Szerkezetintegritási Intézeti Tanszékének egyetemi tanára, valamint Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központjának korábbi igazgatója;
 
DR. MARTOS JÁNOS radiológus, neuroradiológus, a Miskolci Egyetem
Egészségtudományi Kar Gyakorlati Módszertani és Diagnosztikai Intézete Klinikai
Radiológiai Intézeti Tanszékének tanszékvezető főiskolai tanára;
 
  DR. SIMÉNFALVI ZOLTÁN KÁROLY gépészmérnök, a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Karának dékánja, az Energetikai és Vegyipari Gépészeti Intézetének egyetemi docense.
 
 A miniszter ünnepi beszédében hangsúlyozta: az elismerések a haza érdekeinek előmozdításában és az egyetemes emberi értékek gyarapításában végzett kimagasló, példamutató tevékenységet ismerik el.
AKTUALITÁSOK: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 613 cikkből

 • Kortárs Hangon 2023 Nemzetközi Irodalmi pályázat

  Kortárs Hangon 2023 Nemzetközi Irodalmi pályázat • 557 napja

  Az Eszterházy Károly Egyetem már 19. éve szervezi a Kortárs Hangon Nemzetközi Irodalmi Pályázatot, melyen a határainkon túli egyetemek magyar hallgatói is többször sikeresen szerepeltek. A nemzetközi irodalmi pályázat vers és kispróza műfajban kínál lehetőséget tehetséges hallgatóknak. A pályázat célkitűzése, hogy a Kárpát-medencében magyar nyelven tanuló egyetemi hallgatóknak anyanyelvápoló tehetséggondozó fórumot biztosítsanak.

 • Történelmi sporteseményre készül a Miskolci Egyetem

  Történelmi sporteseményre készül a Miskolci Egyetem • 678 napja

  Miskolc, 2022. szeptember 9. - A 2022-es Európai Egyetemi Játékokon elért kimagasló eredményeihez gratulált sportolóinak a Miskolci Egyetem vezetése és a MEAFC sportklub.

 • Állami elismerést kaptak a Miskolci Egyetem oktatói

  Állami elismerést kaptak a Miskolci Egyetem oktatói • 698 napja

  A Miskolci Egyetem öt tanára is állami elismerést kapott az államalapítás ünnepén. Az augusztus 20. alkalmából adományozható kitüntetéseket Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter és Vitályos Eszter, a tárca parlamenti államtitkára adta át Budapesten, a Pesti Vigadóban.

 • Pont Ott Parti karonfogva a Miskolci Egyetemen

  Pont Ott Parti karonfogva a Miskolci Egyetemen • 736 napja

  Könnyed bemutatkozó programokkal, fiatalos koncertekkel, ingyenes programsorozattal készül a Miskolci Egyetem a 2022-es ponthatárhúzásra. A miskolci Pont Ott Parti az Egyetemvárosban várja a fiatalokat július 21-én, csütörtökön délután 5 óra és este 11 óra között.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Horváth Zita rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Berényi Barbara

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Oláh Zsófia

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Berényi Barbara, Balázs Zsófia, Fülöp Petra, Hedrich László, Kiss Viktor, Kecsmár Gergő, Molnár Balázs, Rada János, Venczel-Tóth Evelin, Zsiga Bianka, Smolnicki Szilárd, Oláh Zsófia, Siroki Andrea, Somoskői Dóra

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30