Pont Ott Parti karonfogva a Miskolci Egyetemen

írta Sajtóközlemény, 2022. július 13–ánMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

AKTUALITÁSOK

Könnyed bemutatkozó programokkal, fiatalos koncertekkel, ingyenes programsorozattal készül a Miskolci Egyetem a 2022-es ponthatárhúzásra. A miskolci Pont Ott Parti az Egyetemvárosban várja a fiatalokat július 21-én, csütörtökön délután 5 óra és este 11 óra között.

Pont Ott Parti karonfogva a Miskolci Egyetemen

Piknik stílusú fesztiválhangulatban, „karonfogva” várhatják az idén felvételizők a ponthatárhúzást a Miskolci Egyetem főépülete mellett található zárt parkolóban és a mellette lévő zöld területen. A nagyszínpadon koncertekkel, szórakoztató műsorokkal, pódiumbeszélgetéssel készülnek a szervezők. A parkban pedig kisebb piknik szigeteken mutatkozik be a Miskolci Egyetem nyolc kara, de megismerkedhetnek a leendő egyetemisták és az érdeklődők a sportközponttal, a hallgatói szolgáltatásokkal, az idegennyelv-tanulás lehetőségeivel, a nemzetközi ösztöndíjprogramokkal, vagy egy séta keretében a kollégiumokkal is. Óriás társasjátékok, sörpong, karriertanácsadás, nyereményjátékok, kvízek várják a fiatalokat.

Az este 8 órai ponthatárhirdetés előtt még lesz lehetőség pontgyűjtésre a Pont Ott Partin. A bemutatkozó standokon a Miskolci Egyetem karainak színei szerint pontokat gyűjthetnek a résztvevők egy pontgyűjtő kártyára, amelyet egy gyűjtődobozba kell majd bedobni. A szerencsések között pedig a Miskolci Egyetem hivatalos kapucnis felsőit sorsolják ki.

A délután 5 órakor kezdődő ingyenes rendezvényre az MVK Zrt. buszjárataival juthatnak el a fiatalok. A járatokat sűrűbben indítják, a diákok pedig a Miskolci Egyetem Pont Ott Partijának Facebook eseményposztjában letölthető digitális jeggyel utazhatnak a 20-as busszal a Miskolci Egyetemre. A várható 11 órai befejezést követően is sűrűbben indulnak majd a buszok az Egyetemvárosból.

A programban szerepel egy pódiumbeszélgetés is, amely ahhoz kapcsolódik, hogy mit is ér ma egy egyetemi diploma. A beszélgetésben Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora, Fükő László, a Robert Bosch Power Tool Kft. ügyvezető igazgatója, az Universitas Miskolcinensis Alapítvány kurátora, valamint dr. Alakszai Zoltán, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja osztja meg gondolatait és tapasztalatait.

A RádióM élőben jelentkezik kihelyezett stúdiójából a többórás rendezvényről, ennek ellenére a szervezők mindenkit arra biztatnak, hogy személyesen tapasztalja meg a fergetegesnek ígérkező fesztiváli hangulatot pontosan a helyszínen. A ponthatárhúzás előtt is lesznek figyelemreméltó zenei programok. Az AK26, vagy a Karcsi, Máté és a haverok című zenés-beszélgetős műsor a Besúgó című nagysikerű sorozat szereplőivel, és olyan fiatal tehetségek is, mint Steini és Cosmo, akik egészen biztosan kivívják a közönség szeretetét. A ponthatárok kihirdetése után sem áll meg az élet! Egyrészt a Miskolci Egyetem munkatársai adnak tájékoztatást a pótfelvételi lehetőségeiről, másrészt karriertanácsadók és pályaorientációs szakemberek adnak tanácsokat a "hogyan tovább” helyzetekre. Az igazi buli pedig a ponthatár kihirdetése után indul: a Beton.Hofi és a Willcox lép a színpadra.

Bulinak buli, de milyen még egyetemistaként egy nagyvállalatnál dolgozni? A fesztivál legnagyobb támogató partnerei a miskolci Bosch vállalatok, akik a duális és egyéb képzésekkel kapcsolatban a beszélgetőszigetre várják a fiatalokat.

Pont Te. Pont Ott. Pontosan – a Miskolci Egyetemen július 21-én, csütörtökön a 2022-es év ponthatárhúzó rendezvényén. Karonfogva – a Miskolci Egyetem várja egy jó hangulatú ismerkedésre a fiatalokat akkor is, ha még nem most jelentkeztek egyetemre!

Miskolc, 2022. július 12.

AKTUALITÁSOK: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 613 cikkből

 • Kortárs Hangon 2023 Nemzetközi Irodalmi pályázat

  Kortárs Hangon 2023 Nemzetközi Irodalmi pályázat • 335 napja

  Az Eszterházy Károly Egyetem már 19. éve szervezi a Kortárs Hangon Nemzetközi Irodalmi Pályázatot, melyen a határainkon túli egyetemek magyar hallgatói is többször sikeresen szerepeltek. A nemzetközi irodalmi pályázat vers és kispróza műfajban kínál lehetőséget tehetséges hallgatóknak. A pályázat célkitűzése, hogy a Kárpát-medencében magyar nyelven tanuló egyetemi hallgatóknak anyanyelvápoló tehetséggondozó fórumot biztosítsanak.

 • Történelmi sporteseményre készül a Miskolci Egyetem

  Történelmi sporteseményre készül a Miskolci Egyetem • 456 napja

  Miskolc, 2022. szeptember 9. - A 2022-es Európai Egyetemi Játékokon elért kimagasló eredményeihez gratulált sportolóinak a Miskolci Egyetem vezetése és a MEAFC sportklub.

 • Állami elismerést kaptak a Miskolci Egyetem oktatói

  Állami elismerést kaptak a Miskolci Egyetem oktatói • 477 napja

  A Miskolci Egyetem öt tanára is állami elismerést kapott az államalapítás ünnepén. Az augusztus 20. alkalmából adományozható kitüntetéseket Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter és Vitályos Eszter, a tárca parlamenti államtitkára adta át Budapesten, a Pesti Vigadóban.

 • Pont Ott Parti karonfogva a Miskolci Egyetemen

  Pont Ott Parti karonfogva a Miskolci Egyetemen • 514 napja

  Könnyed bemutatkozó programokkal, fiatalos koncertekkel, ingyenes programsorozattal készül a Miskolci Egyetem a 2022-es ponthatárhúzásra. A miskolci Pont Ott Parti az Egyetemvárosban várja a fiatalokat július 21-én, csütörtökön délután 5 óra és este 11 óra között.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Horváth Zita rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Berényi Barbara

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Oláh Zsófia

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Berényi Barbara, Balázs Zsófia, Fülöp Petra, Hedrich László, Kiss Viktor, Kecsmár Gergő, Molnár Balázs, Rada János, Venczel-Tóth Evelin, Zsiga Bianka, Smolnicki Szilárd, Oláh Zsófia, Siroki Andrea, Somoskői Dóra

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30