Történelmi sporteseményre készül a Miskolci Egyetem

írta Sajtóközlemény, 2022. szeptember 9–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

AKTUALITÁSOK

Miskolc, 2022. szeptember 9. - A 2022-es Európai Egyetemi Játékokon elért kimagasló eredményeihez gratulált sportolóinak a Miskolci Egyetem vezetése és a MEAFC sportklub.

Történelmi sporteseményre készül a Miskolci Egyetem

A magyarországi egyetemek közül a harmadik legjobb eredményt érte el a Miskolci Egyetem a 2022-es Európai Egyetemi Játékokon, a több mint 400 európai egyetemet felvonultató nemzetközi seregszemlét követően pedig a 35. helyen szerepelt az intézmény az 2022-es éremtáblázaton. Egy aranyérmet, két ezüstérmet és két bronzérmet szereztek a Miskolci Egyetem hallgatói a Lengyelországban megrendezett nagyszabású sporteseményen. 2024-ben a Miskolci Egyetemen és a Debreceni Egyetemen a sor, a két megyei jogú város és a két egyetem lesz a házigazdája az Európai Egyetemi Játékoknak.

Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora emlékplaketteket adott át az eredményesen szereplő sportolóknak és edzőiknek, a rendezvényen közreműködő önkénteseknek pedig oklevelet. Az északkeleti régió meghatározó felsőoktatási intézményének vezetője megköszönte a sportolók kitartását a versenyre való felkészülés során, valamint az edzők és a szervezők munkáját is.

Juhász Péter, a Magyar Egyetemi-Főiskola Sportszövetség főtitkára gratulált a versenyzők eredményéhez, ugyanakkor előrevetítette a 2024-es sportesemény jelentőségét. Úgy fogalmazott: több mint 4000 sportoló 20 sportágban fog megmérkőzni Magyarországon 2024-ben az Európai Egyetemi Játékokon, ezzel hazánk történetének legnagyobb létszámú multisport eseményére készül a Miskolci Egyetem két év múlva nyáron. Hozzátette: rengeteg fejlesztés valósul meg, és fog még a jövőben is, annak érdekében, hogy 2024-ben minden idők legjobb és legszínvonalasabb eseménye jöjjön létre.

Veres Pál, Miskolc polgármestere a házigazda város nevében kiemelte a közösség erejének fontosságát, valamint azt, hogy a sikeres és eredményes egyetemisták legjobb példái annak, hogy a tanulást össze lehet egyeztetni a sporttal.

Eredményeink még egyszer:

 

Úszás:

Sztankovics Anna – 50 méteres gyors aranyérem

Vécsei Réka - 200 méteres vegyesúszás ezüstérem

Vécsei Réka – 100 méteres hátúszás ezüstérem

Sztankovics Anna – 50 méteres mellúszás bronzérem

Vécsei Réka – 50 méteres mellúszás 5. hely

Vécsei Réka – 50 méteres hátúszás 6. hely

Vécsei Réka – 200 méteres mellúszás 10. hely

 

Judo:

Czerlau Jennifer – bronzérem

 

Karate:

Tóth Vanda - 7. hely

 

Csapatsportok:

Férfi kosárlabda csapat – 8. hely

Női 3x3 kosárlabda csapat – 12. hely

Férfi strandröpladba csapat - 23. hely


Fotók: Végh Csaba / Miskolci Egyetem

Miskolc, 2022. szeptember 9.
További információ: Kommunikációs és Beiskolázási Igazgatóság, Miskolci Egyetem, kommunikacio(kukac)uni-miskolc.hu 

AKTUALITÁSOK: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 613 cikkből

  • Kortárs Hangon 2023 Nemzetközi Irodalmi pályázat

    Kortárs Hangon 2023 Nemzetközi Irodalmi pályázat • 466 napja

    Az Eszterházy Károly Egyetem már 19. éve szervezi a Kortárs Hangon Nemzetközi Irodalmi Pályázatot, melyen a határainkon túli egyetemek magyar hallgatói is többször sikeresen szerepeltek. A nemzetközi irodalmi pályázat vers és kispróza műfajban kínál lehetőséget tehetséges hallgatóknak. A pályázat célkitűzése, hogy a Kárpát-medencében magyar nyelven tanuló egyetemi hallgatóknak anyanyelvápoló tehetséggondozó fórumot biztosítsanak.

  • Történelmi sporteseményre készül a Miskolci Egyetem

    Történelmi sporteseményre készül a Miskolci Egyetem • 587 napja

    Miskolc, 2022. szeptember 9. - A 2022-es Európai Egyetemi Játékokon elért kimagasló eredményeihez gratulált sportolóinak a Miskolci Egyetem vezetése és a MEAFC sportklub.

  • Állami elismerést kaptak a Miskolci Egyetem oktatói

    Állami elismerést kaptak a Miskolci Egyetem oktatói • 608 napja

    A Miskolci Egyetem öt tanára is állami elismerést kapott az államalapítás ünnepén. Az augusztus 20. alkalmából adományozható kitüntetéseket Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter és Vitályos Eszter, a tárca parlamenti államtitkára adta át Budapesten, a Pesti Vigadóban.

  • Pont Ott Parti karonfogva a Miskolci Egyetemen

    Pont Ott Parti karonfogva a Miskolci Egyetemen • 645 napja

    Könnyed bemutatkozó programokkal, fiatalos koncertekkel, ingyenes programsorozattal készül a Miskolci Egyetem a 2022-es ponthatárhúzásra. A miskolci Pont Ott Parti az Egyetemvárosban várja a fiatalokat július 21-én, csütörtökön délután 5 óra és este 11 óra között.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Horváth Zita rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Berényi Barbara

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Oláh Zsófia

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Berényi Barbara, Balázs Zsófia, Fülöp Petra, Hedrich László, Kiss Viktor, Kecsmár Gergő, Molnár Balázs, Rada János, Venczel-Tóth Evelin, Zsiga Bianka, Smolnicki Szilárd, Oláh Zsófia, Siroki Andrea, Somoskői Dóra

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30