Fejlesztések a minőségi oktatásért

írta Boldizsár Csongor, 2014. május 21–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

AKTUALITÁSOK

Április 14-én került sor egyetemünk könyvtárának fejlesztési projektzáró konferenciájára.

Fejlesztések a minőségi oktatásért

A konferenciát Prof. Dr. Kékesi Tamás, az egyetem tudományos és nemzetközi rektorhelyettese nyitotta meg, aki szerint a könyvtár fejlesztése fontos feladat volt, és felajánlotta segítségét a további korszerűsítésekre nézve is.

A köszöntő után Burmeister Erzsébet, a Miskolci Egyetem Könyvtár, Levéltár, Múzeum főigazgatója tartott előadást a projekt eredményeiről, a fejlesztésekkel kapcsolatos részletekről pedig Mazula Zoltán, a MONGUZ Kft. osztályvezetője, Szendi Attila, a Miskolci Egyetem Könyvtár, Levéltár, Múzeum főigazgató-helyettese, illetve Drótos László, a Közép-európai Ipari Örökség Útja Egyesület alelnöke számolt be.

A fejlesztések eredményeként az egyetemi könyvtár versenyképessége az oktatást-képzést támogató elektronikus információs szolgáltatások bővítésével növekszik, illetve a kialakított új szolgáltatások révén a könyvtár által közvetített információk mindenki számára könnyen elérhetővé válnak.

A DRM-rendszerben működő tananyagterminál biztosítja az egyetemi hallgatók számára a legfontosabb oktatási anyagokat – a szerzői jogok szigorú betartásával.

Az adatbázisok közös keresőfelületének kialakítása, elérhetőségének megvalósítása valamennyi felhasználói réteg információszerzését nagymértékben megkönnyíti.

 

Somogyi Gréta Kincső

AKTUALITÁSOK: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 505 cikkből

 • Tájékoztatnak, segítséget nyújtanak, és amennyiben szükséges, biztosítják a rendet

  Tájékoztatnak, segítséget nyújtanak, és amennyiben szükséges, biztosítják a rendet • 4 napja

  A veszélyhelyzetben jelentkező feladatok kapcsán a Magyar Honvédségnek, a magyar katonáknak kiemelkedő szerepe van abban, hogy folyamatosan segítsék, tájékoztassák és támogassák a magyar embereket.

 • KJI Esszépályázati felhívás 2020 - Határidőváltozás! • 7 napja

  A Kisebbségi Jogvédő Intézet esszépályázatot hirdet külhoni és magyarországi egyetemi hallgatóknak (jogász, társadalomtudományi, politológus szak), fiatal jogászoknak és kisebbségvédelemmel foglalkozó pályakezdő külhoni fiataloknak az alábbiak szerint.

 • Nyomtatás 3D-ben

  Nyomtatás 3D-ben • 7 napja

  Még, ha saját magunkat nem is, de a technika rohamos fejlődésének hála gyakorlatilag bármit ki tudunk nyomtatni 3D-ben, ami csak eszünkbe jut. De hogyan jutottunk el idáig? Vajon előfordulhat, hogy a jövőben egy hagyományosnak mondható Canon nyomtató mellett majd minden háztartásban lesz egy 3D-s változat is?

 • Cleanfluencerek

  Cleanfluencerek • 8 napja

  Az utóbbi időben sokkal fontosabb lett a takarítás és a folytonos fertőtlenítés. Ezért pont jókor tört be a köztudatba a kifejezés, amit eredetileg Marie Kondo takarítással és annak örömével foglalkozó sorozata mutatott be a világnak.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30