Kieget Karira!

írta Csellár Adrián, 2016. december 21–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

AKTUALITÁSOK

Idestova több mint tíz éve már annak, hogy súlyzós edzéssel, és ezáltal, az egészséges táplálkozással és táplálékkiegészítőkkel foglalkozom, ám minduntalan beleütközöm (és szerintem ezzel a problémával nem vagyok egyedül), a hozzá nem értők (család, ismerősök) rosszalló megjegyzéseibe, negatív hozzáállásába. A nyilván valóan téves sztereotípiák pedig egyértelműen az általános tájékozatlanság termékeny talajából sarjadnak. Hogy némileg eloszlassam a tudatlanság tejködét, Zakhár Mariannt, a miskolci Bodybuildingbolt tulajdonosát kérdeztem a témával kapcsolatban.

Kieget Karira!

Szerinted mi az oka annak, hogy a laikus közönség ezeket az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozás kiegészítésére szánt termékeket mind a mai napig előszeretettel azonosítja a profi testépítők és versenysportolók által használt anabolikus steroidokkal és egyéb teljesítményfokozó készítményekkel?

Zakhár Mariann: Nagyon sok ember (laikus) nem tájékozódik és egyből a szteroidokkal azonosítják a termékeket. Ezen felül, azokról a testépítőkről akik lejárnak a terembe, általánosságban sokan gondlják hogy szterodiokkal élnek. EZT MINDENKI DÖNTSE EL MAGA, EBBEN NEM FOGLALUNK ÁLLÁST! Egy biztos, mi SENKINEK SEM ajánljuk hogy szteroidokhoz nyúljon! Amatőr szinten, megfelelő orvosi háttér megléte nélkül, az anabolikus szetroidok alkalmazása beláthatatlan károkat okozhat, fizikailag és mentálisan egyaránt. Rengeteg a hamisítvány is a piacon, a bevizsgálatlan termék.

Véleményed szerint van-e valaha esély arra, hogy az étrendkiegészítőknek javuljon valamelyest a sajtója az átlagemberek körében, vagy továbbra is kizárólag a teljesítmény-sportok szubkultúrájának részét képezik majd?

Z. M.: Természetesen javulni fog, hiszen a fiatal generáció mindennapi étkezéséhez egyre inkább hozzátartozik a fehérje, bcaa, glutamin és a további táplálékkiegészítők fogyasztása. Többet sportolnak, odafigyelnek arra mit esznek. Amennyiben a kedves vásárlók felkeresnek minket, teljeskörű tanácsadással állunk rendelkezésükre.

Fontosnak tartod, hogy az általatok forgalmazott termékek ellenőrizhető forrásból származzanak és megfeleljenek a legszigorúbb minőségbiztosítási rendszer követelményeinek?

Z. M.: Természetesen. Minden termékünk megfelel az OÉTI előírásoknak, és folyamatosan monitorozzuk azokat a termékeket amelyek nem lehetnek forgalomban. Mi csak és kizárólag a legjobb minőségű, legkiválóbb termékeket forgalmazzuk. Talán végeredményképpen ez is pozitívan hathat ezen termékek megítélésére.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy ezek a termékek egy egészséges étrend kiegészítésére szolgálnak, melyet a rendszeres testmozgás által kiváltott stressz és hiányállapotok csökkentése céljából szükséges alkalmazni. Vannak olyan módszerek, előírások melyeket érdemes követni annak érdekében, hogy optimalizáljuk a táplálékkiegészítők hasznosulását?

Z. M.: Különböző módszerek léteznek még termék csoportokon belül is. Talán az a legfontosabb, hogy megfelelően időzítsük az alkalmazásukat, így célszerű reggel az ébredést követően, illetve az edzést megelőzően és közvetlenül utána. Erről megfelelő és szakszerű tájékoztatást adunk minden kedves vásárlónknak.

Mi az, amit elvárhatunk ezen termékek fogyasztásától? Milyen szintű fizikális és életminőségbeli változások érhetők el egy, nem verseny szerűen sportoló személy számára?

Z. M.: Alapvetően azt kell tisztáznunk, hogy a legnagyobb hangsúly a helyes táplálkozáson van. Milyen jogon várhatnánk el bármilyen eredményt, ha egészségtelenül étkezünk és mellette olyan mérgekkel pusztítjuk a testünket, mint a nikotin és az alkohol. Természetesen az étrendkiegészítők nem csodaszerek, de megfelelő odafigyeléssel nagyban hozzájárulnak az általános közérzet javulásához, valamint az erő- és izomtömeg növekedéséhez. Be kell látnunk továbbá, hogy felesleges túl magasra tenni a mércét és a profi sportolók (átlag)emberfeletti teljesítményét megcéloznunk. A versenysport sokkal inkább a pénzről, mintsem az egészségről szól manapság. Próbáljuk meg inkább saját magunkkal felvenni a versenyt, melyhez kiváló segítséget nyújtanak a táplálékkiegészítők.

Mivel bátorítanád azokat, akik ismerkednének az étrendkiegészítők világával, de még hezitálnak kilépni a társadalom mételyező prekoncepcióinak bénító bűvköréből?

Z. M.: Elsősorban kérjék ki egy szakértő személy tanácsát, és vegyék a fáradtságot, hogy önállóan is utána nézzenek a dolgoknak. Ne legyenek restek “megcsinálni a házi feladatot”, ha szeretnének eredményeket elérni. Kulcsfontosságú a szorgalom és az akaraterő is. Higyjék el, hogy a befektetett munka idővel megtérül. Nem elég csak bekapkodni a különböző tablettákat, aztán várni a csodát. Ugyanakkor, ha a táplálékkiegészítőket tudatosan és körültekintően alkalmazzuk, biztosak lehetünk abban, hogy végül elérjük a céljainkat. Egyszer és mindenkorra tisztáznunk kell, hogy a téplálékkiegészítők (aminosavak, vitaminok, ásványi anyagok, stb.) bárki által biztonságosan alkalmazhatóak, ellenőrzött forrásból származnak, és ami a legfontosabb, hogy mentesek mindenfajta szteroidtól, melyek ugyan látványos eredménnyel kecsegtetnek, de veszélyesek az egészségünkre. Mi, itt a boltban, ezt fő szempontnak tartjuk és a vásárlóinknak csak a legjobb minőségű, ellenőrzött termékeket árusítjuk. Ha bárkinek, bármilyen kérdése lenne a témával kapcsolatban, nyugodt szívvel forduljon vele hozzánk, mi a legjobb tudásunk szerint igyekszünk segíteni, hiszen az egészség a legfontosabb!

Köszönjük a beszélgetést és Kellemes Ünnepeket Kívánunk! Ezek után minden kedves olvasónknak bátran ajánljuk, hogy lepjék meg hozzátartozójukat, ismerősüket valamilyen étrendkiegészítő termékkel, ajándékozzanak egészséget, azaz adjanak kieget Karira!

AKTUALITÁSOK: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 613 cikkből

  • Kortárs Hangon 2023 Nemzetközi Irodalmi pályázat

    Kortárs Hangon 2023 Nemzetközi Irodalmi pályázat • 446 napja

    Az Eszterházy Károly Egyetem már 19. éve szervezi a Kortárs Hangon Nemzetközi Irodalmi Pályázatot, melyen a határainkon túli egyetemek magyar hallgatói is többször sikeresen szerepeltek. A nemzetközi irodalmi pályázat vers és kispróza műfajban kínál lehetőséget tehetséges hallgatóknak. A pályázat célkitűzése, hogy a Kárpát-medencében magyar nyelven tanuló egyetemi hallgatóknak anyanyelvápoló tehetséggondozó fórumot biztosítsanak.

  • Történelmi sporteseményre készül a Miskolci Egyetem

    Történelmi sporteseményre készül a Miskolci Egyetem • 567 napja

    Miskolc, 2022. szeptember 9. - A 2022-es Európai Egyetemi Játékokon elért kimagasló eredményeihez gratulált sportolóinak a Miskolci Egyetem vezetése és a MEAFC sportklub.

  • Állami elismerést kaptak a Miskolci Egyetem oktatói

    Állami elismerést kaptak a Miskolci Egyetem oktatói • 588 napja

    A Miskolci Egyetem öt tanára is állami elismerést kapott az államalapítás ünnepén. Az augusztus 20. alkalmából adományozható kitüntetéseket Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter és Vitályos Eszter, a tárca parlamenti államtitkára adta át Budapesten, a Pesti Vigadóban.

  • Pont Ott Parti karonfogva a Miskolci Egyetemen

    Pont Ott Parti karonfogva a Miskolci Egyetemen • 625 napja

    Könnyed bemutatkozó programokkal, fiatalos koncertekkel, ingyenes programsorozattal készül a Miskolci Egyetem a 2022-es ponthatárhúzásra. A miskolci Pont Ott Parti az Egyetemvárosban várja a fiatalokat július 21-én, csütörtökön délután 5 óra és este 11 óra között.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Horváth Zita rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Berényi Barbara

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Oláh Zsófia

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Berényi Barbara, Balázs Zsófia, Fülöp Petra, Hedrich László, Kiss Viktor, Kecsmár Gergő, Molnár Balázs, Rada János, Venczel-Tóth Evelin, Zsiga Bianka, Smolnicki Szilárd, Oláh Zsófia, Siroki Andrea, Somoskői Dóra

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30