Szociális munka alapszakot indít az egyetem Sárospatakon

írta Sajtóközlemény, 2017. január 26–ánMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

AKTUALITÁSOK

A Miskolci Egyetem és a Sárospataki Református Teológiai Akadémia közös képzésként az országban egyedülálló, keresztyén gyökerekre építő szociális munka alapszakot indít 2017 szeptemberében Sárospatakon.

Szociális munka alapszakot indít az egyetem Sárospatakon

Az országban egyedülálló módon a Sárospataki Református Teológiai Akadémia és a Miskolci Egyetem közös képzésként szociális munka alapszakot indít 2017 szeptemberében. A szociális munka keresztyén gyökereinek megerősítésével a képzés az érték- és felelősségalapú szemlélet képviseletét tűzi ki célul.

Az általános ismereteken kívül a jelentkezők két specializáció közül választhatnak, hogy bővebb ismereteket szerezhessenek a kapcsolati erőszak témakörében, vagy a munkanélküliekkel folytatott szociális munka területén. A képzés gyakorlatorientált, a gyakorlatokban a hagyományos konzervatív értékrendet és a magas szakmai színvonalat a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet segít megteremteni és garantálni. A levelező képzési forma lehetővé teszi, hogy olyanok is jelentkezhessenek, akik munka mellett szánják rá magukat ismereteik bővítésére.

A képzés időtartama 7 félév, melynek végén a Sárospataki Református Teológiai Akadémia és a Miskolci Egyetem közös diplomát állít ki, amellyel a végzett hallgatók számos területen helyezkedhetnek el, többek között szociális és gyermekvédelmi területen, iskolákban vagy a bűnmegelőzés területén. Jelentkezni lehet állami ösztöndíjas helyekre akár határon túlról is, az önköltséges hallgatók számára pedig a képzés díja 150.000Ft/félév, melyhez az egyházi szolgálatban állóknak támogatást biztosítunk. A képzés nem hitéleti képzésként indul, így minden tekintetben az állami felsőoktatási felvételi eljárás rendje érvényes. A jelentkezés a felvi.hu honlapján lehetséges.

Diploma után
A végzett hallgatók szociális és gyermekvédelmi területeken, iskolákban, az egészségügyben, a bűnmegelő- zés területén, állami, egyházi, magán és civil szervezeteknél, a szociális igazgatás területein, illetve szociális projektek, stratégiák készítése területén egyaránt megtalálhatják számításaikat. A továbbtanulni vágyók számos, elsősorban bölcsészet-, társadalom- és gazdaságtudományi mesterképzésre léphetnek tovább diplomájukkal.

Érettségi követelmények
Az alábbi vizsgák közül kettőt kell választani, az érettségi tárgyak közül legalább egyet emelt szinten kell teljesíteni.: magyar nyelv és irodalom vagy matematika vagy társadalomismeret vagy történelem vagy egy idegen nyelv: angol, francia, német, olasz, orosz, spanyol. Akik 2005 előtt érettségiztek, kétféleképpen vizsgázhatnak: vagy bejelentkeznek vizsgaközpontba és leteszik az emelt szintű érettségit, vagy egyetemi vizsgát tesznek.

Aki felsőfokú oklevéllel rendelkezik, a felvételi pontszámot ez alapján számítjuk ki a következő módon. A pontszámítás alapja a megszerzett felsőfokú oklevél minősítése: - 5 (jeles, kiváló, kitüntetéses) minősítés esetén 400 pont; - 4 (jó) minősítés esetén 370 pont; - 3 (közepes) minősítés esetén 340 pont; - 2 (elégséges) minősítés esetén 310 pont.

AKTUALITÁSOK: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 517 cikkből

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30