Győzelmet hozott a Honvéd elleni nézőcsúcs!

írta Drahos Gábor, 2017. február 22–ánMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

AKTUALITÁSOK

A zsúfolt lelátó már önmagában is boldogsággal tölthette el a MEAFC család tagjait, ám plusz büszkeség, hogy a Bőcsi Általános Iskola maroknyi diákja is a helyszínen szurkolt a miskolci kosarasoknak csakúgy, mint az Endrész-szektort teljesen megtöltő szerencsi kisebb és nagyobb kosarasok.

Győzelmet hozott a Honvéd elleni nézőcsúcs!

Győzelmet hozott a Honvéd ellen nézőcsúcs!
Az amerikai Zach Price remekül mutatkozott be a miskolci csapatban.

A zsúfolt lelátó már önmagában is boldogsággal tölthette el a MEAFC család tagjait, ám plusz büszkeség, hogy a Bőcsi Általános Iskola maroknyi diákja is a helyszínen szurkolt a miskolci kosarasoknak csakúgy, mint az Endrész-szektort teljesen megtöltő szerencsi kisebb és nagyobb kosarasok.

Szögi szemfüles ziccere nyitotta meg a felsőházi tagságért harcoló csapatok randevúját. Villámléptű irányítónk újabb két jó büntetőjénél már több, mint 370 pár tenyér csattant össze a lelátón. Mikor Máté (a mi Balázsunk, nem a Honvéd Márkja, aki szintén 6-os mezben volt) passzát Szojka gólra váltotta, újabb szurkolók érkeztek a csarnokba, így az 5. percben Drahos sikeres büntetői már hivatalosan is 434 nézőnek – mínusz a fővárosból érkezett maroknyi Honvéd drukker - okoztak örömet (8-0). Pintér hármasa, majd további két kosara ébresztette a vendégeket, ám résen volt a MEAFC. A nyolcadik percben Price váltotta Endrészt, majd hamarosan egy sikeres középtávolival és egy benti kosárral le is tette amerikai névjegyét. A negyedet itt Drahos hármasa, ott Szalay ziccere zárta (21-16).

Szojka messziről elengedett berepülős palánkosától oly módon megrettentek a piros mezesek, hogy két perc alatt inkább kiegyenlítettek (23-23). Megtehették, hiszen csak a számtanban jártas szurkolók vették észre, hogy a Tóth Bence sikeres hármasát előkészítő gólpassz nem kettő, hanem három lépést követően érkezett a társtól, ami bizony eggyel több a megszokottnál. A hazai időkérést követően Takács és Szögi szorgoskodtak eredményesen, majd a derék Zach is besegített, így Drahos gól jó plusz egy-es megmozdulásával újra Miskolcon volt az előny (37-36). A zárásért itt Máté ziccere, ott pedig Kováts – nagy hazai védelmi hibát követő - két időntúli büntetője felelt (41-40).

A folytatásban előbb Lippai és Máté kettőse repítette támadásban a házigazdát, majd a negyed felénél jött Drahos. Fáradhatatlanul küzdő irányítónk büntetőkből, betörésből, egy lábas ziccerből, triplából és gólpasszból álló csomagjának hatására a szakasz végére szép lassan ellopakodott üldözőjétől a MEAFC (61-53).

Price remek pöcizése után először tátongott 10 pont a felek között, ám Pálházi két „sunnyogós” – hazai szemszögből szunyókálós védekezéssel megtámogatott - triplája ismét nyílttá tette az egyébként kemény és küzdelmes találkozót (63-59). Gyorsan megnyugodhatott volna a miskolciak, ám négyből csak egy büntetőt értékesítettek, így minden téren igen fontos pillanatban érkezett Drahos újabb távolija. A zónavédekezésre váltó Honvédosokat Szojka mattolta középről, majd két óriási hazai „horkolást” követően – ami négy fájdalmas pesti pontot jelentett - a kezdetekhez képest már sokkal szorosabban őrzött Price is a gyűrűhöz tudott férkőzni. Három perccel a vége előtt a vendégek területvédését az egyébként védekezésben is óriásit melózó Szögi majdnem és Takács valódi hármasa tette át múltidőbe.

Az újra tízzel elébb járó hazaiak újra nem koncentráltak védekezéseik legvégéig, így Stefán ajándékba kapott 5 pontjával felcsillant a budapesti remény. Bár mindent egy lapra feltéve rohamozott az ellen, a remek találkozón remekül szórakozó közönség tudta, hogy Szögi kifejezetten budapesti remény felcsillanás ellenes, így a két jó büntetője után még azt is elnézték a siker kapujában álló csapatnak, hogy Stefán újabb pontjaira csak 1 hazai büntető érkezett. A MEAFC nagyot küzdve, de megérdemelten győzte le a végig méltó ellenfélként harcoló Honvédot, így megszerezte idei 13. győzelmét (79-74).

A hazaiak új centere, Price 15 ponttal, 8 lepattanóval és hibátlan mezőnyszázalékkal nyitott (7/7), erre mondhatjuk, hogy soha rosszabb kezdést!

Folytatás jövő pénteken, az alapszakasz utolsó hazai mérkőzésén. A február 24-én 18 órakor kezdődő találkozón az egyre jobb formába lendülő Békés csapata érkezik Miskolcra.

Célunk az újabb nézőcsúcs és az újabb győzelem! Hajrá, MEAFC!

MEAFC – Budapesti Honvéd 79-74 (21-16, 20-24, 20-13, 18-21)

NB I/B Keleti csoport 17. forduló, Miskolc, Körcsarnok, 434 néző!

Vezette: Balogh Gyula, Sallai István, Bács Csaba.

MEAFC: Szögi (12), Drahos (24/9), Máté (6), Szojka (6), Lippai (4). Csere: Price (15), Takács (6/3), Máté (6), Galló (4), Endrész (2), Kopasz, Orosz, Szepesi. Edző: Bene Szilárd.

Bp. Honvéd: Tóth (9/6), Máté (5/3), Pintér (9/6), Kováts (9), Sebők (2). Csere: Stefán (24), Pálházi (6/6), Fülöp (5), Szalay (4), Kerpel-Fronius (1). Edző: Puskás Artúr.

Bene Szilárd, vezetőedző: Ismét egy nehéz mérkőzésen vagyunk túl és ismét sikerült győzelmet aratnunk. Sajnos a jó periódusainkat érthetetlen hullámvölgyek tarkították, amivel saját dolgunkat nehezítettük meg. A végét ismét sikerült szorossá tennünk, így legalább szépszámú közönségünk jól szórakozott. Örülök, hogy Zach bemutatkozása úgy sikerült jól, hogy a csapatjáték nem megbomlott, hanem hatékonyabb lett. Óriási élmény volt teltház előtt játszani, látni, ahogy meccsről meccsre egyre többen jönnek szurkolni. Jövő héten újabb nézőcsúccsal szeretnénk búcsúzni a Körcsarnoktól.

Puskás Artúr, a Honvéd vezetőedzője: Annyi hibát követtünk el, amivel egy MEAFC szintű csapat ellen képtelenség nyerni. Harcoltunk, küzdöttünk, nem adtuk olcsón. Sokadik szoros meccsünket bukjuk el, lassan a szeretetre méltó vesztes kategóriát ostromoljuk. Gratulálok a hazaiaknak.

AKTUALITÁSOK: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 467 cikkből

 • Valétálás a Miskolci Egyetemen

  Valétálás a Miskolci Egyetemen • 16 napja

  Fáklyás menettel, selmeci dalokat énekelve búcsúztak el az egyetemtől és a várostól a végzős hallgatók Miskolcon. Ünnepélyes keretek között, ünnepi beszédekkel kezdődött 2019. június 26-án 21 órakor a végzős miskolci egyetemisták búcsúünnepsége, a Szalamander.

 • Stratégiai megállapodást kötött a TS Hungaria Járműjavító Kft. és a Miskolci Egyetem

  Stratégiai megállapodást kötött a TS Hungaria Járműjavító Kft. és a Miskolci Egyetem • 40 napja

  A Miskolci Egyetem és a TS Hungaria Kft. május 30-án ünnepélyes keretek között írt alá stratégiai megállapodást, amelynek célja az együttműködés szorosabbra fűzése, és a kapcsolódási pontok meghatározása.

 • Műszaki Tudomány az Észak-Kelet Magyarországi Régióban 2019

  Műszaki Tudomány az Észak-Kelet Magyarországi Régióban 2019 • 40 napja

  "Műszaki Tudomány az Észak-Kelet Magyarországi Régióban 2019" címmel konferenciát rendezett a Miskolci Egyetemen 2019. május 29-én (szerdán) a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kara, Műszaki Anyagtudományi Kara, Gépészmérnöki és Informatikai Kara, valamint Gazdaságtudományi Kara, a Magyar Tudományos Akadémia Debreceni Területi Bizottság Műszaki Szakbizottsága, a Magyar Tudományos Akadémia Miskolci Területi Bizottsága, továbbá a Debreceni Egyetem Gépészmérnöki Tanszéke.

 • Tizedik, Jubileumi tanévét zárta a Szépkorúak Akadémiája a Miskolci Egyetemen

  Tizedik, Jubileumi tanévét zárta a Szépkorúak Akadémiája a Miskolci Egyetemen • 52 napja

  Május 24-én pedig elsősorban örömöt – 120 hallgató vehette át oklevelét a 2018/2019-es tanév lezárásával, a 128 órás képzés elvégzésével. A Miskolci Egyetem az Európai Unió gerontológiai programjához kapcsolódva a Miskolci Nőknek Is Esélyt Alapítvánnyal együttműködve 2009 szeptemberében az országban elsőként hirdette meg a jelentős létszámot vonzó Szépkorúak Akadémiája programsorozatát.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30