Együttműködési megállapodás született a Nagyváradi Egyetemmel

írta Sajtóközlemény, 2017. április 7–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

AKTUALITÁSOK

Április 5-én a Miskolci Egyetemre látogatott a Nagyváradi Egyetem vezetése. A találkozó során folytatott tárgyalások célja a partnerintézmény tevékenységének jobb megismerése és a két egyetem közötti jövőbeni együttműködés erősítése, szakmai kapcsolatok kialakítása, továbbfejlesztése és elmélyítése.

Együttműködési megállapodás született a Nagyváradi Egyetemmel

A találkozón bemutatkozott a Nagyváradi Egyetem, amely 15 karú: Művészeti, Építő- és Építészeti, Jogi, Geográfiai Turizmus és Sport, Villamosmérnöki és Informatikai, Energetikai és Ipari Mérnöki, Menedzsment és Technológiai Mérnöki, Történelmi Nemzetközi Kapcsolati Politikatudományi és Kommunikációs, Irodalomtudományi, Orvosi és Gyógyszerészeti, Környezetvédelmi, Természettudományi, Gazdaságtudományi, Szociális és Humanisztikai, valamint Ortodox Teológiai Karral is rendelkezik a határon túli felsőoktatási intézmény.

A megbeszélésen elhangzott, hogy a fentiek közül azokon a tématerületeken várható intenzívebb együttműködés, amelyek szorosabban összekapcsolódnak kari szinten is, ilyenek például az energetika, a gazdaságtudomány, a jogtudomány és a bölcsésztudományi területek. Ezeken a területeken a két intézmény közös kutatómunkát szeretne folytatni a jövőben.

A jövőben tervezett szorosabb együttműködést az is indokolja, hogy a két egyetem közötti kis távolság (190 km) nagyon jó lehetőséget ad arra, hogy a nemzetközi pályázatokban (pl. H2020, V4, HURO) közösen vegyenek részt.

Mivel jelenleg a Nagyváradi Egyetemen hat doktori iskola működik tizenegy doktori területen, további lehetőségként merült fel a posztgraduális oktatásban való együttműködés is.

A Nagyváradi Egyetemet a rektoron kívül 4 rektorhelyettes és 15 dékán irányítja. A nagyváradi felsőoktatás 237 éves, a folyamatos nagyváradi egyetemi oktatás pedig 47 éves. Az egyetemnek több mint 35 ezer hallgatója van. 2016-ban 154 millió Lei-jel gazdálkodott az intézmény.

A Nagyváradi Egyetem weblapcíme: www.uoradea.ro

Fotó: Juhász Ákos (minap.hu)

AKTUALITÁSOK: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 613 cikkből

  • Kortárs Hangon 2023 Nemzetközi Irodalmi pályázat

    Kortárs Hangon 2023 Nemzetközi Irodalmi pályázat • 446 napja

    Az Eszterházy Károly Egyetem már 19. éve szervezi a Kortárs Hangon Nemzetközi Irodalmi Pályázatot, melyen a határainkon túli egyetemek magyar hallgatói is többször sikeresen szerepeltek. A nemzetközi irodalmi pályázat vers és kispróza műfajban kínál lehetőséget tehetséges hallgatóknak. A pályázat célkitűzése, hogy a Kárpát-medencében magyar nyelven tanuló egyetemi hallgatóknak anyanyelvápoló tehetséggondozó fórumot biztosítsanak.

  • Történelmi sporteseményre készül a Miskolci Egyetem

    Történelmi sporteseményre készül a Miskolci Egyetem • 568 napja

    Miskolc, 2022. szeptember 9. - A 2022-es Európai Egyetemi Játékokon elért kimagasló eredményeihez gratulált sportolóinak a Miskolci Egyetem vezetése és a MEAFC sportklub.

  • Állami elismerést kaptak a Miskolci Egyetem oktatói

    Állami elismerést kaptak a Miskolci Egyetem oktatói • 588 napja

    A Miskolci Egyetem öt tanára is állami elismerést kapott az államalapítás ünnepén. Az augusztus 20. alkalmából adományozható kitüntetéseket Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter és Vitályos Eszter, a tárca parlamenti államtitkára adta át Budapesten, a Pesti Vigadóban.

  • Pont Ott Parti karonfogva a Miskolci Egyetemen

    Pont Ott Parti karonfogva a Miskolci Egyetemen • 626 napja

    Könnyed bemutatkozó programokkal, fiatalos koncertekkel, ingyenes programsorozattal készül a Miskolci Egyetem a 2022-es ponthatárhúzásra. A miskolci Pont Ott Parti az Egyetemvárosban várja a fiatalokat július 21-én, csütörtökön délután 5 óra és este 11 óra között.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Horváth Zita rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Berényi Barbara

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Oláh Zsófia

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Berényi Barbara, Balázs Zsófia, Fülöp Petra, Hedrich László, Kiss Viktor, Kecsmár Gergő, Molnár Balázs, Rada János, Venczel-Tóth Evelin, Zsiga Bianka, Smolnicki Szilárd, Oláh Zsófia, Siroki Andrea, Somoskői Dóra

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30