Erősödő együttműködés a középiskolák és a Miskolci Egyetem között

írta Sajtóközlemény, 2017. május 6–ánMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

AKTUALITÁSOK

Ünnepélyes keretek között együttműködési megállapodást írt alá a Miskolci Avasi Gimnázium és a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kara 2017. május 4-én. A megállapodást a Miskolci Egyetem részéről Prof. Dr. Torma András rektor, az Avasi Gimnázium részéről Schmidtné Törő Ágnes igazgató írta alá.

Erősödő együttműködés a középiskolák és a Miskolci Egyetem között

Az együttműködés keretében a Miskolci Egyetem a jövőben fogadni fogja az Avasi Gimná­zium tanulóit a Nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvényben foglaltaknak meg­felelően, hogy a tanulók számára hosszútávon biztosítsa a lehetőséget a törvényben megfogalmazott 50 órás kötelező közösségi szolgálat teljesítéséhez. A tanulók a közössé­gi szolgálat keretében a Műszaki Földtudományi Karon technika- és tudománytörténeti je­lentőségű archív dokumentumok digitalizálási feladataiban vesznek részt, amely anyagok a digitalizálásnak köszönhetően a jövőben szélesebb körben tehetőek elérhetővé.

A Miskolci Egyetem mindig is komolyan vette az egyetemek 3. misszióját, ennek kereté­ben a kultúra általános terjesztését, valamint az Észak-magyarországi régió és Miskolc lakóközössége iránti felelősségvállalást. E tevékenységében az együttműködésben vállalt szerepe olyan következő lépés, amelyet a jövőben szeretne kiterjeszteni további középfo­kú oktatási intézményekkel való együttműködésre is.

Az Avasi Gimnázium szintén már a múltban is kitüntetett figyelmet fordított arra, hogy ta­nulói a Gimnáziumban töltött időben számukra, illetve közösségük számára kiemelkedően hasznos tevékenységet folytassanak, és ehhez részükre minden támogatást megadott és a jövőben is meg kíván adni. A Miskolci Egyetemmel megkezdett együttműködés a két intézmény közötti eddigi kapcsolat tovább fejlesztésének eredménye, amely egy újabb mérföldkő az együttműködések sorában.

Az észak-magyarországi régióban a kitűzött célok megvalósítása az országosnál is jelen­tősebb feladat, az átlagosnál több energiát igényel, növelve ezzel jelen partnerség tényle­ges súlyát és szerepét. 

AKTUALITÁSOK: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 613 cikkből

  • Kortárs Hangon 2023 Nemzetközi Irodalmi pályázat

    Kortárs Hangon 2023 Nemzetközi Irodalmi pályázat • 446 napja

    Az Eszterházy Károly Egyetem már 19. éve szervezi a Kortárs Hangon Nemzetközi Irodalmi Pályázatot, melyen a határainkon túli egyetemek magyar hallgatói is többször sikeresen szerepeltek. A nemzetközi irodalmi pályázat vers és kispróza műfajban kínál lehetőséget tehetséges hallgatóknak. A pályázat célkitűzése, hogy a Kárpát-medencében magyar nyelven tanuló egyetemi hallgatóknak anyanyelvápoló tehetséggondozó fórumot biztosítsanak.

  • Történelmi sporteseményre készül a Miskolci Egyetem

    Történelmi sporteseményre készül a Miskolci Egyetem • 567 napja

    Miskolc, 2022. szeptember 9. - A 2022-es Európai Egyetemi Játékokon elért kimagasló eredményeihez gratulált sportolóinak a Miskolci Egyetem vezetése és a MEAFC sportklub.

  • Állami elismerést kaptak a Miskolci Egyetem oktatói

    Állami elismerést kaptak a Miskolci Egyetem oktatói • 588 napja

    A Miskolci Egyetem öt tanára is állami elismerést kapott az államalapítás ünnepén. Az augusztus 20. alkalmából adományozható kitüntetéseket Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter és Vitályos Eszter, a tárca parlamenti államtitkára adta át Budapesten, a Pesti Vigadóban.

  • Pont Ott Parti karonfogva a Miskolci Egyetemen

    Pont Ott Parti karonfogva a Miskolci Egyetemen • 626 napja

    Könnyed bemutatkozó programokkal, fiatalos koncertekkel, ingyenes programsorozattal készül a Miskolci Egyetem a 2022-es ponthatárhúzásra. A miskolci Pont Ott Parti az Egyetemvárosban várja a fiatalokat július 21-én, csütörtökön délután 5 óra és este 11 óra között.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Horváth Zita rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Berényi Barbara

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Oláh Zsófia

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Berényi Barbara, Balázs Zsófia, Fülöp Petra, Hedrich László, Kiss Viktor, Kecsmár Gergő, Molnár Balázs, Rada János, Venczel-Tóth Evelin, Zsiga Bianka, Smolnicki Szilárd, Oláh Zsófia, Siroki Andrea, Somoskői Dóra

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30