Új vezetőedzővel a kiemelt Bajnokságban

írta Drahos Gábor, 2017. június 21–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

AKTUALITÁSOK

Megújuló edzői stábbal tervezi következő szezonját a MEAFC NB I/B-s kosárlabda csapata. A nemrégiben véget ért szezon során nagyszerű teljesítményt nyújtó, végül 4. helyen záró egyetemisták jövő évi terveiről dr. Fazekas Csabát, a MEAFC kosárlabda szakosztályvezetőjét és Hajdu Rolandot, a leendő vezetőedzőt kérdeztük.

Új vezetőedzővel a kiemelt Bajnokságban

Sikeres szezont zárt a csapat, ám a következő szezonban már új szakmai stáb irányítja a gárdát.

Az elmúlt két évben a kitűzött céljainkat sikeresen teljesítettük, amiért köszönettel tartozunk mindenkinek, aki ehhez hozzájárult. A szezon végére azonban úgy éreztük, hogy további fejlődésünkhöz a szakmai munka terén új impulzusokra van szükség. A vezetőedző személyét illetően mindenképpen olyan valakiben gondolkodtunk, aki helyi kötődésű, ismeri az itteni viszonyokat, ezáltal illeszkedik abba a koncepcióba, amit az elmúlt években képviseltünk.

A leendő szakvezető kosárlabda szempontjából „tősgyökeres borsodi” személy.

Hajdu Roland minden szempontból beleillik az elképzeléseinkbe. Személye, szakmai hivatástudata, kosárlabdáról vallott elképzelése garantálhatja a kontinuitást és a szakmai megújulást. Az ő munkáját pedig az aktív pályafutását befejező Tóth Gábor, valamint Bene Szilárd fogják segíteni.

Milyen szempontok szerint épül fel a jövő évi csapat?

A vezetőedzőtől és segítőitől azt várom, hogy folytassák a megkezdett munkát, saját szakmai elképzeléseiket megvalósítva egy karakteres játékot képviselő, megalkuvást nem tűrően küzdő, minden körülmények között harcos, szerethető csapatot építsenek, amiben a jövőben is kiemelt szerepet kapnak egyetemistáink, valamint a saját utánpótlásunk tehetségei.

Az NB I/B csoportjának kettéválasztásával az utóbbi évek legerősebb bajnoksága indulhat be az ősszel.

Figyelembe véve a felsőház-alsóház kapcsán átalakuló erőviszonyokat, most még nehéz megmondani, hogy a MEAFC mire lesz képes a következő szezonban. Az viszont biztos, hogy a 14 csapatos Kiemelt Bajnokságban a következő idényben sem a szimpatikus vesztes szerepét szeretnénk eljátszani és bízom benne, hogy az újjáépülő és megszépülő Egyetemi Körcsarnokba az elmúlt évekhez hasonlóan jövőre sem győzni járnak majd ellenfeleink.

A szakosztályvezetői összegzést követően Hajdu Roland, a frissen kinevezett vezetőedző is nyilatkozott leendő munkájával kapcsolatban: „Legutóbbi edzősködésem óta eltávolodtam a sportágtól, nem kerestem az újabb lehetőségeket, így engem is meglepett a váratlan felkérés. Nem volt egyszerű a döntés, de a vezetők meggyőztek. A csapat jó szellemű, motiválható játékosokból áll, sokra hivatottak. Döntő volt, hogy egy olyan klubnál dolgozhatom majd, ahol lehetőségem lesz érdemben építeni az utánpótlásra. Egy ízig-vérig miskolci csapat leszünk, szervezett, kemény védekezésre alapuló gyors kosárlabdával. Komoly segítőim lesznek a stábban, már várom a közös munkát!” 

Hajdu Roland (41)
Miskolcon született, házas, feleségével 3 gyermeket nevel.
Tanulmányok: Földes Ferenc Gimnázium, Miskolci Egyetem közgazdász diploma.

Csapatai játékosként: MEAFC, DKSK-Tabori, Tiszaújvárosi Phoenix.
Csapatai edzőként: MEAFC (U-16), MEAFC (NBI/B), Földes-Miskolc KK (NB II), DKSK-Miskolc női (NB I/A másodedző) DKSK-Miskolc női (U-22).
Eredményei: NB I/B 8.hely, NB II Keleti csoport 1. hely, NB II 3. hely.

AKTUALITÁSOK: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 613 cikkből

  • Kortárs Hangon 2023 Nemzetközi Irodalmi pályázat

    Kortárs Hangon 2023 Nemzetközi Irodalmi pályázat • 473 napja

    Az Eszterházy Károly Egyetem már 19. éve szervezi a Kortárs Hangon Nemzetközi Irodalmi Pályázatot, melyen a határainkon túli egyetemek magyar hallgatói is többször sikeresen szerepeltek. A nemzetközi irodalmi pályázat vers és kispróza műfajban kínál lehetőséget tehetséges hallgatóknak. A pályázat célkitűzése, hogy a Kárpát-medencében magyar nyelven tanuló egyetemi hallgatóknak anyanyelvápoló tehetséggondozó fórumot biztosítsanak.

  • Történelmi sporteseményre készül a Miskolci Egyetem

    Történelmi sporteseményre készül a Miskolci Egyetem • 595 napja

    Miskolc, 2022. szeptember 9. - A 2022-es Európai Egyetemi Játékokon elért kimagasló eredményeihez gratulált sportolóinak a Miskolci Egyetem vezetése és a MEAFC sportklub.

  • Állami elismerést kaptak a Miskolci Egyetem oktatói

    Állami elismerést kaptak a Miskolci Egyetem oktatói • 615 napja

    A Miskolci Egyetem öt tanára is állami elismerést kapott az államalapítás ünnepén. Az augusztus 20. alkalmából adományozható kitüntetéseket Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter és Vitályos Eszter, a tárca parlamenti államtitkára adta át Budapesten, a Pesti Vigadóban.

  • Pont Ott Parti karonfogva a Miskolci Egyetemen

    Pont Ott Parti karonfogva a Miskolci Egyetemen • 653 napja

    Könnyed bemutatkozó programokkal, fiatalos koncertekkel, ingyenes programsorozattal készül a Miskolci Egyetem a 2022-es ponthatárhúzásra. A miskolci Pont Ott Parti az Egyetemvárosban várja a fiatalokat július 21-én, csütörtökön délután 5 óra és este 11 óra között.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Horváth Zita rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Berényi Barbara

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Oláh Zsófia

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Berényi Barbara, Balázs Zsófia, Fülöp Petra, Hedrich László, Kiss Viktor, Kecsmár Gergő, Molnár Balázs, Rada János, Venczel-Tóth Evelin, Zsiga Bianka, Smolnicki Szilárd, Oláh Zsófia, Siroki Andrea, Somoskői Dóra

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30