Remek csapatmunkával újabb idegenbeli MEAFC siker!

írta MEAFC kosárlabda szakosztály , 2017. október 18–ánMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

AKTUALITÁSOK

Az odahaza eddig veretlen Törökbálint otthonából távozott győzelemmel a csapat! A házigazda MTK elsősorban centerei játékára épített a mérkőzés elején, így a 212 cm magas Szabó mellett az alacsonyabb, de rendkívül mozgékony Bihari is kosarakkal kezdett.

Remek csapatmunkával újabb idegenbeli MEAFC siker!

Az odahaza eddig veretlen Törökbálint otthonából távozott győzelemmel a csapat!

A házigazda MTK elsősorban centerei játékára épített a mérkőzés elején, így a 212 cm magas Szabó mellett az alacsonyabb, de rendkívül mozgékony Bihari is kosarakkal kezdett. A vendégek lendületét Drahos két triplája adta meg, majd villámgyors lerohanásokkal és Galló kosarakkal operáltak a borsodiak. A hazaiak hiába váltogatták folyamatosan védekezésüket, a sűrűn forgatott MEAFC védekezésben és támadásban is koncentrált maradt. A negyed legvégén Máté higgadtan elengedett gyönyörű triplája stabil miskolci előnyt jelentett (20-28).

A fővárosiaknál Jakab kezdett belelendülni, a vendégeknél pedig a fővárosi illetőségű Timkó mutatta meg, hogy bizony vele is lehet számolni a jövőben. Fontos lepattanókat és kosarakat szerzett, így Béres és Lippai mellett rendkívül hasznosan tudtak „forogni” a MEAFC magasemberei. Továbbra is jól védekezett a Miskolc, megérdemelten állandósult félidőre a közel tíz pontos vezetés (32-39).

Béres remek megmozdulásaival folytatódott a mérkőzés, majd a Szögi-Drahos páros szervezett eredményesen (a lefújásig együttesen 13 gólpasszt osztottak ki a társaknak). A hazaiak távolról szinte alig próbálkoztak, és hiába érkezett Baross személyében újabb 210 cm magas játékos, a MEAFC tartotta előnyét (54-63).

Nagy és Bihari pontjaival kezdett hajrázni az MTK, ám Kopasz és Máté jó helyezkedése szintén kosarakat eredményezett. A vendégek játéka a kitámadó hazai védekezés ellenére is formás maradt, ám egymást követően három ajtó-ablakra játszott ziccerük is kimaradt, amikből azonnal büntetett és közelebb lopózott a Törökbálint. Még akkor sem csüggedtek a miskolci legények, amikor – a remekül játszó, de hárompontossal idén első alkalommal próbálkozó - Bihari emberről elengedett palánkos triplájával kiegyenlített a házigazda (65-65). Az izgalmasra sikeredett végjátékban Máté szemfüles kosara mellett Szögi célzott hibátlanul a büntetővonalról, ám Jakab kosár jó plusz egyes játékával újra 1 pontra olvadt a különbség. Szögi ismét bedobta a büntetőit, majd a MEAFC kivédekezte az utolsó támadást, így egy rendkívül értékes sikert elkönyvelve győzelemmel távozhatott az odahaza addig még veretlen Törökbálint otthonából (71-74).

MTK Törökbálint – MEAFC 71-74 (20-28, 12-11, 22-24, 17-11)

NB I/B Piros csoport 5. forduló. Törökbálint, Bálint Márton Iskola.

Vezette: Válé Flórián, Maár Gábor, Nepp László.

MTK: Jakab (19), Dobos (3/3), Boinitzer (4), Bihari (18), Szabó (13). Csere: Nagy (6), Máriás (4), Bognár (2), Mohay (2), Baross. Edző: Simon Nándor.

MEAFC: Szögi (11/3), Drahos (9/9), Kopasz (6), Galló (9), Béres (6). Csere: Máté (12/3), Timkó (10), Lippai (6), Orliczki M. (3/3), Takács (1), Orosz. Edző: Bene Szilárd.

Bene Szilárd, edző: Gratulálok a játékosainknak, megmutatták hogyan kell akarni a győzelmet, ma ennyivel voltunk jobbak a Törökbálinál. Nehéz időszak van mögöttünk, remélem, innen már csak felfelé vezet az utunk. Céljaink változatlanok, idén a jövő alapjait kívánjuk lerakni.

AKTUALITÁSOK: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 517 cikkből

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30