Zsinórban harmadik győzelmünket arattuk!

írta MEAFC kosárlabda szakosztály , 2017. október 30–ánMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

AKTUALITÁSOK

Takács triplájával kezdődött a megegyező mérleggel (4 győzelem, 2 vereség) 3. és 4. helyen álló csapatok találkozója, majd kisvártatva Szögi és Máté is beköszönt távolról. Az eredményes hazai kezdést pontszegény, de annál nagyobb sebességű folytatás követte.

Zsinórban harmadik győzelmünket arattuk!

Küzdelmes és izgalmas mérkőzést láthattak a szép számban kilátogató nézők!

Takács triplájával kezdődött a megegyező mérleggel (4 győzelem, 2 vereség) 3. és 4. helyen álló csapatok találkozója, majd kisvártatva Szögi és Máté is beköszönt távolról. Az eredményes hazai kezdést pontszegény, de annál nagyobb sebességű folytatás követte. A bonyhádiak kihasználták a házigazda hibáit, így közelebb jöttek is a negyed végére (14-11).

Szögi robogott, Timkó horgolt, Drahos triplát dobott, Morgen edző pedig nem tehetett mást, mint időt kért (21-11). Timkó újabb pontjaira a Bonyhád rutinos játékosai válaszoltak. Tömösváry betörésből, a sérülésből visszatérő Jilling pedig távolról volt eredményes. Béres gyönyörű passza után Galló dobott kosarat, ám a védekezések kicsit szellősre sikerültek, így Tömösváry újabb pontjaival felzárkóztak a vendégek. A villámgyors Gombos büntetőket harcolt ki, ám a hazaiaknál Drahos is elemében volt. Gólpasszal, tempóval és jó betöréssel vétette észre magát, utóbbiból – Máté bevonásával - Takács dobott szép hármast. Máté azonnal tempót is dobott, vezetett is féltávnál a MEAFC (38-29).

Nevezhetjük a büntetődobások negyedének is a harmadik szakaszt, hiszen a felek összesen 23 alkalommal kísérletezhettek a vonal mögül ebben a 10 percben. A MEAFC tisztára játszott triplái kimaradtak, ám Galló bentről betalált. Kovács triplázott kétszer is a túloldalon, majd üde színfolt volta sok büntető között egy eredményes Szögi-Timkó összjáték. A negyed végén a remekül játszó Szögi büntette büntetőkkel és ziccerrel a sportszerűtlen magatartásért technikai hibát is kapó Bonyhádot. Timkó behorgolt még egy kosarat ballal, majd Drahos osztotta ki Szöginek szépen a sarokba a slusszpoént (59-49).

Sokkal kevesebb büntető a zárásban sem esett (20), ám a csapatok ezúttal mezőnyben is remekeltek. Faragó tempóját egy Kopasz-Tömösváry triplaváltás követte, majd Drahos jegyzett gól jó plusz egyes játékot (66-56). A vendég időkérés után Faragó fújt eredményes dunántúli riadót, mert hárompontosát Gombos és Somogyfoki gyors kosara követte (66-63). A pillanatok alatt elolvadt hazai előnyt Kopasz gyönyörű megmozdulással, Takács pedig palánkos tempóval próbálta visszahízlalni. Takács hármasára nagy szükség volt később is, hiszen Faragó és Tömörsváry sem tétlenkedett (73-68). Újabb vendég büntetők után Szögi jutott könnyű ziccerig, majd szerzett labdáig. A MEAFC innen már nem engedte ki a kezéből a mérkőzést.

Rutinos játékkal okosan támadtak, majd a kötelezően érkező bonyhádi szabálytalanságokért megítélt büntetőket hibátlanul értékesítették. Takács utolsó másodperces „talált gólja” után jogosan járt a hazai publikum vastapsa a fiúknak. Egy erős és elszánt Bonyhádot sikerült legyőzni a Miskolcnak (84-74).

MEAFC – Bonyhádi KSE 84-74 (14-13, 24-16, 21-20, 25-25)

NB I/B Piros csoport 7.forduló. Miskolc, Körcsarnok.

Vezette: Vida Béla, Gaál István, Domán István.

MEAFC: Szögi (23/3), Takács (17/9), Máté (5/3), Galló (8), Béres (2). Csere: Timkó (12), Drahos (10/3), Kopasz (5/3), Lippai (2), Orliczki M. Edző: Bene Szilárd.

Bonyhád: Somogyfoki P. (10/3), Faragó (11/3), Gébert (2), Kovács (8/6), Tömösváry (21/6). Csere: Gombos (9), Somogyfoki Sz. (8), Jilling (5/3). Edző: Morgen Frigyes.

Bene Szilárd, vezetőedző: Egy izgalmas és színvonalas mérkőzést játszottunk a bajnokság egyik élcsapatával. Annak ellenére, hogy végig mi vezettünk, többször is izgalmassá tettük a találkozót. Az utolsó három mérkőzésen küzdésből és akarásból jelesre vizsgáztunk, bízom benne, hogy végérvényesen sikerült kimozdítani a csapatot az átmeneti hullámvölgyből. Köszönöm a srácoknak a közös munkát és az együtt átélt győzelmeket, a közönségünknek pedig a kitartó bíztatást. Bízom benne, hogy a továbbiakban is felfelé fog ívelni a MEAFC pályája.

AKTUALITÁSOK: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 613 cikkből

  • Kortárs Hangon 2023 Nemzetközi Irodalmi pályázat

    Kortárs Hangon 2023 Nemzetközi Irodalmi pályázat • 471 napja

    Az Eszterházy Károly Egyetem már 19. éve szervezi a Kortárs Hangon Nemzetközi Irodalmi Pályázatot, melyen a határainkon túli egyetemek magyar hallgatói is többször sikeresen szerepeltek. A nemzetközi irodalmi pályázat vers és kispróza műfajban kínál lehetőséget tehetséges hallgatóknak. A pályázat célkitűzése, hogy a Kárpát-medencében magyar nyelven tanuló egyetemi hallgatóknak anyanyelvápoló tehetséggondozó fórumot biztosítsanak.

  • Történelmi sporteseményre készül a Miskolci Egyetem

    Történelmi sporteseményre készül a Miskolci Egyetem • 592 napja

    Miskolc, 2022. szeptember 9. - A 2022-es Európai Egyetemi Játékokon elért kimagasló eredményeihez gratulált sportolóinak a Miskolci Egyetem vezetése és a MEAFC sportklub.

  • Állami elismerést kaptak a Miskolci Egyetem oktatói

    Állami elismerést kaptak a Miskolci Egyetem oktatói • 613 napja

    A Miskolci Egyetem öt tanára is állami elismerést kapott az államalapítás ünnepén. Az augusztus 20. alkalmából adományozható kitüntetéseket Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter és Vitályos Eszter, a tárca parlamenti államtitkára adta át Budapesten, a Pesti Vigadóban.

  • Pont Ott Parti karonfogva a Miskolci Egyetemen

    Pont Ott Parti karonfogva a Miskolci Egyetemen • 650 napja

    Könnyed bemutatkozó programokkal, fiatalos koncertekkel, ingyenes programsorozattal készül a Miskolci Egyetem a 2022-es ponthatárhúzásra. A miskolci Pont Ott Parti az Egyetemvárosban várja a fiatalokat július 21-én, csütörtökön délután 5 óra és este 11 óra között.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Horváth Zita rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Berényi Barbara

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Oláh Zsófia

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Berényi Barbara, Balázs Zsófia, Fülöp Petra, Hedrich László, Kiss Viktor, Kecsmár Gergő, Molnár Balázs, Rada János, Venczel-Tóth Evelin, Zsiga Bianka, Smolnicki Szilárd, Oláh Zsófia, Siroki Andrea, Somoskői Dóra

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30