Védekezésével nyert csatát a MEAFC!

írta MEAFC, 2018. március 13–ánMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

AKTUALITÁSOK

A lepattanók harcát fölényesen uralva, az utolsó öt percben kosarat sem kapva fordított és nyert a miskolci kosárcsapat! A hazaiak kezdtek energikusabban, míg a vendégek több pontatlan támadással nyitották a mérkőzést. Takács tempódobását követően azonban a sérüléséből felépült Béres volt közelről eredményes.

Védekezésével nyert csatát a MEAFC!

A lepattanók harcát fölényesen uralva, az utolsó öt percben kosarat sem kapva fordított és nyert a miskolci kosárcsapat!

A hazaiak kezdtek energikusabban, míg a vendégek több pontatlan támadással nyitották a mérkőzést. Takács tempódobását követően azonban a sérüléséből felépült Béres volt közelről eredményes. A negyed derekán lépett először pályára miskolci színekben az amerikai Cole-Brinson, aki azonnal kosarakkal mutatkozott be a – bonyhádi csarnok felújítása miatt zombai „albérletben” játszó – házigazdáknak és csapattársainak is. Kiegyenlített küzdelem végén mondhatni döntetlennel zárult a nyitány (18-19).

A remek felépítésű hazai centerek között Lippai szorgoskodott eredményesen. Kosaraival a MEAFC tartotta a lépést a Somogyfoki testvérek vezette Bonyháddal szemben. A negyed végén Orliczki dobott rendes és majdnem triplát a folyamatos hazai zónavédekezés ellen, így a félidőben sem tudott megugrani a roppant motivált Bonyhád (41-36).

Fordulást követően tovább keményedett a küzdelem. Sportszerűtlen hibák és technikai miatt is sípszó harsant, így 18 büntető született csak ebben a részben. Máté jól szedte össze a labdákat, majd Lippainak segített támadó lepattanót szerezni, amiből fontos kosár születhetett (55-53). A vendégek által várva várt egyenlítés helyett Jilling büntetői érkeztek, amit még egy hármassal is megtoldottak a hazaiak, így továbbra is maradt Tolna megyében az előny (62-57).

A két légiós triplaváltásával folytatódott a meccs. Előbb Cole-Brinson, majd Lazic is betalált kintről, de Kopasz és Homoki sem hibázott a sarokból. Igaz, utóbbi rálépett a vonalra, így csupán kettő, de annál értékesebb pontot szállított a miskolci kalapba. Öt perc és tíz másodperc volt hátra, amikor Baki bedobta az egyik büntetőjét (70-65). Ezután több, mint öt perces gólcsendet „védekezett össze” a MEAFC. A reteszként záró borsodi védelem minden labdát begyűjtött (57-33 arányban nyerték a vendégek a lepattanók csatáját), majd Drahos triplázott sikeresen egy újabb visszaszerzett támadó után. A miskolci irányító labdaszerzését követően a remekül játszó (27 pont, 11 lepattanó) Cole-Brinson ziccerrel előbb kiegyenlített, majd faultos kosarával három egységnyire növelte az előnyt (70-73).

A bonyhádiak továbbra sem találtak utat a gyűrűig, utolsó időkérésük során kigondolt hárompontosuk kimaradt, amit Drahos továbbított azonnal az induló Kopasznak. A boldog miskolci kispad és maroknyi vendégszurkoló boldogan tapsolta meg a látványos zsákolást és az értékes győzelem megszerzését, ám a találkozó végül egy igazából már tét nélküli hazai kosárral zárult (72-75).

Rangadóval folytatódik pénteken Miskolcon a bajnokság. A tavalyi elődöntős ellenfelünk, a jelenlegi második helyezett Veszprém érkezik a Körcsarnokba. Hajrá, MEAFC!

Bonyhádi KSE – MEAFC 72-75 (18-19, 23-17, 21-21, 10-18)

NB I/B Piros csoport 20. forduló. Zomba, Zombai Általános Iskola.

Vezette: Radnóti Miklós, Kovács Nimród, Csallóközi Gábor.

Bonyhád: Lazic (9/3), Somogyfoki P. (17/9), Baki (12/3), Somogyfoki Sz. (15), Tömösváry (10). Csere: Jilling (4), Fetzer (3/3), Kovács (2), Csobán. Edző: Morgen Frigyes.

MEAFC: Takács (4), Drahos (12/6), Homoki (2), Timkó (3), Béres (3). Csere: Cole-Brinson (27/3), Lippai (12), Kopasz (5/3), Orliczki M. (5/3), Máté (2). Edző: Walke Károly.

Walke Károly, vezetőedző: Nehéz mérkőzésen, nagyon fontos győzelmet arattunk. A végjátékban fegyelmezetten, koncentráltan védekeztünk és támadtunk. Minden játékosom hozzátette a mérkőzéshez azt a munkát, amivel egy ilyen csatát meg lehetett nyerni. Jár a gratuláció Nekik!

AKTUALITÁSOK: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 613 cikkből

  • Kortárs Hangon 2023 Nemzetközi Irodalmi pályázat

    Kortárs Hangon 2023 Nemzetközi Irodalmi pályázat • 474 napja

    Az Eszterházy Károly Egyetem már 19. éve szervezi a Kortárs Hangon Nemzetközi Irodalmi Pályázatot, melyen a határainkon túli egyetemek magyar hallgatói is többször sikeresen szerepeltek. A nemzetközi irodalmi pályázat vers és kispróza műfajban kínál lehetőséget tehetséges hallgatóknak. A pályázat célkitűzése, hogy a Kárpát-medencében magyar nyelven tanuló egyetemi hallgatóknak anyanyelvápoló tehetséggondozó fórumot biztosítsanak.

  • Történelmi sporteseményre készül a Miskolci Egyetem

    Történelmi sporteseményre készül a Miskolci Egyetem • 595 napja

    Miskolc, 2022. szeptember 9. - A 2022-es Európai Egyetemi Játékokon elért kimagasló eredményeihez gratulált sportolóinak a Miskolci Egyetem vezetése és a MEAFC sportklub.

  • Állami elismerést kaptak a Miskolci Egyetem oktatói

    Állami elismerést kaptak a Miskolci Egyetem oktatói • 616 napja

    A Miskolci Egyetem öt tanára is állami elismerést kapott az államalapítás ünnepén. Az augusztus 20. alkalmából adományozható kitüntetéseket Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter és Vitályos Eszter, a tárca parlamenti államtitkára adta át Budapesten, a Pesti Vigadóban.

  • Pont Ott Parti karonfogva a Miskolci Egyetemen

    Pont Ott Parti karonfogva a Miskolci Egyetemen • 653 napja

    Könnyed bemutatkozó programokkal, fiatalos koncertekkel, ingyenes programsorozattal készül a Miskolci Egyetem a 2022-es ponthatárhúzásra. A miskolci Pont Ott Parti az Egyetemvárosban várja a fiatalokat július 21-én, csütörtökön délután 5 óra és este 11 óra között.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Horváth Zita rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Berényi Barbara

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Oláh Zsófia

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Berényi Barbara, Balázs Zsófia, Fülöp Petra, Hedrich László, Kiss Viktor, Kecsmár Gergő, Molnár Balázs, Rada János, Venczel-Tóth Evelin, Zsiga Bianka, Smolnicki Szilárd, Oláh Zsófia, Siroki Andrea, Somoskői Dóra

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30