Több mint 2000 gólya a 280. tanévben

írta minap.hu, 2014. szeptember 8–ánMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

AKTUALITÁSOK

Megkezdődött a 280. tanév a Miskolci Egyetemen, az intézményben idén több mint 2000 elsőéves hallgató kezdi meg tanulmányait.

Több mint 2000 gólya a 280. tanévben

Mérföldkőhöz érkezett a Miskolci Egyetem az idei tanévben, mondta Torma András, az egyetem rektora a tanévnyitó ünnepségen. A Nemak Győr Kft.-vel aláírt együttműködési megállapodás keretében ugyanis elkezdődött a duális képzés az egyetemen.

Ennek révén az érintett hallgatók az elméleti tudás mellett gyakorlati tapasztalatokat is szereznek, méghozzá egyetemi képzésük minden évében, így piacképesebb lesz a diplomájuk.

Eskütételük után Kriza Ákos, Miskolc polgármestere jelképesen átadta a város kulcsát az elsőéveseknek. Köszöntőjében hangsúlyozta: fontos, hogy választott szakterületükön biztos tudást szerezzenek, azonban egy-egy vizsga eredményénél meghatározóbb az elkötelezettség.

Idén nyolc karon több mint tizenkétezer hallgatója van az universitasnak. Népszerűek a mesterszakok, annak ellenére, hogy a Miskolci Egyetem több szakán országos szinten is kiemelkedően magasak voltak az idei ponthatárok.

forrás: minap.hu
fotó: Mocsári László

AKTUALITÁSOK: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 467 cikkből

 • Valétálás a Miskolci Egyetemen

  Valétálás a Miskolci Egyetemen • 21 napja

  Fáklyás menettel, selmeci dalokat énekelve búcsúztak el az egyetemtől és a várostól a végzős hallgatók Miskolcon. Ünnepélyes keretek között, ünnepi beszédekkel kezdődött 2019. június 26-án 21 órakor a végzős miskolci egyetemisták búcsúünnepsége, a Szalamander.

 • Stratégiai megállapodást kötött a TS Hungaria Járműjavító Kft. és a Miskolci Egyetem

  Stratégiai megállapodást kötött a TS Hungaria Járműjavító Kft. és a Miskolci Egyetem • 44 napja

  A Miskolci Egyetem és a TS Hungaria Kft. május 30-án ünnepélyes keretek között írt alá stratégiai megállapodást, amelynek célja az együttműködés szorosabbra fűzése, és a kapcsolódási pontok meghatározása.

 • Műszaki Tudomány az Észak-Kelet Magyarországi Régióban 2019

  Műszaki Tudomány az Észak-Kelet Magyarországi Régióban 2019 • 44 napja

  "Műszaki Tudomány az Észak-Kelet Magyarországi Régióban 2019" címmel konferenciát rendezett a Miskolci Egyetemen 2019. május 29-én (szerdán) a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kara, Műszaki Anyagtudományi Kara, Gépészmérnöki és Informatikai Kara, valamint Gazdaságtudományi Kara, a Magyar Tudományos Akadémia Debreceni Területi Bizottság Műszaki Szakbizottsága, a Magyar Tudományos Akadémia Miskolci Területi Bizottsága, továbbá a Debreceni Egyetem Gépészmérnöki Tanszéke.

 • Tizedik, Jubileumi tanévét zárta a Szépkorúak Akadémiája a Miskolci Egyetemen

  Tizedik, Jubileumi tanévét zárta a Szépkorúak Akadémiája a Miskolci Egyetemen • 56 napja

  Május 24-én pedig elsősorban örömöt – 120 hallgató vehette át oklevelét a 2018/2019-es tanév lezárásával, a 128 órás képzés elvégzésével. A Miskolci Egyetem az Európai Unió gerontológiai programjához kapcsolódva a Miskolci Nőknek Is Esélyt Alapítvánnyal együttműködve 2009 szeptemberében az országban elsőként hirdette meg a jelentős létszámot vonzó Szépkorúak Akadémiája programsorozatát.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30