A Miskolci Egyetem és a Joyson Safety Systems Hungary Kft. megújította stratégiai együttműködési megállapodását

írta Sajtóközlemény, 2019. szeptember 14–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

AKTUALITÁSOK

Szeptember 11-én Prof. Dr. Torma András, a Miskolci Egyetem rektora és Prof. Dr. Deák Csaba az egyetem kancellára együttműködési megállapodást írtak alá a Joyson Safety Systems Hungary Kft. ügyvezetőjével, Kersten Bachmann-nal.

A Miskolci Egyetem és a Joyson Safety Systems Hungary Kft. megújította stratégiai együttműködési megállapodását

2019. szeptember 11-én Prof. Dr. Torma András, a Miskolci Egyetem rektora és Prof. Dr. Deák Csaba az egyetem kancellára együttműködési megállapodást írtak alá a Joyson Safety Systems Hungary Kft. ügyvezetőjével, Kersten Bachmann-nal.

A stratégiai megállapodás valójában egy már meglévő együttműködés és partnerség megújítása, hiszen a cég már évek óta duális képzési partnere a Miskolci Egyetemnek.

A Joyson Safety Systems Hungary Kft. (JSS) célja, hogy szerepvállalásával hozzájáruljon ahhoz, hogy Miskolcon mind a szakképzés, mind a felsőoktatás terén a lehető leggyakorlatiasabb képzés legyen elérhető. A cégnek jelenleg a Miskolci Egyetem négy karával, a Műszaki Földtudományi Karral, a Műszaki Anyagtudományi Karral, a Gépészmérnöki és Informatikai Karral, illetve a Gazdaságtudományi Karral van együttműködése a duális képzés tekintetében.

A Miskolci Egyetem és a JSS duális együttműködésének köszönhetően jelenleg mintegy 30 hallgató kap lehetőséget arra, hogy az elméleti ismereteit gyakorlati tudással párosítsa a cég mentorainak segítségével. Ezen túlmenően a cég diákmunkára, nyári gyakorlatra és szakdolgozat írásra is lehetőséget biztosít, mely utóbbi során nemcsak a téma kiválasztásában, hanem a feldolgozásában is szakmai segítséget nyújt.

A mai napon aláírt kölcsönös előnyökön alapuló új stratégiai megállapodásban a partnerek törekszenek a jövőbeni kapcsolódási pontok erősítésére, amelyet a felek egy ún. Munkaprogram keretein belül az alábbi területeken határoztak meg:

  • pályázati lehetőségek közös kiaknázása,
  • JSS projektfeladatok kiírása a hallgatók számára, Campuson kívüli softskill fejlesztés és mentorálás,
  • a Formula Racing Miskolc csapatának szponzorálása és mentorálása,
  • szakmai elméleti és gyakorlati tudástranszfer, illetve infrastruktúra kölcsönös biztosítása,
  • vendégelőadások a Joyson Safety Systems Hungary Kft. szakemberei által magyar és angol nyelven,
  • egyetemi rendezvényekhez való kapcsolódás lehetőségének vizsgálata, kutatás-fejlesztési tevékenységekben való aktív együttműködés.

A Joyson Safety Systems Hungary Kft. jó példája szeretne lenni a Miskolci Egyetemmel való gyakorlatorientált és a hallgatók számára hasznos együttműködés terén és vonzó munkahelyként vonzó autóipari életpályát szeretne kínálni a Miskolci Egyetemen végző hallgatók számára.

Fotó: Kiss Viktor

AKTUALITÁSOK: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 517 cikkből

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30