Észak Állásbörze

írta Oláh Zsófia, 2019. október 2–ánMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

AKTUALITÁSOK

Másodszor rendezték meg a Miskolci Egyetemen az Észak Állásbörze, amely a tavalyihoz hasonló sikert hozott: a többtucatnyi munkát kínáló cég, vállalkozás standjait sok százan keresték fel. Sokan már munkaszerződés konkrét ígéretével távoztak az állásbörzéről, mások több kedvező ajánlat közül választhatnak majd.

Észak Állásbörze

Miért vállalkozott az Észak-Magyarország napilap az állásbörze megrendezésére? Mert a lap fontosnak tartja, hogy a megyéről szóló hírek, információk közlésén túl részt vegyen az olyan közösségek építésében is, amelyek az itt élők boldogulását, fejlődését szolgálják. Az újság olvasótábora jelentős részben munkavállalókból és munkáltatókból áll, így az általuk szervezett állásbörzék lehetőséget biztosítanak arra, hogy ez a két tábor összetalálkozzék. A helyszínen aztán már csak a két félen múlik, hogy sikerül-e az akkor még „laza” kapcsolatot egy munkaszerződéssel szorosabbá fűzni, és ezzel az érdekeket egy irányba terelni.

Az Észak Állásbörze népszerűségének egyik oka az a már megyénket is nagyban érintő jelenség, hogy egyszerre van jelen a munkanélküliség és a munkaerőhiány. Ez utóbbi ma már legalább annyi fejtörést okoz a foglalkoztatási szakembereknek, mint az elmúlt évtizedekben a munkanélküliségi ráta növekedése. Félszáz munkáltató és sok száz munkát kereső találkozott csütörtökön az állásbörzén, amely jelzi, hogy – ahogy Maros Éva értékesítési vezetőnk köszöntőjében fogalmazott: „Az Észak-Magyarország ma már több, mint egy újság, mert tevékeny szerepet akar vállalni a megye sorsának alakításában.” Az idei immár a második nagy állásbörze az Észak-Magyarország szervezésében; már két kisebbet is rendeztek korábban Tiszaújvárosban és Kazincbarcikán. A megyeszékhely adott otthont továbbá az Észak Expó kiállításoknak, amelyeken a megye gazdasági szereplői kaptak lehetőséget a bemutatkozásra.

Dr. Gerőcs-Tóth Andrea, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal főigazgatója azzal érzékeltette a munkanélküliség és a munkaerőhiány kettős jelenlétét megyénkben, hogy a kormányhivatal immár standdal volt jelen az Észak Állásbörzén, azaz belépett azon munkáltatók közé, akik ilyen módon keresik az új, képzett munkaerőt soraikba. „A munkavállalók szempontjából örvendetes, hogy egyre több, egyre nagyobb presztizsű és biztos megélhetést nyújtó munkahelyek közül válogathatnak – hangsúlyozta a főigazgató. – Ez azért nem mindig volt így. Ha csak tíz év távlatára tekintünk vissza és megnézzük a megye foglalkoztatási adatait, láthatjuk, hogy akkor mintegy 70 ezer regisztrált munkanélküli volt a megyében. Ez az adat mára – örvendetesen – 35 ezerre csökkent.”

Az állásbörzén résztvevő cégek a gazdaság sokféle ágából jöttek össze. Jelen voltak az olyan multik, mint a Bosch, a Jabil, a Joyson, a Nestlé vagy a Vodafone, de kisebb cégek, pl. a D&D Drótáru Zrt. vagy a Work-Force Kft. is képviseltették magukat. Az állásbörzére látogatóknak igen bőséges munkaválaszték állt a rendelkezésére, így aki állásszerzési céllal érkezett a helyszínre, az nagy valószínűséggel talált is neki való munkát.

AKTUALITÁSOK: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 613 cikkből

  • Kortárs Hangon 2023 Nemzetközi Irodalmi pályázat

    Kortárs Hangon 2023 Nemzetközi Irodalmi pályázat • 436 napja

    Az Eszterházy Károly Egyetem már 19. éve szervezi a Kortárs Hangon Nemzetközi Irodalmi Pályázatot, melyen a határainkon túli egyetemek magyar hallgatói is többször sikeresen szerepeltek. A nemzetközi irodalmi pályázat vers és kispróza műfajban kínál lehetőséget tehetséges hallgatóknak. A pályázat célkitűzése, hogy a Kárpát-medencében magyar nyelven tanuló egyetemi hallgatóknak anyanyelvápoló tehetséggondozó fórumot biztosítsanak.

  • Történelmi sporteseményre készül a Miskolci Egyetem

    Történelmi sporteseményre készül a Miskolci Egyetem • 557 napja

    Miskolc, 2022. szeptember 9. - A 2022-es Európai Egyetemi Játékokon elért kimagasló eredményeihez gratulált sportolóinak a Miskolci Egyetem vezetése és a MEAFC sportklub.

  • Állami elismerést kaptak a Miskolci Egyetem oktatói

    Állami elismerést kaptak a Miskolci Egyetem oktatói • 578 napja

    A Miskolci Egyetem öt tanára is állami elismerést kapott az államalapítás ünnepén. Az augusztus 20. alkalmából adományozható kitüntetéseket Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter és Vitályos Eszter, a tárca parlamenti államtitkára adta át Budapesten, a Pesti Vigadóban.

  • Pont Ott Parti karonfogva a Miskolci Egyetemen

    Pont Ott Parti karonfogva a Miskolci Egyetemen • 615 napja

    Könnyed bemutatkozó programokkal, fiatalos koncertekkel, ingyenes programsorozattal készül a Miskolci Egyetem a 2022-es ponthatárhúzásra. A miskolci Pont Ott Parti az Egyetemvárosban várja a fiatalokat július 21-én, csütörtökön délután 5 óra és este 11 óra között.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Horváth Zita rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Berényi Barbara

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Oláh Zsófia

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Berényi Barbara, Balázs Zsófia, Fülöp Petra, Hedrich László, Kiss Viktor, Kecsmár Gergő, Molnár Balázs, Rada János, Venczel-Tóth Evelin, Zsiga Bianka, Smolnicki Szilárd, Oláh Zsófia, Siroki Andrea, Somoskői Dóra

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30