Berényi Barbi kapta a Furmann Dávid-díjat

írta Borsod Online, MEgazin, 2020. március 17–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

AKTUALITÁSOK

Berényi Barbi, a MEgazin újságírója kapta a 2019-es írásaiért a Furmann Dávid-díjat, amelyet az alapítvány kuratóriuma ítélt oda.

Berényi Barbi kapta a Furmann Dávid-díjat

Berényi Barbi, anglisztika szakos hallgató, a MEgazin újságírója kapta a 2019-es írásaiért a Furmann Dávid-díjat, amelyet az alapítvány kuratóriuma ítélt oda.

A díjátadót a MEgazin rendhagyó stábülésén tartották március 9-én, amelyen ott volt Furmann Dávid édesanyja, dr. Pankucsi Márta jogász-szociológus is. Az ünnepélyes eseményen jelen voltak a kuratórium tagjai, Bujdos Attila, az Észak-Magyarország újságírója, szerkesztője, valamint Szűcs Tamás középiskolai tanár, a PDSZ elnöke, aki egyben egykori, Földes gimnáziumbeli osztályfőnökeként történetekkel idézte fel és méltatta Furmann Dávid alakját.

Furmann Dávid (1979-2016) politológus volt, aki az újságírásban is kipróbálta tehetségét egyetemista korában, valamint írt verseket, dalszövegeket, tanulmányokat. A cikkeit, elemzéseit, interjúit is tartalmazza a Szoba Kiadónál 2007-ben megjelent Soul Brother című kötete. Az emlékét őrző alapítvány egyebek között egyetemi újságírók munkáját ismeri el. Annak idején a MERt újságnál (a MEgazin jogelődje - a szerk.) is díjazták az egyetemi újságírók munkáját.

A kuratórium részéről Bujdos Attila újságíró adta át a díjat, aki így fogalmazott: Berényi Barbi az írásaiban „az előtte járóktól különbözni akaró, a tudatos élet módjában sok tekintetben bizonytalan, tanácsokat váró korosztályhoz beszél. Élni. Hogyan élni. Az üzenet a jelent nagyítja. Az eltékozolt idő: eltékozolt idő. Kezdj magaddal valamit. Ismerd fel a lehetőséget. A maga felismert lehetőségét a biztatásra használja. Fogadjuk el: ma és itt ez is lehet az újságírás, az új utakat kereső szakma értelme. Ha ilyennek ismeri a közönségét, ez tényleges szolgálat. Értelmes munka, távlatokkal” - összegezte méltató gondolatait Bujdos Attila.

Szívből gratulálunk, Barbi! :-)
MEgazin Szerkesztőség

Fotók: Kiss Viktor

AKTUALITÁSOK: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 505 cikkből

 • Tájékoztatnak, segítséget nyújtanak, és amennyiben szükséges, biztosítják a rendet

  Tájékoztatnak, segítséget nyújtanak, és amennyiben szükséges, biztosítják a rendet • 5 napja

  A veszélyhelyzetben jelentkező feladatok kapcsán a Magyar Honvédségnek, a magyar katonáknak kiemelkedő szerepe van abban, hogy folyamatosan segítsék, tájékoztassák és támogassák a magyar embereket.

 • KJI Esszépályázati felhívás 2020 - Határidőváltozás! • 7 napja

  A Kisebbségi Jogvédő Intézet esszépályázatot hirdet külhoni és magyarországi egyetemi hallgatóknak (jogász, társadalomtudományi, politológus szak), fiatal jogászoknak és kisebbségvédelemmel foglalkozó pályakezdő külhoni fiataloknak az alábbiak szerint.

 • Nyomtatás 3D-ben

  Nyomtatás 3D-ben • 7 napja

  Még, ha saját magunkat nem is, de a technika rohamos fejlődésének hála gyakorlatilag bármit ki tudunk nyomtatni 3D-ben, ami csak eszünkbe jut. De hogyan jutottunk el idáig? Vajon előfordulhat, hogy a jövőben egy hagyományosnak mondható Canon nyomtató mellett majd minden háztartásban lesz egy 3D-s változat is?

 • Cleanfluencerek

  Cleanfluencerek • 8 napja

  Az utóbbi időben sokkal fontosabb lett a takarítás és a folytonos fertőtlenítés. Ezért pont jókor tört be a köztudatba a kifejezés, amit eredetileg Marie Kondo takarítással és annak örömével foglalkozó sorozata mutatott be a világnak.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30