Érdekességek és aktualitások a Miskolci Egyetem életéből

írta sajtóanyag, 2020. március 19–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

AKTUALITÁSOK

Az alábbi cikkben pár aktuális hírt emelünk ki az egyetem hírleveléből, mint például a rendkívüli ügyfélszolgálat részletei vagy az oktatási hivatal tájékoztatása az elrendelt vészhelyzettel kapcsolatban.

Érdekességek és aktualitások a Miskolci Egyetem életéből

AZ EGYETEMEN MEGRENDEZÉSRE KERÜLŐ ESEMÉNYEK ELMARADNAK

 
A kormány által kihirdetett veszélyhelyzetre való tekintettel az 1/2020. sz. rektori-kancellári utasítás alapján, az egyetemen megrendezésre kerülő eseményeket 2020. május 31-ig, illetve visszavonásig lemondták.
 
 
RENDKÍVÜLI ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
 
Tekintettel a koronavírus terjedésének megelőzésére tett intézkedésekre a Hallgatói Központ a hallgatói ügyfélszolgálat biztosítása érdekében az alábbiakról tájékoztatja a Hallgatókat:
 
- Személyes ügyfélfogadásra visszavonásig nem kerülhet sor (kivétel ez alól a kérelemre történő oklevél kiállítás).
 
- A hallgatói kérések teljesítése, jogviszony igazolások kiadása, kérdések megválaszolása elektronikus formában történik a hk@uni-miskolc.hu e-mail címen keresztül, illetve közvetlenül az ügyintézőjükhöz is fordulhatnak. (A kari, szakokhoz rendelt ügyintézőkről és elérhetőségeikről az uni-miskolc.hu/hk weboldal Hallgatóknak – Ügyintézők menüpontján keresztül tájékozódhatnak.)
 
- Amennyiben a közvetlenül az ügyintézőhöz feltett kérdésre, e-mailre 48 óra elteltével sem érkezik válasz munkanapon, legyen kedves azt a hk@uni-miskolc.hu e-mail címre továbbítani. (Elképzelhető az ügyintéző betegsége, szabadsága, a központi e-mail címről ennek függvényében történik a levelek megválaszolása, továbbítása.)
 
- A diákigazolványok érvényesítése csak postai úton történik. Legyenek kedvesek a diákigazolványokat részünkre postai úton eljuttatni a meghatalmazás diákigazolványérvényesítéshez dokumentummal együtt. (A meghatalmazás diákigazolványérvényesítéshez dokumentum, az uni-miskolc.hu/hk weboldal Dokumentumok menüpontján keresztül tölthető le. Postacímünk: Miskolci Egyetem Hallgatói Központ, 3515 Miskolc-Egyetemváros.)
 
- A kérelemre történő kiállított oklevelek átvételének rendje: Csak és kizárólag a Hallgatói Központ ügyintézőjével előzetesen egyeztetett és visszajelzett időpontban lehetséges. Az egyeztetés tényét a hallgatónak az épületbe belépéskor a diszpécser központ munkatársánál be kell mutatnia. (A Hallgatói Központ is tájékoztatja a várható hallgatókról a diszpécser központ munkatársait.) Ezután az ügyintézés elvégezhető (nyelvvizsga bizonyítvány bemutatása, illetékbélyeg átadása, adminisztráció, stb.).
 
Tisztelettel kérjük a Hallgatókat, hogy a tanulmányokkal, távoktatással, vizsgákkal, az oktatáshoz kapcsolódó kérdéseikkel a kari Dékáni Hivatalokat legyenek szívesek keresni.
 
 
OKTATÁSI HIVATAL TÁJÉKOZTATÁSA AZ ELRENDELT VESZÉLYHELYZETTEL KAPCSOLATBAN
 
Az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről szóló 41/2020. (III. 11.) Korm. rendelet 4. § a) pontjára tekintettel az Oktatási Hivatal az alábbi intézkedéseket kérte az Innovációs és Technológiai Minisztérium Közlekedési Szolgáltatások Főosztályától:
 
- a 2019/2020. tanév I. féléves matricájával érvényesített diákigazolványokat fogadják el a közlekedési szolgáltatók március 31. napja után is;
 
- az eredeti aláírást és pecsétet nem tartalmazó igazolásokat fogadják el a közlekedési szolgáltatók.
 
Az ITM arról tájékoztatta hivatalunkat, hogy az intézkedéseket elrendelte, így a felsőoktatási intézmények bezárásából fakadóan a hallgatók nem szenvednek hátrányt a közlekedési kedvezmények igénybevétele során. Amennyiben kérdése lenne, kérjük, keresse Hivatalunkat az alábbi elérhetőségek valamelyikén. Kérjük továbbá, hogy Hivatalunknak küldött levelében minden esetben tüntesse fel az intézmény OKH kódját.
 
 
FRESHMAN KONZULTÁCIÓK
 
A Freshman Konzultációk a továbbiakban online formában folytatódnak, időpontkérés az alábbi linken lehetséges!
 
https://www.uni-miskolc.hu/evml/portal/index_files/konzultacio.php
 
A Freshmen konzultációk anyagához tartozó online kurzus linkje:
 
http://progmat.hu/~moodle/
 
A konzultációs alkalmakon matematika és igény szerinti további alapozó tárgyakból tudjuk segíteni a felkészülésedet. Itt jelezheted, ha valamely tárgy, intézet, oktató, ügyintézés esetében tanácsra, támogatásra van szükséged!
 
 
SPORTFOGLALKOZÁSOK SZÜNETELÉSE
 
Magyarország Kormánya 2020.03.11-én vészhelyzetet rendelt el a koronavírus miatt, amely érinti a Miskolci Egyetemet is. Tekintettel arra, hogy az egyetem épületeit a hallgatók nem látogathatják, a Sportdélutánok foglalkozásai további rendelkezésig ELMARADNAK.
 
Az egyetem hallgatóinak TILOS a belépés a Sportközpont összes létesítményébe. Ezen felül az E/4-es kondicionáló terem MINDEN egyetemi polgár részére ZÁRVA tart.
 
Fotó: internet
 
AKTUALITÁSOK: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 522 cikkből

 • Élelmezési Világnap a Miskolci Egyetemen

  Élelmezési Világnap a Miskolci Egyetemen • 9 napja

  Október 15-16., 19-20. a Miskolci Egyetem is részt vesz ezen a fontos eseményen. A campuson működő hallgatókból és oktatókból álló csoport, amely csatlakozott az Egyetemek Harca az Éhezés Ellen (Universities Fighting World Hunger or UFWH) nevű nemzetközi mozgalomhoz. Adománygyűjtő pontokat helyeznek ki a kampuszon és az Avasi TESCO áruházban (Miskolc, Mésztelep u. 1/a 3508).

 • Lányok Napja 2020 – A jövőd ma kezdődik! – A jövőd itt kezdődik!

  Lányok Napja 2020 – A jövőd ma kezdődik! – A jövőd itt kezdődik! • 17 napja

  2020. október 1-én immár 8. alkalommal, a járványügyi helyzet miatt rendhagyó módon, online került megrendezésre a Lányok Napja a Miskolci Egyetemen. A Lányok Napja egy országos, a reáltudományokhoz közel álló szakmákat népszerűsítő pályaorientációs nap, melynek alkalmával fiatal lányok ezrei szereznek életre szóló inspirációt pályaválasztásukhoz.

 • Tisztújító küldöttgyűlést tartott a MEAFC

  Tisztújító küldöttgyűlést tartott a MEAFC • 19 napja

  Tisztújító küldöttgyűlés a MEAFC-nál: Rakaczki Zoltán elnökként folytatja, Dr. Varga Judit és Prof. Dr. Horváth Zita személyesen vesz részt az egyesület munkájában

 • Újra nyitva a Toborzó Iroda a Miskolci Egyetemen

  Újra nyitva a Toborzó Iroda a Miskolci Egyetemen • 36 napja

  Szeptember 14-től újra kinyitotta kapuit az egyetemi toborzó iroda, mely március közepe óta, a járványügyi helyzet kirobbanásától nem fogadott ügyfeleket.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30