Nyári programok 2020

írta Berényi Barbi, 2020. május 31–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

AKTUALITÁSOK

Habár még nem teljesen tűntek el a korlátozások az országban, már sokkal szabadabban, de még mindig elővigyázatosan kezdhetünk el tervezni egy-egy nyári kiruccanást és szabadtéri programot.

Nyári programok 2020

A legjobb hírek közé tartozik, hogy már folyamatosan nyitnak meg az éttermek, kávézók, bárok ahol különböző korlátozások mellett, de már be lehet menni elfogyasztani egy kávét esetleg és elfelejteni a világ problémáit egy órára. 

Tündérkert

Ha ez nem lenne elég az utóbbi pár hétben egyre nagyon sikernek örvend a Diósgyőri vár közelében lévő Tündérkert. A park megalkotásának fő célja az, hogy olyan helyet biztosítson, ahol az emberek feltöltődhetnek, inspirációt szerezhetnek. Tökéletes hely fotózásokra, családdal vagy barátokkal kiülni és beszélgetni, akár egy jó könyv társaságában élvezni a park romantikus hangulatát. 

Hogy mivel várja a tündérkert a látogatókat?

Nem titok, hogy tervben van egy kertmozi kialakítása, amivel a filmrajongóknak szeretnének kedveskedni. A környezet látványát javítja az épülő szökőkút, emellett található egy kis patak is, amit már örömmel élveznek a helyi vadkacsák. Ezen kívül kialakították a lombteraszt, ami a nagy melegben tökéletes és árnyékos hely lehet az olvasásra vagy akár romantikus randevúra is. Illetve új látványosság a velencei körhinta, ami a legszigorúbb hatósági és balesetvédelmi szempontoknak is megfelel.  A vendégek nem csak a természet nyújtotta környezetet élvezhetik, de egy finom kávéval is meglephetik saját magukat.

Régiségvásár

Eddig kilátástalan volt, hogy idén megrendezik  a Miskolci Régiségvásár amit eddig minden hónap első vasárnapjára szerveztek. A vásárt nem csak az antik dolgok rajongói élvezhetik, hiszen mindig akad 1-2 eladó aki modern tárgyakat ad el. Például az ember találkozhat olyan bódékkal ahol fénykardot vásárolhatnak vagy kedvenc Star Wars szereplőjük akció figuráját. De ezen kívül rengeteg festmény, könyv (klasszikusok és új kiadású könyvek egyaránt) és rengeteg rejtett kincs található a vásáron, amit most, a járványügyi intézkedések betartása mellett Június 7.-én rendeznek meg. 

Milyen helyszínek nyílnak újra? Milyen programok várhatók még? 

Ahogy már említettem a legtöbb étterem, kávézó és bár már várja vendégeit. De a pünkösdi hosszú hétvégén a Diósgyőri vár kapui is újra megnyílnak a látogatók előtt, 9 és 18 óra között várják az érdeklődőket a szabadtéri programokra. A váron kívül a Miskolctapolcai és a Selyemréti strand is a nyitást tervezi május 30-án. Mind a két helyszínen különböző korlátozások mellett tartózkodhatnak a látogatók: A rendelet ajánlása szerint megfelelő pihenőterületet kell a vendégeknek biztosítani, mely személyenként 16m², a medencékben pedig ez 4m² vízfelületet jelent fürdőzőnként. Ezeket a medencéknél pontosan jelzi majd az üzemeltető.

A foci rajongóinak sem kell aggódni. Habár helyszínen még nem, de a képernyők előtt szurkolhatnak kedvenc csapatuknak Május 30.-án amikor a DVTK-Mezőkövesd mérkőzést vetíti az M4 Sport csatorna.

További programok

Habár a nyár még bizonytalan és nem biztos, hogy fesztiválokkal, színházzal teli nyarunk lesz, de egyáltalán nem kell félni, hiszen szeptembertől új programok várják az érdeklődőket a MÜHA Művészetek házában ahol Sebestyén Balázs tart majd beszélgető estet Szeptember 30.-án vagy Kőhalmi Zoltán tart önálló estet Szeptember 23.-án. 

A fesztiválrajongóknak sem kell aggódni, hiszen a Miskolci Egyetemen idén is megrendezésre kerül a MEN. Jelenlegi információk szerint október 8 és 10 között lesznek megtartva a programok.  

További információ miskolci programokról a https://mizumiskolc.hu oldalon, és még több friss hír a MEN-ről az esemény oldalán https://www.facebook.com/events/1732513643558356/?active_tab=discussion illetve a HÖK Instagram oldalán is található : @me__hok 

Fotó/kezdőkép: internet

AKTUALITÁSOK: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 522 cikkből

 • Élelmezési Világnap a Miskolci Egyetemen

  Élelmezési Világnap a Miskolci Egyetemen • 15 napja

  Október 15-16., 19-20. a Miskolci Egyetem is részt vesz ezen a fontos eseményen. A campuson működő hallgatókból és oktatókból álló csoport, amely csatlakozott az Egyetemek Harca az Éhezés Ellen (Universities Fighting World Hunger or UFWH) nevű nemzetközi mozgalomhoz. Adománygyűjtő pontokat helyeznek ki a kampuszon és az Avasi TESCO áruházban (Miskolc, Mésztelep u. 1/a 3508).

 • Lányok Napja 2020 – A jövőd ma kezdődik! – A jövőd itt kezdődik!

  Lányok Napja 2020 – A jövőd ma kezdődik! – A jövőd itt kezdődik! • 23 napja

  2020. október 1-én immár 8. alkalommal, a járványügyi helyzet miatt rendhagyó módon, online került megrendezésre a Lányok Napja a Miskolci Egyetemen. A Lányok Napja egy országos, a reáltudományokhoz közel álló szakmákat népszerűsítő pályaorientációs nap, melynek alkalmával fiatal lányok ezrei szereznek életre szóló inspirációt pályaválasztásukhoz.

 • Tisztújító küldöttgyűlést tartott a MEAFC

  Tisztújító küldöttgyűlést tartott a MEAFC • 25 napja

  Tisztújító küldöttgyűlés a MEAFC-nál: Rakaczki Zoltán elnökként folytatja, Dr. Varga Judit és Prof. Dr. Horváth Zita személyesen vesz részt az egyesület munkájában

 • Újra nyitva a Toborzó Iroda a Miskolci Egyetemen

  Újra nyitva a Toborzó Iroda a Miskolci Egyetemen • 42 napja

  Szeptember 14-től újra kinyitotta kapuit az egyetemi toborzó iroda, mely március közepe óta, a járványügyi helyzet kirobbanásától nem fogadott ügyfeleket.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30