Tisztújító küldöttgyűlést tartott a MEAFC

írta MEAFC, 2020. október 2–ánMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

AKTUALITÁSOK

Tisztújító küldöttgyűlés a MEAFC-nál: Rakaczki Zoltán elnökként folytatja, Dr. Varga Judit és Prof. Dr. Horváth Zita személyesen vesz részt az egyesület munkájában

Tisztújító küldöttgyűlést tartott a MEAFC

Tisztújító küldöttgyűlést tartott a Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club (MEAFC). A járványhelyzet ellenére, megfelelő biztonsági intézkedések mellett, 59 fő delegált jelent meg személyesen a lehetséges 73 fő küldöttből. 

Rakaczki Zoltán ügyvezető elnök először a járványhelyzet hatásairól, a megtett intézkedésekről és bajnokságokkal kapcsolatos kilátásokról adott tájékoztatást. Ezt követően a jelenlévők elfogadták a MEAFC 2019. évi beszámolóját, valamint a 2020. évi szakmai és pénzügyi tervét.

A küldöttgyűlés döntött arról, hogy a MEAFC – megfelelve a szükséges gazdasági és társadalmi mutatóknak – közhasznú egyesületként működik a jövőben. A küldöttgyűlés jóváhagyta a MEAFC Röplabda Kft. megalapítását is, amely a férfi röplabda csapat NB I-be történő feljutása miatt vált szükségessé.

Alapszabály módosításra is sor került, amelynek egyik fontos eleme volt az egyesület irányítási struktúrájának átalakítása. A stratégiai és operatív irányítás különválasztásra került, az ügyvezető elnöki tisztség helyett a továbbiakban elnök (elnökség munkájának koordinálása) és ügyvezető (MEAFC Iroda munkájának koordinálása) irányítja és képviseli az egyesületet. Másik fontos változás, hogy a Miskolci Egyetem kancellárja helyett, igazodva a Miskolci Egyetemen végbement szervezeti változásokhoz, a továbbiakban az Universitas Miskolcinensis Alapítvány Kuratóriuma delegálhat tagot a MEAFC Elnökségébe.  

Ezt követően Rakaczki Zoltán megköszönte a MEAFC Elnökség 2016-2020 időszakban végzett munkáját. Az eredmények között említette az NB I-es férfi röplabda, az NB I/B-s férfi kosárlabda, az NB II-es férfi futsal és NB II-es férfi asztalitenisz csapat versenyeztetését. Továbbá kiemelte a MEAFC szerepét a 2016-os Egyetemi Tájékozódási Futó Világbajnokság és a 2017-es Kosárlabda Egyetemi Európa-bajnokság szervezésében, valamint a Miskolci Egyetemi Körcsarnok felújításában.   

A Tisztújítás során Rakaczki Zoltán újabb 4 évre kapott felhatalmazást. Boda Péter továbbra is alelnök marad. Új elnökségi tagként került be dr. Varga Judit, a Miskolci Egyetem fenntartó alapítványának kuratóriumi elnöke, prof. dr. Horváth Zita a Miskolci Egyetem rektora és Gyarmati János a Huniko Kft. ügyvezetője. 

Az új elnökség kiemelt céljának tekinti a 2024-es Európai Egyetemi Játékokra történő felkészülést, mind szervezési, mind résztvevői (Miskolci Egyetem hallgatóinak felkészítése) oldalról. További fontos cél új partnerek és források keresése, valamint a 11 szakosztály esetében középtávú szakmai program kidolgozása. 

A MEAFC Elnöksége a 2020 – 2024-es időszakban: Rakaczki Zoltán elnök, Boda Péter alelnök, Dr. Fazekas Csaba, Dr. Hajdú László, Prof. Dr. Horváth Zita, Dr. Varga Judit, Gyarmati János, Maksa Balázs, Sulák László elnökségi tagok. 

A MEAFC Felügyelő Bizottsága a 2020 – 2024-es időszakban: Bihall Tamás, Dr. Pabis Attila, Molnár Miklós.

Az ügyvezető megválasztására az alakuló elnökségi ülésen kerül sor. Addig a korábbi ügyvezető elnökhelyettes, Gyenes Mirella tölti be ezt a posztot. 

Fotók: MEAFC

AKTUALITÁSOK: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 613 cikkből

  • Kortárs Hangon 2023 Nemzetközi Irodalmi pályázat

    Kortárs Hangon 2023 Nemzetközi Irodalmi pályázat • 446 napja

    Az Eszterházy Károly Egyetem már 19. éve szervezi a Kortárs Hangon Nemzetközi Irodalmi Pályázatot, melyen a határainkon túli egyetemek magyar hallgatói is többször sikeresen szerepeltek. A nemzetközi irodalmi pályázat vers és kispróza műfajban kínál lehetőséget tehetséges hallgatóknak. A pályázat célkitűzése, hogy a Kárpát-medencében magyar nyelven tanuló egyetemi hallgatóknak anyanyelvápoló tehetséggondozó fórumot biztosítsanak.

  • Történelmi sporteseményre készül a Miskolci Egyetem

    Történelmi sporteseményre készül a Miskolci Egyetem • 567 napja

    Miskolc, 2022. szeptember 9. - A 2022-es Európai Egyetemi Játékokon elért kimagasló eredményeihez gratulált sportolóinak a Miskolci Egyetem vezetése és a MEAFC sportklub.

  • Állami elismerést kaptak a Miskolci Egyetem oktatói

    Állami elismerést kaptak a Miskolci Egyetem oktatói • 588 napja

    A Miskolci Egyetem öt tanára is állami elismerést kapott az államalapítás ünnepén. Az augusztus 20. alkalmából adományozható kitüntetéseket Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter és Vitályos Eszter, a tárca parlamenti államtitkára adta át Budapesten, a Pesti Vigadóban.

  • Pont Ott Parti karonfogva a Miskolci Egyetemen

    Pont Ott Parti karonfogva a Miskolci Egyetemen • 625 napja

    Könnyed bemutatkozó programokkal, fiatalos koncertekkel, ingyenes programsorozattal készül a Miskolci Egyetem a 2022-es ponthatárhúzásra. A miskolci Pont Ott Parti az Egyetemvárosban várja a fiatalokat július 21-én, csütörtökön délután 5 óra és este 11 óra között.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Horváth Zita rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Berényi Barbara

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Oláh Zsófia

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Berényi Barbara, Balázs Zsófia, Fülöp Petra, Hedrich László, Kiss Viktor, Kecsmár Gergő, Molnár Balázs, Rada János, Venczel-Tóth Evelin, Zsiga Bianka, Smolnicki Szilárd, Oláh Zsófia, Siroki Andrea, Somoskői Dóra

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30