Félezer ÖTT-s szerződés Borsodban

írta Póczos Nikolett, 2020. november 27–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

AKTUALITÁSOK

Aláírta szerződését az 500. területvédelmi tartalékos katona, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A végzős egyetemista megszerzett tudását, a Magyar Honvédségen belül szeretné kamatoztatni, így a tartalékos rendszer után tervezi, hogy szerződéses katonaként marad a honvédségnél. Jelenleg beosztását keresik a rendszerben.

Félezer ÖTT-s szerződés Borsodban

Aláírta szerződését az 500. területvédelmi tartalékos katona, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A végzős egyetemista megszerzett tudását, a Magyar Honvédségen belül szeretné kamatoztatni, így a tartalékos rendszer után tervezi, hogy szerződéses katonaként marad a honvédségnél. Jelenleg beosztását keresik a rendszerben.

Az elkövetkezendő időszakban 15 fővel köt szerződést a Magyar Honvédség, akik vállalják, hogy tanulmányaik vagy munkájuk mellett a haza szolgálatába állnak. Köztük Grasalkovits Kinga, végzős egyetemi hallgató. A dolog különlegessége, hogy a járványügyi helyzet miatt most mellőztek mindenféle nyilvánosságot és ünnepélyes keretet a szerződéskötésnél. Kinga a Toborzó Irodában október végén jelentkezett, ma szerződést köt és kiképzéséről, helyben, Miskolcon, a 2. Vattay Antal Területvédelmi Ezred 10. Területvédelmi Zászlóalj kiképzői gondoskodnak majd.

A fiatal hallgató elmondta, hogy már járt a campuson működő Toborzó Irodában és lehetősége volt részt venni a Honvédelmi Többtusa versenyen, ahol testközelből találkozhatott katonákkal. De mindig is érdekelte a rendvédelmi szervek munkája, így mindig élvezettel hallgatta a régi sorkatonaságról szóló történeteket. Kinga, a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi karán tanul jelenleg, végzős anyagmérnök hallgatóként. Elmondta, jelenleg álláskeresés előtt áll és nagy lehetőséget lát a Magyar Honvédségben. Mint első munkahely tökéletes lehet- mondta. Én azt gondolom, hogy ha lehetőségem lesz rá, szívesen választanám hivatásomnak a katonaságot- hangsúlyozta Grasalkovits Kinga.

Bátor Ferenc alezredes örömét fejezte ki, hogy egyre több fiatal lát lehetőséget és jövőt a Magyar Honvédségben. Ez az időszak is bebizonyította, hogy a Magyar Honvédség biztos munkahelyet tud kínálni az állampolgárok részére. Azt látom, hogy többen jelentkeztek, mint az előző évek hasonló időszakában, tehát az emberek bizalommal fordultak hozzánk. Én azt gondolom mára már a közbiztonság elmaradhatatlan részei lettek a katonák – hangsúlyozta Bátor Ferenc alezredes. És hogy mi vár a Kingához hasonló fiatalokra? Egy élményteli, mozgalmas kiképzés, ahol olyan tudást sajátíthatnak el, melyet az élet más területén is tudnak hasznosítani. Hosszútávon pedig ezen a pályán, változatos munkavégzés mellett, anyagi és erkölcsi megbecsülés jár, hangsúlyozta Bátor Ferenc alezredes, a 2. Vattay Antal Területvédelmi Ezred 10. Területvédelmi Zászlóalj parancsnoka.

Nagy Géza őrnagy, a Miskolci Toborzó Iroda vezetője elmondta területvédelmi tartalékosok toborzásában megyénk az élen jár. Ez azért sikertörténet, mert megyénkben nagy létszámú katonai szervezet nem működik, viszont az itteni emberek is felelősséget éreznek a honvédelem ügye iránt. Ezért választják a tartalékos katonai szolgálatot. 2017 óta, mióta elindult a tartalékosok toborzása, dobogó közeli vagy dobogós helyen vagyunk. Most az országos ötödik helyen állunk, ha rangsorolni kellene a toborzást - emelte ki Nagy Géza. Országosan több mint 10.000, a tartalékosok száma és megyénkben is elérte az ötszáz főt azok száma, akik szeretnének a haza védelmét szolgálni. Hölgyek, urak, vegyesen – tájékoztatott Nagy Géza.

Grasalkots Kinga elmondta, egyelőre még a tanulmányai befejezése a legfontosabb feladat, ezt követően majd számba veszi a lehetőségeket. Kiemelte, nem vagyok elzárkózva semmitől. Végzettségemet tekintve járműipari öntész szakirányon fogok végezni. Ezért olyan területben gondolkodom elsősorban, ami a járművekkel kapcsolatos.

Nagy Géza, reflektálva az elhangzottakra, elmondta, a Magyar Honvédség a haderőfejlesztés közben áll, nagyon sok járművet vásárolunk, ahol egy ilyen végzettséget lehet majd hasznosítani.

Fotó: MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (B.-A.-Z. megye)
AKTUALITÁSOK: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 613 cikkből

  • Kortárs Hangon 2023 Nemzetközi Irodalmi pályázat

    Kortárs Hangon 2023 Nemzetközi Irodalmi pályázat • 446 napja

    Az Eszterházy Károly Egyetem már 19. éve szervezi a Kortárs Hangon Nemzetközi Irodalmi Pályázatot, melyen a határainkon túli egyetemek magyar hallgatói is többször sikeresen szerepeltek. A nemzetközi irodalmi pályázat vers és kispróza műfajban kínál lehetőséget tehetséges hallgatóknak. A pályázat célkitűzése, hogy a Kárpát-medencében magyar nyelven tanuló egyetemi hallgatóknak anyanyelvápoló tehetséggondozó fórumot biztosítsanak.

  • Történelmi sporteseményre készül a Miskolci Egyetem

    Történelmi sporteseményre készül a Miskolci Egyetem • 567 napja

    Miskolc, 2022. szeptember 9. - A 2022-es Európai Egyetemi Játékokon elért kimagasló eredményeihez gratulált sportolóinak a Miskolci Egyetem vezetése és a MEAFC sportklub.

  • Állami elismerést kaptak a Miskolci Egyetem oktatói

    Állami elismerést kaptak a Miskolci Egyetem oktatói • 588 napja

    A Miskolci Egyetem öt tanára is állami elismerést kapott az államalapítás ünnepén. Az augusztus 20. alkalmából adományozható kitüntetéseket Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter és Vitályos Eszter, a tárca parlamenti államtitkára adta át Budapesten, a Pesti Vigadóban.

  • Pont Ott Parti karonfogva a Miskolci Egyetemen

    Pont Ott Parti karonfogva a Miskolci Egyetemen • 625 napja

    Könnyed bemutatkozó programokkal, fiatalos koncertekkel, ingyenes programsorozattal készül a Miskolci Egyetem a 2022-es ponthatárhúzásra. A miskolci Pont Ott Parti az Egyetemvárosban várja a fiatalokat július 21-én, csütörtökön délután 5 óra és este 11 óra között.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Horváth Zita rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Berényi Barbara

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Oláh Zsófia

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Berényi Barbara, Balázs Zsófia, Fülöp Petra, Hedrich László, Kiss Viktor, Kecsmár Gergő, Molnár Balázs, Rada János, Venczel-Tóth Evelin, Zsiga Bianka, Smolnicki Szilárd, Oláh Zsófia, Siroki Andrea, Somoskői Dóra

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30