Több mint száz ajándékcsomagot adományoztak a miskolci katonák a Magyar Vöröskeresztnek

írta Sajtóközlemény, 2020. december 11–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

AKTUALITÁSOK

Elszállították azokat a cipősdobozokat, melyeket a miskolci katonák állítottak össze rászoruló fiataloknak. A felhívásra a megye hivatásos, szerződéses és önkéntes állománya is megmozdult, így két hónap alatt több mint 100 dobozt gyűjtöttek. A csomagokat gondosan becsomagolták és címkével látták el, melyeken megjelölték, hogy kinek szánják azokat.

Több mint száz ajándékcsomagot adományoztak a miskolci katonák a Magyar Vöröskeresztnek

Hosszú percekig pakolták az ajándékokat tartalmazó, ünnepi díszbe öltözött cipősdobozokat a miskolci katonák a Toborzó Iroda előtt álló autóba. Az iroda munkatársai október végétől gyűjtötték hivatásos, szerződéses és tartalékos állományuk családjaiban feleslegessé vált, de megkímélt állapotú ruháit, játékait és ajándéktárgyait. Ezek a dolgok, egyesek részére már nem okoznak örömet, másoknak viszont az alapvető létfenntartáshoz szükséges eszközök mellett, már nem jut anyagi fedezet a testet és lelket melengető eszközökre.

Meleg pulóver, nadrág, társasjáték, plüss figurák többek között ezeket rejtik a katonák ajándékdobozai. A felhívásra egy emberként mozdult meg a Miskolci Toborzó Iroda, a 2. Vattay Antal Területvédelmi Ezred 10. Területvédelmi Zászlóalj és a Magyar Honvédség Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ 3. Gerinc Radar Mérőpont állománya. Az irodába minden héten több alkalommal is érkeztek a dobozok és volt olyan tartalékos katona is, aki többször megfordult a Hatvanötösök útján.

Grúbert Roland a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezetének igazgatója elmondta, nagy örömmel fogadták a katonák gyűjtését és fontos, hogy a lakosság belássa, a rászoruló embereknek nincs lehetőségük ünnephez méltó körülmények között várni Jézus születését. Ezért a legkisebb ajándék is hatalmassá nő a szemükben. Ezeket a dobozokat most az Abaúji kistérségbe szállítják a Toborzó Irodából.

Nagy Géza őrnagy kiemelte, ez a több mint 100 doboz valódi összefogás eredménye. A megye hivatásos, szerződéses és önkéntes katonáink és családtagjaik is megmozdultak a felhívásra. A Miskolci Toborzó Iroda vezetője elmesélte, hogy amikor otthon készítette a csomagokat, kislánya sorra hozta oda azokat a játékokat, ajándéktárgyakat melyet saját bevallása szerint nélkülözni tud, „Apa, még ezeket is csomagold be a gyerekeknek, had legyen nekik is igazi a karácsony!”

Fotók: 4. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda (B.-A.-Z. megye)
AKTUALITÁSOK: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 553 cikkből

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Horváth Zita rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Berényi Barbara

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Oláh Zsófia

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Berényi Barbara, Balázs Zsófia, Fülöp Petra, Hedrich László, Kiss Viktor, Kecsmár Gergő, Molnár Balázs, Rada János, Venczel-Tóth Evelin, Zsiga Bianka, Smolnicki Szilárd, Oláh Zsófia, Siroki Andrea, Somoskői Dóra

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30