Egymást erősítve dolgozik tovább a Miskolci Egyetem és a Hiventures

írta Sajtóközlemény, 2021. április 29–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

AKTUALITÁSOK

Együttműködési megállapodással indítja a közös munkát a Miskolci Egyetem és az MFB csoporthoz tartozó Hiventures Zrt. A jövőben az innovációt előtérbe helyezve törekszik mind a két fél arra, hogy az Egyetemen és annak közvetlen környezetében megjelenő projekteket tőkebefektetéssel segítse.

Egymást erősítve dolgozik tovább a Miskolci Egyetem és a Hiventures

A Miskolci Egyetem, mint a régió legnagyobb egyeteme, hatással van a társadalmi környezetére. Ezért kiemelten fontos, hogy a felsőoktatás egyik meghatározó szereplője erős és hatékony kapcsolatokat alakítson ki, valamint tartson fent a gazdaság minden szereplőjével, így a stratégiai fontosságú nemzetközi társaságokkal is.

Az innovációs tevékenységeket már hosszú évek óta támogató miskolci campus kiemelt figyelmet fordít arra, hogy az intézmény jövője szempontjából is meghatározó kiváló ötleteket felkarolja, felkutassa a rendelkezésre álló hazai és nemzetközi eszközöket, valamint erős és hatékony kapcsolatokat alakítson ki, és tartson fent a gazdaság minden szereplőjével, így a stratégiai fontosságú nemzetközi társaságokkal is.

A Hiventures Zrt., mint az MFB Csoport tagja, tőkebefektetéssel segíti a jelen és a jövő innovatív elképzeléseit, ezzel elősegítve a fenntartható és értékteremtő startup ökoszisztéma kialakulását Magyarországon. A startup világ mellett magyar kkv-k és nagyvállalatok is segítséget kapnak, hogy hazai és a nemzetközi piacon is növeljék versenyképességüket és termelékenységüket. Így fedi le a Hiventures a teljes vállalkozói életutat és lesz megbízható, valamint türelmes befektető partnere a hazai cégeknek,

Prof. Dr. Horváth Zita, rektor elmondta: „A Miskolci Egyetem, mint igazi Universitas, a tudományterületek majd egészét lefedi. Ezt az előnyt kihasználva tudjuk támogatni a hallgatóink, vagy akár oktatóink innovációit, amiben immár a HIVENTURES Zrt. is segítségünkre van. A régióban működő kkv-kat eddig is legjobb tudásunk szerint segítettük, de így közös erővel a térség helyzetén ismét tudunk javítani”.

Katona Bence, a Hiventures vezérigazgatója kiemelten fontosnak tartotta az egyetemekkel való kapcsolatot. Az együttműködési megállapodás aláírásánál hangsúlyozta: „A Hiventuresnél célunk az induló startup vállalkozások tőkeági finanszírozása az inkubációs befektetési programunkon keresztül, amelynek elsődleges célcsoportja az egyetemisták. Az elmúlt három évben több egyetemi programban is részt vettünk és közel 25, egyetemistákból álló startup vállalkozás számára nyújtottunk befektetést az elinduláshoz. Emellett a Miskolcot körülvevő régió kiemelkedő fontosságú a hazai ipari termelés szempontjából, ugyanis sok, világszinten is meghatározó vállalatnak ad otthont. Reméljük, hogy a Miskolci Egyetemmel történő együttműködésünk során még több induló startup, valamint hagyományos kkv és nagyvállalat számára tudunk tőkeági finanszírozást nyújtani.”

További információ: Bíró Szilvia marketing- és kommunikációs igazgató, media@hiventures.hu

********************************************************************************************************************

A Hiventures-ről

Az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures a magyar vállalkozások fejlődésének legaktívabb tőkebefektető partnere. Küldetése, hogy egyedi tőkefinanszírozási megoldásaival növekedéshez és innovációhoz biztosítson forrást a hazai vállalkozások számára. Befektetési programjai ötletfázistól nagyvállalatokig érhetőek el, mellyel lefedi a teljes vállalkozói ökoszisztémát, így fejlesztve annak versenyképességét. Portfóliócégeinek megbízható és rugalmas befektető partnere fejlődésben és válságkezelésében egyaránt.

Bővebb információ a www.hiventures.hu és www.valsagcsomagok.hiventures.hu weboldalakon található.

AKTUALITÁSOK: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 613 cikkből

  • Kortárs Hangon 2023 Nemzetközi Irodalmi pályázat

    Kortárs Hangon 2023 Nemzetközi Irodalmi pályázat • 474 napja

    Az Eszterházy Károly Egyetem már 19. éve szervezi a Kortárs Hangon Nemzetközi Irodalmi Pályázatot, melyen a határainkon túli egyetemek magyar hallgatói is többször sikeresen szerepeltek. A nemzetközi irodalmi pályázat vers és kispróza műfajban kínál lehetőséget tehetséges hallgatóknak. A pályázat célkitűzése, hogy a Kárpát-medencében magyar nyelven tanuló egyetemi hallgatóknak anyanyelvápoló tehetséggondozó fórumot biztosítsanak.

  • Történelmi sporteseményre készül a Miskolci Egyetem

    Történelmi sporteseményre készül a Miskolci Egyetem • 595 napja

    Miskolc, 2022. szeptember 9. - A 2022-es Európai Egyetemi Játékokon elért kimagasló eredményeihez gratulált sportolóinak a Miskolci Egyetem vezetése és a MEAFC sportklub.

  • Állami elismerést kaptak a Miskolci Egyetem oktatói

    Állami elismerést kaptak a Miskolci Egyetem oktatói • 616 napja

    A Miskolci Egyetem öt tanára is állami elismerést kapott az államalapítás ünnepén. Az augusztus 20. alkalmából adományozható kitüntetéseket Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter és Vitályos Eszter, a tárca parlamenti államtitkára adta át Budapesten, a Pesti Vigadóban.

  • Pont Ott Parti karonfogva a Miskolci Egyetemen

    Pont Ott Parti karonfogva a Miskolci Egyetemen • 654 napja

    Könnyed bemutatkozó programokkal, fiatalos koncertekkel, ingyenes programsorozattal készül a Miskolci Egyetem a 2022-es ponthatárhúzásra. A miskolci Pont Ott Parti az Egyetemvárosban várja a fiatalokat július 21-én, csütörtökön délután 5 óra és este 11 óra között.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Horváth Zita rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Berényi Barbara

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Oláh Zsófia

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Berényi Barbara, Balázs Zsófia, Fülöp Petra, Hedrich László, Kiss Viktor, Kecsmár Gergő, Molnár Balázs, Rada János, Venczel-Tóth Evelin, Zsiga Bianka, Smolnicki Szilárd, Oláh Zsófia, Siroki Andrea, Somoskői Dóra

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30