Fókuszban a tudás és a kapacitások hasznosítása

írta Sajtóközlemény, 2021. május 5–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

AKTUALITÁSOK

A Miskolci Egyetem, mint a régió meghatározó tudásközpontja felelősséggel tartozik a térség fejlődéséért, felhasználva tudásközvetítő szerepét, amely különösen fontos a pandémia miatt kialakult gazdasági helyzetben. Ez volt az egyik apropója az „INNOVATÍV EGYETEM – INNOVATÍV VÁLLALKOZÁSOK” című rendezvénysorozatnak, amelyet második alkalommal rendezett meg a Miskolci Egyetem 2021. április 29-én.

Fókuszban a tudás és a kapacitások hasznosítása

Az online konferencia elsődleges célja az volt, hogy intézményünket és a térség vállalkozásait összekapcsolja, lehetőséget teremtve arra, hogy a résztvevők megismerjék az egyetem kutatási és innovációs szolgáltatásait, valamint személyes kapcsolatokat építsenek ki nem csak a Miskolci Egyetem munkatársaival és kutatóival, hanem egymással is. A meghívott vállalatok vezetőit és az érdeklődőket Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora, valamint Bihall Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke köszöntötte.

Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora elmondta, hogy az Egyetem továbbra is elkötelezett a gazdasági szereplőkkel történő együttműködések bővítése és elmélyítése terén, valamint célunk, hogy ne kövessük a gazdaság változásait, hanem katalizátor szerepet töltsünk be. Kiemelte továbbá azt a sikert, hogy mára nemzetközi rangsorokban is jegyzik a Miskolci Egyetemet, és hogy pozíciónk javításához továbbra is sok munkára és innovációra van szükség. Hangsúlyozta, hogy az új Intézmény Fejlesztési Terv kiemelten kezeli az ipari együttműködések fokozását, a hazai és nemzetközi pályázatokon való konzorciális együttműködéseket, valamint az innovációs bevételek növelését.

A rendezvényre meghívott miskolci, tiszaújvárosi és sárospataki vállalatok vezetői beszámoltak tevékenységükről, beszéltek a pandémia cégükre gyakorolt hatásairól, ismertették megoldási stratégiáikat, jó gyakorlatukat. A meghívott vállalkozások közül volt, aki imponáló vállalati növekedésről, valamint jelentős hazai és nemzetközi megrendelésekről, volt, aki új piacok felé történő nyitásról, mások a folyamatosan szigorodó elvárásokról és szabványokról számoltak be.

A konferencián István Zsolt, a Technológia- és Tudástranszfer Igazgatóság vezetője bemutatta a Miskolci Egyetem újonnan elkészült kompetenciatárát, majd kiemelte, hogy a benne szereplő szolgáltatások elérhetők az úgynevezett egyablakos rendszerben, gyors és hatékony megoldásokat kínálva a megjelenő igényekre.

A résztvevők visszajelzései alapján a rendezvényre a jövőben is nagy igény mutatkozik, ezért az alkalmak szeptembertől is folytatódnak majd kéthavi rendszerességgel.

Az eseményt a Miskolci Egyetem Technológia- és Tudástranszfer Igazgatósága a Területi Innovációs Platformmal és a BOKIK Borsod -Abaúj-Zemplén megyei Kereskedelmi és Iparkamarával közösen szervezte a „Tudástól az Üzletig – Tudásvagyon hasznosítása a Miskolci Egyetemen” című projekt keretében.

AKTUALITÁSOK: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 613 cikkből

  • Kortárs Hangon 2023 Nemzetközi Irodalmi pályázat

    Kortárs Hangon 2023 Nemzetközi Irodalmi pályázat • 474 napja

    Az Eszterházy Károly Egyetem már 19. éve szervezi a Kortárs Hangon Nemzetközi Irodalmi Pályázatot, melyen a határainkon túli egyetemek magyar hallgatói is többször sikeresen szerepeltek. A nemzetközi irodalmi pályázat vers és kispróza műfajban kínál lehetőséget tehetséges hallgatóknak. A pályázat célkitűzése, hogy a Kárpát-medencében magyar nyelven tanuló egyetemi hallgatóknak anyanyelvápoló tehetséggondozó fórumot biztosítsanak.

  • Történelmi sporteseményre készül a Miskolci Egyetem

    Történelmi sporteseményre készül a Miskolci Egyetem • 595 napja

    Miskolc, 2022. szeptember 9. - A 2022-es Európai Egyetemi Játékokon elért kimagasló eredményeihez gratulált sportolóinak a Miskolci Egyetem vezetése és a MEAFC sportklub.

  • Állami elismerést kaptak a Miskolci Egyetem oktatói

    Állami elismerést kaptak a Miskolci Egyetem oktatói • 616 napja

    A Miskolci Egyetem öt tanára is állami elismerést kapott az államalapítás ünnepén. Az augusztus 20. alkalmából adományozható kitüntetéseket Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter és Vitályos Eszter, a tárca parlamenti államtitkára adta át Budapesten, a Pesti Vigadóban.

  • Pont Ott Parti karonfogva a Miskolci Egyetemen

    Pont Ott Parti karonfogva a Miskolci Egyetemen • 653 napja

    Könnyed bemutatkozó programokkal, fiatalos koncertekkel, ingyenes programsorozattal készül a Miskolci Egyetem a 2022-es ponthatárhúzásra. A miskolci Pont Ott Parti az Egyetemvárosban várja a fiatalokat július 21-én, csütörtökön délután 5 óra és este 11 óra között.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Horváth Zita rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Berényi Barbara

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Oláh Zsófia

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Berényi Barbara, Balázs Zsófia, Fülöp Petra, Hedrich László, Kiss Viktor, Kecsmár Gergő, Molnár Balázs, Rada János, Venczel-Tóth Evelin, Zsiga Bianka, Smolnicki Szilárd, Oláh Zsófia, Siroki Andrea, Somoskői Dóra

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30