UPPP tehetségfejlesztő program

írta Boldizsár Csongor, 2014. október 8–ánMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

AKTUALITÁSOK

A MOL-csoport egy új tehetségtoborzó és fejlesztő programot indít UPPP néven földtudományi és olajipari műszaki tudományokat hallgató egyetemisták számára.

UPPP tehetségfejlesztő program

A MOL-csoport egy új tehetségtoborzó és fejlesztő programot indít UPPP néven földtudományi és olajipari műszaki tudományokat hallgató egyetemisták számára. A hallgatók 14 ország kiválasztott egyetemeiből érkeznek az Egyesült Királyságtól Közép-Európán át Közel-Keletig.  Jelentkezésüket október 1. és 23. között adhatják be az UPPP online szimulációs vetélkedőre. A vetélkedőt követően az első három csapat tagjai összesen 6 millió forintot (20 ezer eurót) nyernek, amelyen kívül szakmai karrierjüket is elkezdhetik. Lehetőséget kapnak arra, hogy csatlakozzanak a MOL-csoporthoz a 18 hónapos "UPPP Tehetségfejlesztő Program" keretében.

"Büszkék vagyunk az új UPPP Programunkra, amely a legkiemelkedőbb tehetségeknek teremti meg a lehetőséget arra, hogy Közép-Európa egyik legnagyobb vállalatának, a MOL-csoport kutatási és termelési divíziójának váljanak a tagjaivá. A UPPP azokat a hallgatókat szólítja meg, akik nyitottak és elég bátrak ahhoz, hogy egy izgalmas kihívásokkal küzdjenek meg", mondta Zdravka Demeter Bubalo, a MOL-csoport HR igazgatója.

A hallgatók 3-fős csapatokat alkotva jelentkezhetnek az online vetélkedőre. Először egy online szimulációs játékban vesznek részt, ennek során különböző iparági és stratégiai feladatokat kell megoldaniuk virtuális forgatókönyvek szerint. A feladatok között lesznek a MOL portfoliójából vett valóságos helyzeteken alapuló, az életből vett esettanulmányok. A második szakaszban lesz az élő döntő.

A UPPP-ről szóló további információt, valamint egyéb díjnyertes tehetségtoborzó programokat itt talál:

www.facebook.com/moluppp

www.uppp.info

A UPPP Vetélkedőről

A UPPP népszerűsíti a MOL-csoportot a kutatási és termelési (exploration and production) hallgatók körében. A kiválasztott egyetemek hallgatói lehetőséget kapnak a vetélkedőn való részvételre. A hallgatók először egy online platformon versengenek, ahol iparági és stratégiai feladatokat oldanak meg. A feladatok valóságosak: a MOL-csoport pakisztáni tevékenységéhez kapcsolódnak. Az első helyezettek vehetnek majd részt az élő döntőben, ahol a legjobban bizonyító hallgatók lehetőséget kapnak arra, hogy csatlakozzanak a MOL-csoporthoz és szakmai pályafutásukat az újonnan kifejlesztett “UPPP Tehetségfejlesztő Program”-on keresztül kezdhessék meg. Ezentúl, összesen 20.000 eurós pénzdíjazást is elnyernek. A még nem végzős hallgatók részére ösztöndíjas képzésben és nyári szakmai gyakorlaton való részvételt ajánlanak fel.

A UPPP Műszaki Álláskereső Program

A "UPPP Műszaki Álláskereső Program" egy 18-hónapos fejlesztő program olyan fiatal szakemberek részére, akik a Kutatás és Termelés ágazat (upstream) iránt érdeklődnek. A program négy pilléren nyugszik, amelyek gyakorlati tapasztalatot és képzési egységeket tartalmaznak. A fő cél egyrészt a vállalkozói, másrészt a műszaki szakismeretek fejlesztése. A program helyszíni tapasztalatszerzést ajánl két, vagy több nemzetközi upstream működési helyszínen, illetve vállalatirányításban a MOL-csoport vállalati központjában Budapesten.

A MOL-csoportról

A MOL-csoport egy integrált, független, nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, budapesti központtal. Több mint 40 országban működik és világszerte mintegy 29 000 dolgozót foglalkoztat. A MOL kutatási és termelési tevékenysége több mint 75 éves szénhidrogén-ipari tapasztalaton alapul. Jelenleg 8 országban folytat kitermelést és 13 országban vannak kutatási területei. A Csoport négy finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet egy integrált ellátási lánc menedzsment irányítás alatt Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban. A MOL-csoport emellett egy több mint 1.700 üzemanyagtöltő állomásból álló hálózattal is rendelkezik Közép-Kelet Európa 11 országában.

AKTUALITÁSOK: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 522 cikkből

 • Élelmezési Világnap a Miskolci Egyetemen

  Élelmezési Világnap a Miskolci Egyetemen • 13 napja

  Október 15-16., 19-20. a Miskolci Egyetem is részt vesz ezen a fontos eseményen. A campuson működő hallgatókból és oktatókból álló csoport, amely csatlakozott az Egyetemek Harca az Éhezés Ellen (Universities Fighting World Hunger or UFWH) nevű nemzetközi mozgalomhoz. Adománygyűjtő pontokat helyeznek ki a kampuszon és az Avasi TESCO áruházban (Miskolc, Mésztelep u. 1/a 3508).

 • Lányok Napja 2020 – A jövőd ma kezdődik! – A jövőd itt kezdődik!

  Lányok Napja 2020 – A jövőd ma kezdődik! – A jövőd itt kezdődik! • 21 napja

  2020. október 1-én immár 8. alkalommal, a járványügyi helyzet miatt rendhagyó módon, online került megrendezésre a Lányok Napja a Miskolci Egyetemen. A Lányok Napja egy országos, a reáltudományokhoz közel álló szakmákat népszerűsítő pályaorientációs nap, melynek alkalmával fiatal lányok ezrei szereznek életre szóló inspirációt pályaválasztásukhoz.

 • Tisztújító küldöttgyűlést tartott a MEAFC

  Tisztújító küldöttgyűlést tartott a MEAFC • 23 napja

  Tisztújító küldöttgyűlés a MEAFC-nál: Rakaczki Zoltán elnökként folytatja, Dr. Varga Judit és Prof. Dr. Horváth Zita személyesen vesz részt az egyesület munkájában

 • Újra nyitva a Toborzó Iroda a Miskolci Egyetemen

  Újra nyitva a Toborzó Iroda a Miskolci Egyetemen • 40 napja

  Szeptember 14-től újra kinyitotta kapuit az egyetemi toborzó iroda, mely március közepe óta, a járványügyi helyzet kirobbanásától nem fogadott ügyfeleket.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30