Minden karra vettek fel hallgatókat pótfelvételi eljárásban a Miskolci Egyetemre

írta Sajtóközlemény, 2021. augusztus 28–ánMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

AKTUALITÁSOK

Idén összesen 207 jelentkezőnek sikerült második körben bejutnia az intézménybe. A ponthatár húzás után az is kiderült nemcsak önköltséges, hanem államilag finanszírozott helyeket is sikerült feltölteni.

Minden karra vettek fel hallgatókat pótfelvételi eljárásban a Miskolci Egyetemre

Augusztus 8-ig lehetett jelentkezniük azoknak, akiket első körben nem vettek fel vagy egyáltalán nem jelentkeztek felsőoktatási intézménybe.

A pótfelvételi eljárásban legtöbb diákot a Bölcsészettudományi, az augusztus elsejétől nevet váltó Egészségtudományi, illetve az Állam- és Jogtudományi kar vett fel.

Állami ösztöndíjas helyeket a jogi és zeneművészeti képzés kivételével mindegyik kar be tudott tölteni. Idén összesen 86 diáknak sikerült eredményeivel ezt a lehetőséget elérnie. Önköltséges képzésre is mindegyik kurzusra jelentkeztek, 121 diák kezdheti meg ilyen formában tanulmányait.

Dr. Szilágyi Roland, a Miskolci Egyetem oktatási rektorhelyettese azt mondta: „Örömteli, hogy mind a 8 karnak sikerült diákokat felvennie a pótfelvételin, így a végleges számok szerint szeptemberben 2411 új hallgató kezdheti meg tanulmányait intézményünkben. Valamennyiüknek gratulálunk, és sok sikert kívánunk karrierjükhöz. Célunk az, hogy a jövőben még vonzóbbá tegyük a Miskolci Egyetemet, amely az észak-kelet magyarországi régió legfontosabb szellemi műhelye, a környék vállalatai számára pedig a szakember és felsővezetői utánpótlás bázisa.”

Miskolc, 2021. augusztus 27.

Borítókép: Kiss Viktor (archív)

AKTUALITÁSOK: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 568 cikkből

 • Tegyük szebbé, élhetőbbé és tisztábbá közösen egyetemünk!

  Tegyük szebbé, élhetőbbé és tisztábbá közösen egyetemünk! • 6 napja

  A Miskolci Egyetem is csatlakozott idén az Innovációs és Technológiai Minisztérium által meghirdetett Önkéntesen a tiszta Magyarországért programhoz a TeSzedd! akció keretében. Ennek keretein belül 2021.10.22-én, pénteken 10:00-kor az E/7-es irodaépület bejáratához várjuk önkéntes alapon dolgozóink, hallgatóink segítségét szemétszedési akciónkhoz, mely keretében tisztábbá tesszük környezetünket és ezáltal tágabb életterünket.

 • "Mit hozunk otthonról? – családi mintáink. És mit kezdünk velük?" • 6 napja

  A szüleinken túl, a tágabb családból hozott minták befolyásolják döntéseinket, hozzáállásunkat, választásainkat. Ugyanakkor szeretjük magunkat életünk aktív alakítóinak látni, olyannak, aki mentes mások befolyásától. A családi minták önbizalom-növelő és identitást erősítő tényezők életünkben, de ehhez az szükséges, hogy hitelesen tudjuk közvetíteni a gyerekeink felé ezeket a példákat – hangzott el a Mathias Corvinus Collegium (MCC) miskolci rendezvényén.

 • Átadták a felújított MOL Intézeti Tanszéket a Miskolci Egyetemen

  Átadták a felújított MOL Intézeti Tanszéket a Miskolci Egyetemen • 7 napja

  Megújult a Miskolci Egyetem Kőolaj és Földgáz Intézetében működő MOL Intézeti Tanszék. A színvonalas oktatási környezet kialakítása érdekében a helyiségek új bútorokat kaptak, valamint új, a tanulást segítő térképek, képernyők, poszterek kerültek a falakra. A tanszék korszerűsítése a MOL és a Miskolci Egyetem közötti stratégiai együttműködés részeként valósult meg: a vállalat célja, hogy hozzájáruljon a jövő mérnökeinek képzéséhez.

 • Megújul a tanárképzés a Miskolci Egyetemen

  Megújul a tanárképzés a Miskolci Egyetemen • 14 napja

  A jogszabályi változások eredményeként már részben most is, de egységesen jövő szeptembertől változik a pedagógusképzés. Bemutatkozott a Tanárképző Intézet augusztus 1-től kinevezett új főigazgatója, Dr. K. Nagy Emese is.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Horváth Zita rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Berényi Barbara

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Oláh Zsófia

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Berényi Barbara, Balázs Zsófia, Fülöp Petra, Hedrich László, Kiss Viktor, Kecsmár Gergő, Molnár Balázs, Rada János, Venczel-Tóth Evelin, Zsiga Bianka, Smolnicki Szilárd, Oláh Zsófia, Siroki Andrea, Somoskői Dóra

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30