A Miskolci Egyetemen mutatták be az ország első Floewater vízautomatáit

írta Sajtóközlemény, 2021. november 19–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

AKTUALITÁSOK

Nem csak beszélnek róla, tesznek is érte: kiemelkedő innovációt jelentett be a Floewater. Magyarországon a Miskolci Egyetem az első, ahol elérhetőek a csomagolásmentes vízautomaták.

A Miskolci Egyetemen mutatták be az ország első Floewater vízautomatáit

A Miskolci Egyetem campusán mutatták be az ország első Floewater vízautomatáit, melyek csomagolásmentesen kínálnak prémium minőségű vizet. Az innovációnak köszönhetően az egyetem diákjai és munkatársai számára már elérhető a lehetőség, hogy kulacsaikat friss, szűrt vízzel töltsék meg, környezetbarát módon. A Floewater bevezetése fontos lépés a Miskolci Egyetem fenntarthatósági stratégiájában, a Smart&Green Campus megteremtésében.

Magyarország kivételes helyzetben van a vízellátást tekintve: minden településen van vezetékes ivóvíz, köszönhetően annak a több mint 65 000 ezer kilométert is meghaladó vízhálózatnak, amely a lakosság számára biztosítja a vezetékes vízellátást. Ráadásul a magyar vezetékes ivóvíz nagyon jó minőségű, sok helyen ásványvíz minőségű víz folyik a csapokból.

Mindezek ellenére hazánkban rengeteg, többnyire PET palackba csomagolt víz fogy: a magyarok évente átlagban 130 liter palackozott vizet isznak fejenként, ami súlyos környezeti terhelést jelent, hiszen óriási mennyiségű csomagolási hulladék keletkezik általa. A Floewater erre a súlyos problémára nyúlt megoldást, hiszen csomagolás nélkül biztosít friss és prémium minőségű vizet, melyet nem csak megszűr, hanem kezel is, amennyiben az alapvíz minőségileg kifogásolható. A mai magyar vízvezetékhálózat bekötővezetékei helyenként felújításra szorulnak, az esetleges elöregedésből eredően kioldódó anyagok, a hálózati sajátosságok okán kialakuló ún. pangóvíz, valamint az ezeket semlegesítő fertőtlenítő klór megváltoztatják a csapból kifolyó víz ízét, színét, esetleg szagát. A Floewater technológia az esetlegesen a csapvízbe kerülő szennyeződéseket úgy távolítja el, hogy megőrzi a vízben található értékes oldott ásványi anyag tartalmat, valamint – ahol szükséges a víz minősége miatt – az előkezelés során beállítja a víz pH értékét.

A Floewater nyáron jelent meg a vízpiacon, első körben éttermekben és vendéglátóegységekben, de a mai nappal már a Miskolci Egyetemen is elérhető, az 5 darab frissen átadott automatának köszönhetően.

„A Miskolci Egyetem egyik legfontosabb célja, hogy fenntartható módon működjön, és egy valóban smart&green oktatási környezetet alakítson ki a diákok és az oktatók, kutatók, munkatársak számára. Ennek a stratégiának az egyik eleme, hogy visszaszorítsuk a keletkező csomagolási hulladék mennyiségét, elérjük a PET-mentességet. Mi is jól tudjuk, a víz csomagolás nélkül a legjobb – nem csak egy alternatíva, hanem szükségszerű megoldás a műanyagszennyezés jelentette globális problémára. Reméljük, hogy a Floewater vízautomaták kihelyezésével más egyetemeknek is példát mutatunk azzal, hogy nemcsak beszélünk a fenntarthatóságról, hanem teszünk is érte.” – mondta el a sajtóeseményen prof. dr. Szűcs Péter, a Miskolci Egyetem általános és tudományos rektorhelyettese.

A Floewatert a 100%-ban magyar tulajdonú HELL ENERGY vezette be, amely a magas újrahasznosított tartalommal bíró alumíniumdobozos termékeivel már eddig is élen járt a körforgásos gazdaság eléréséért folytatott küzdelemben.

“A környezettudatosság és egészségmegőrzés érdekében meg kell változtatnunk azt, ahogy az ivóvízről, a csapvízről gondolkozunk. Magyarországon a vezetékes hálózat által biztosított ivóvíz nagyon jó minőségű, így teljesen felesleges palackokkal és szállítással terhelni a környezetünket. Annak érdekében, hogy mindig ugyanazt a minőségű és finom ízű csomagolásmentes vizet érhessük el, idén nyáron bevezettük az innovatív vízszűrő- és vízkezelő technológiával készülő Floewater csapokat, melyek mind ízében, mind összetételében az ország minden pontján ugyanazt a prémium vizet biztosítják az éttermekben, szállodákban, munkahelyeken. Az automaták fejlesztésével most újabb lépést tettünk a fenntarthatóság elérése érdekében, melyeket kiemelt partner oktatási intézményünkben, a Miskolci Egyetemen mutathatunk be először.” – mondta el Szabó Diána, a HELL ENERGY senior brand managere az első Floewater automaták átadásán.

A Floewater automaták használata nagyon egyszerű, a széles körben használt kulacsok méretéhez igazodva, 500 és 750 ml hűtött, szűrt, szénsavas vagy szénsavmentes vizet vásárolhat belőle bárki kártyás fizetéssel.

Ha Magyarország lakosságának 10%-a fél évig nem vásárolna PET palackot, hanem kulacsból inná a vizet, mintegy 110 millió palackkal kevesebb hulladék terhelné a környezetet.

További információ:
www.floewater.hu

AKTUALITÁSOK: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 613 cikkből

  • Kortárs Hangon 2023 Nemzetközi Irodalmi pályázat

    Kortárs Hangon 2023 Nemzetközi Irodalmi pályázat • 473 napja

    Az Eszterházy Károly Egyetem már 19. éve szervezi a Kortárs Hangon Nemzetközi Irodalmi Pályázatot, melyen a határainkon túli egyetemek magyar hallgatói is többször sikeresen szerepeltek. A nemzetközi irodalmi pályázat vers és kispróza műfajban kínál lehetőséget tehetséges hallgatóknak. A pályázat célkitűzése, hogy a Kárpát-medencében magyar nyelven tanuló egyetemi hallgatóknak anyanyelvápoló tehetséggondozó fórumot biztosítsanak.

  • Történelmi sporteseményre készül a Miskolci Egyetem

    Történelmi sporteseményre készül a Miskolci Egyetem • 594 napja

    Miskolc, 2022. szeptember 9. - A 2022-es Európai Egyetemi Játékokon elért kimagasló eredményeihez gratulált sportolóinak a Miskolci Egyetem vezetése és a MEAFC sportklub.

  • Állami elismerést kaptak a Miskolci Egyetem oktatói

    Állami elismerést kaptak a Miskolci Egyetem oktatói • 615 napja

    A Miskolci Egyetem öt tanára is állami elismerést kapott az államalapítás ünnepén. Az augusztus 20. alkalmából adományozható kitüntetéseket Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter és Vitályos Eszter, a tárca parlamenti államtitkára adta át Budapesten, a Pesti Vigadóban.

  • Pont Ott Parti karonfogva a Miskolci Egyetemen

    Pont Ott Parti karonfogva a Miskolci Egyetemen • 653 napja

    Könnyed bemutatkozó programokkal, fiatalos koncertekkel, ingyenes programsorozattal készül a Miskolci Egyetem a 2022-es ponthatárhúzásra. A miskolci Pont Ott Parti az Egyetemvárosban várja a fiatalokat július 21-én, csütörtökön délután 5 óra és este 11 óra között.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Horváth Zita rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Berényi Barbara

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Oláh Zsófia

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Berényi Barbara, Balázs Zsófia, Fülöp Petra, Hedrich László, Kiss Viktor, Kecsmár Gergő, Molnár Balázs, Rada János, Venczel-Tóth Evelin, Zsiga Bianka, Smolnicki Szilárd, Oláh Zsófia, Siroki Andrea, Somoskői Dóra

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30