A jövő gyára összefog a jövő egyetemével

írta Sajtóközlemény, 2022. április 28–ánMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

AKTUALITÁSOK

Stratégiai együttműködést kötött a Miskolci Egyetem és a Jabil tiszaújvárosi gyára, melynek elsődleges célja, hogy a térséget és Borsod-Abaúj-Zemplén megyét továbbra is a fenntartható fejlődés pályáján tartsa.

A jövő gyára összefog a jövő egyetemével

Az egyetem és a multinacionális vállalat közös felelőssége, hogy a régió gazdasági érdekeit támogassa, hangsúlyozta az együttműködés aláírása előtt Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora. Hozzátette: a Jabil tiszaújvárosi gyára Északkelet-Magyarország meghatározó vállalata, és szakmai kapcsolat az intézmény és a vállalat között eddig is volt, a stratégiai együttműködés felhatalmazást ad arra, hogy a továbbiakban még intenzívebben keressék a közös kapcsolódási pontokat. Nemcsak gyakorlati képzések és duális képzések megvalósításában, a jövőben közös kutatás-fejlesztés projektekben is szerepet tudnak vállalni. Prof. Dr. Horváth Zita azt is elmondta: a Miskolci Egyetem vállalásai túlmutatnak a klasszikus oktatási-kutatási egyetemi szerepen, hiszen a harmadik missziós tevékenységekben, a társadalmi felelősségvállalásban is élen jár az intézmény, és a Jabil multinacionális vállalattal ezen a területen is együtt tudnak majd dolgozni.

A Jabil tiszaújvárosi gyára Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a második legnagyobb foglalkoztató. Az együttműködési megállapodás kapcsán Kékesi Sándor gyárigazgató elmondta: a tiszaújvárosi gyárterületen egy Jabil Automatizálási Oktatási és Innovációs Központ épül, amely támogatni fogja a céget abban, hogy továbbra is vezető szerepet töltsön be az innováció, a technológia és a tudás terén, és több szektorban tudja kiszolgálni a partnereit, amelyek többnyire piacvezető világmárkák. A Miskolci Egyetemről a tanulmányaik alatt érkező fiatal egyetemistákat ez a központ is segíti majd a szakmai tapasztalatok megszerzésében. Kékesi Sándor kiemelte: a Jabil Automatizálási Oktatási és Innovációs Központ bizonyítja a Jabil elkötelezettségét a jövőbeni fejlődés és előrehaladás iránt. Ezenkívül a végzett mérnökök számára a Jabil hozzáférést biztosít a legmodernebb technológiákhoz és innovációkhoz, lehetőséget ad a tanulásra és felfedezésre. Lenyűgöző iparágaik, ügyfeleik és globális hatásuk révén a fejlődés lehetőségei szinte korlátlanok a Jabilnél, foglalta össze a gyárigazgató.

A Miskolci Egyetem és a Jabil között a stratégiai együttműködés aláírásával nem elkezdődött, hanem folytatódik a közös munka. A közeljövőben gyárlátogatáson is egyeztetnek majd, hogy konkrétan milyen lépésekben valósuljon meg a számos területen lehetséges együttműködés, mondta Prof. Dr. Horváth Zita, az intézmény rektora.

Miskolc, 2022. április 28.

AKTUALITÁSOK: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 613 cikkből

  • Kortárs Hangon 2023 Nemzetközi Irodalmi pályázat

    Kortárs Hangon 2023 Nemzetközi Irodalmi pályázat • 475 napja

    Az Eszterházy Károly Egyetem már 19. éve szervezi a Kortárs Hangon Nemzetközi Irodalmi Pályázatot, melyen a határainkon túli egyetemek magyar hallgatói is többször sikeresen szerepeltek. A nemzetközi irodalmi pályázat vers és kispróza műfajban kínál lehetőséget tehetséges hallgatóknak. A pályázat célkitűzése, hogy a Kárpát-medencében magyar nyelven tanuló egyetemi hallgatóknak anyanyelvápoló tehetséggondozó fórumot biztosítsanak.

  • Történelmi sporteseményre készül a Miskolci Egyetem

    Történelmi sporteseményre készül a Miskolci Egyetem • 596 napja

    Miskolc, 2022. szeptember 9. - A 2022-es Európai Egyetemi Játékokon elért kimagasló eredményeihez gratulált sportolóinak a Miskolci Egyetem vezetése és a MEAFC sportklub.

  • Állami elismerést kaptak a Miskolci Egyetem oktatói

    Állami elismerést kaptak a Miskolci Egyetem oktatói • 617 napja

    A Miskolci Egyetem öt tanára is állami elismerést kapott az államalapítás ünnepén. Az augusztus 20. alkalmából adományozható kitüntetéseket Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter és Vitályos Eszter, a tárca parlamenti államtitkára adta át Budapesten, a Pesti Vigadóban.

  • Pont Ott Parti karonfogva a Miskolci Egyetemen

    Pont Ott Parti karonfogva a Miskolci Egyetemen • 654 napja

    Könnyed bemutatkozó programokkal, fiatalos koncertekkel, ingyenes programsorozattal készül a Miskolci Egyetem a 2022-es ponthatárhúzásra. A miskolci Pont Ott Parti az Egyetemvárosban várja a fiatalokat július 21-én, csütörtökön délután 5 óra és este 11 óra között.

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Horváth Zita rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Berényi Barbara

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Oláh Zsófia

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Berényi Barbara, Balázs Zsófia, Fülöp Petra, Hedrich László, Kiss Viktor, Kecsmár Gergő, Molnár Balázs, Rada János, Venczel-Tóth Evelin, Zsiga Bianka, Smolnicki Szilárd, Oláh Zsófia, Siroki Andrea, Somoskői Dóra

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30