Látványos fizikai kísérletek az egyetemen

írta Varga Dóra, 2014. december 10–énMegosztás: FACEBOOKMegosztás: TWITTERMegosztás: GOOGLE+

AKTUALITÁSOK

A Fizikai Intézet, a Bláthy Ottó Villamosipari Szakközépiskola, valamint a Herman Ottó Gimnázium oktatói és kutatói látványos fizikai kísérleteket mutattak be november 12-én.

Látványos fizikai kísérletek az egyetemen

A magas színvonalú természettudományos kísérletek középponti témája a jövő évi ENSZ emlékévhez kapcsolódott, amely „A Fény Nemzetközi Éve” lesz. Ennek tükrében az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága, az MTA Területi Akadémiai Bizottságai és más országos intézmények közös, az egész országot érintő programsorozatot rendeznek.

Ahogy Dr. Paripás Béla, intézetigazgató megnyitó beszédében elhangzott, a rendezvény a jövő generáció érdeklődését hivatott felkelteni a fénynek a tudományban, oktatásban, technológiában és gyártás területén betöltött kiemelkedően fontos szerepére.

A bemutatón, a továbbtanulás iránt érdeklődő fiatalok számára megrendezett nyílt napok részeként, a jelenlévők  a lézerfény tulajdonságai mellett megismerhették azt is, hogyan lehet egy teáskannából hangszórót készíteni, mekkorát durran a műanyagpalackba zárt szárazjég, és hogy át lehet-e lőni egy ceruzával egy vastag fatáblát.fotó: Kiss Viktor

AKTUALITÁSOK: ajánló

az utolsó 4 cikk • összesen 459 cikkből

Megjelenik havonta

5000 példányban

Felelős kiadó

Prof. Dr. Torma András rektor

Főszerkesztő

Konyári György

Szerkesztő

Tóth Evelin

Képszerkesztő

Kiss Viktor

Angol nyelvi lektor

Somogyi Gyula

Korrektor

Szenderák Bence

Munkatársak

Báthori Kinga, Boldizsár Csongor, Harangi Tünde, Kiss Viktor, Kerekes Bernadett, Keszi Bálint, Kovács Eszter, Nagy Tomi, Ozsváth Cseke Gergő, Rada János, Schäffer Anett, Szabadi Martina Laura, Stumphauzer Laura, Tóth Orsolya, Tóth Evelin

ISSN

2064-3691

Tel.

06-70-866-4618, 06-46-565-111/18-30